krew po wizycie u ginekologa
-
nick nieaktualnyPotrzebuje konsultacji... jestem w 19 dc, prawdopodobnie 6 dpo. Bylam dzisiaj u ginekologa, badanie kontrolne i cyt, jak wrocilam do domu zauwazylam, ze mam lekkie krwawienie ze sluzem.
Czy macie pomysl co sie stalo...? Nigdy nie krwawilam po wizycie u gina... teraz troche pobolewa mnie lewy jajnik
dodam, ze staramy sie o bejbi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:23
-
Szyjka macicy po pobraniu cytologii może krwawić to zupełnie normalne i każdy ginekolog lub położna pobierająca badanie powinni o tym mówić! Szyjka jest mocno unaczyniona do tego też delikatna, cytologie pobiera się szczoteczką cytobrush lub cervex-brush (zalecane) i one takie mięciutkie do końca nie są. Ginekolog "intensywniej" pobrał materiał.
Jajnik boli Cię po ucisku - przy badaniu dwuręcznym przez pochwę należy jedną ręką uciskać macicę i jajniki by zbadać czy nie są powiększone lub inaczej położone, czy nie ma jakiś zmian wyczuwalnych ręką. Nieprzyjemne wrażenie powinno minąć za kilka godzin.Eklerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje za informacje. Oni nic nie mowia, kasuja za wizyte i leca na akord...
nigdy mi sie to nie zdarzylo. Pani G faktycznie byla w zlym humorze. Pacjenci do 21 itd...
strasznie mi sie przykro zrobilo jak mnie obsluzyla w 7 minyt, a potem ta krew. -