Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy = zgaga?
Odpowiedz

Kwas foliowy = zgaga?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego cyklu zaczęłam brać kwas foliowy, od kilku dni mam zgagę, mdłości itp., kwas foliowy brałam już kiedyś... i w sumie też miałam takie problemy, ale nie myślałam, że może wywoływać je kwas. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że moje problemy żołądkowe występowały wtedy kiedy go brałam. Sama teraz nie wiem czy może jednak coś innego ma na to wpływ czy jednak kwas. Miała któraś z Was podobny problem ?

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Od tego cyklu zaczęłam brać kwas foliowy, od kilku dni mam zgagę, mdłości itp., kwas foliowy brałam już kiedyś... i w sumie też miałam takie problemy, ale nie myślałam, że może wywoływać je kwas. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że moje problemy żołądkowe występowały wtedy kiedy go brałam. Sama teraz nie wiem czy może jednak coś innego ma na to wpływ czy jednak kwas. Miała któraś z Was podobny problem ?
    Zgzge to nie... Ale nasilal mi mdlosci w pierwszych tyg ciazy i gin kazal odstawic :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas od prawie miesiąca i nie zauważyłam żadnych niepokojących dolegliwości. Może sprawdź na ulotce jakie skutki uboczny mogą wystąpić przy zażywaniu kwasu foliowego.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dodam, że kwas brałam na 1,5 roku przed zajsciem w ciąże i nic sie nie działo... tylko w ciązy na poczatku potęgował mdłosci co gin potwierdził... :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia konkretnej marki tego kwasu? Sprawdź skład tabletki, co tam siedzi w niej poza najważniejszym składnikiem.
    U siebie nie zauważyłam mdłości, a biorę od czerwca. Mam na myśli te: http://www.doz.pl/apteka/p5441-Kwas_foliowy_tabletki_250_szt ale odstawiłam je bo zaczęłam brać Żelazo Plus, które mają w sobie m.in. właśnie kwas i nie chciałam dublować.

Anutka lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Może to kwestia konkretnej marki tego kwasu? Sprawdź skład tabletki, co tam siedzi w niej poza najważniejszym składnikiem.
    U siebie nie zauważyłam mdłości, a biorę od czerwca. Mam na myśli te: http://www.doz.pl/apteka/p5441-Kwas_foliowy_tabletki_250_szt ale odstawiłam je bo zaczęłam brać Żelazo Plus, które mają w sobie m.in. właśnie kwas i nie chciałam dublować.
    no gdzie ta beta ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ