Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koszmarne miesiączki po laparoskopii i histeroskopii
Odpowiedz

Koszmarne miesiączki po laparoskopii i histeroskopii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry sorry za opisy;)

Cztery miesiące temu miałam histeroskopię(usuwanie polipa w jamie macicy) i laparoskopię - drożność i tu przy okazji trafili na endometriozę I stopnia(miałam koagulację ognisk).
    Po tym wszystkim lekarz pocieszał mnie, ze okresy będą mało uciązliwe, mniej obfite i duzo mniej bolesne. Chociaz nie skarżyłam się wcale na nie, były standardowe (1 dzien bólu brzucha i pozniej z górki).
    Jest kompletnie odwrotnie, od dwóch miesięcy to jakaś masakra, ból nie ustępuje mimo przyjmowania ketonalu forte, albo pomaga na parę godzin, a później znow się rozkręca, i tak kilka dobrych dni...Ostatnio każdego jednego dnia okresu bolał mnie brzuch, a bez przeciwbolowych nie daję rady.
    Okres też jest bardzo obfity, jakieś wielkie skrzepy i kawałki nie wiem czego(nawet 3 cm).

Czy ktoras z Was miała powyższe zabiegi i dzieje się podobnie? ręce mi już opadają bo to się nasiliło, a i ciąży jak nie bylo tak nie ma dalej...

Mówiłam ostatnio o tym lekarzowi ale skwitował tylko "to dziwne" i tyle w temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 20:54

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź może do innego gina. Ja miałam laparo (endo 2) i czułam się tak samo podczas @.

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Greta2017 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię,też endometrioza,ale @ są o niebo lepsze,praktycznie bez bólu.

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie cos chyba jest nie halo, planuję wizytę u innego gina po tym cyklu...

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ