X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne krew po wizycie u ginekologa
Odpowiedz

krew po wizycie u ginekologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje konsultacji... jestem w 19 dc, prawdopodobnie 6 dpo. Bylam dzisiaj u ginekologa, badanie kontrolne i cyt, jak wrocilam do domu zauwazylam, ze mam lekkie krwawienie ze sluzem.
    Czy macie pomysl co sie stalo...? Nigdy nie krwawilam po wizycie u gina... teraz troche pobolewa mnie lewy jajnik :(
    dodam, ze staramy sie o bejbi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:23

• An Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka macicy po pobraniu cytologii może krwawić to zupełnie normalne i każdy ginekolog lub położna pobierająca badanie powinni o tym mówić! Szyjka jest mocno unaczyniona do tego też delikatna, cytologie pobiera się szczoteczką cytobrush lub cervex-brush (zalecane) i one takie mięciutkie do końca nie są. Ginekolog "intensywniej" pobrał materiał.
    Jajnik boli Cię po ucisku - przy badaniu dwuręcznym przez pochwę należy jedną ręką uciskać macicę i jajniki by zbadać czy nie są powiększone lub inaczej położone, czy nie ma jakiś zmian wyczuwalnych ręką. Nieprzyjemne wrażenie powinno minąć za kilka godzin.

Eklerka lubi tę wiadomość

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za informacje. Oni nic nie mowia, kasuja za wizyte i leca na akord...
    nigdy mi sie to nie zdarzylo. Pani G faktycznie byla w zlym humorze. Pacjenci do 21 itd...
    strasznie mi sie przykro zrobilo jak mnie obsluzyla w 7 minyt, a potem ta krew.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ