X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy = zgaga?
Odpowiedz

Kwas foliowy = zgaga?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego cyklu zaczęłam brać kwas foliowy, od kilku dni mam zgagę, mdłości itp., kwas foliowy brałam już kiedyś... i w sumie też miałam takie problemy, ale nie myślałam, że może wywoływać je kwas. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że moje problemy żołądkowe występowały wtedy kiedy go brałam. Sama teraz nie wiem czy może jednak coś innego ma na to wpływ czy jednak kwas. Miała któraś z Was podobny problem ?

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Od tego cyklu zaczęłam brać kwas foliowy, od kilku dni mam zgagę, mdłości itp., kwas foliowy brałam już kiedyś... i w sumie też miałam takie problemy, ale nie myślałam, że może wywoływać je kwas. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że moje problemy żołądkowe występowały wtedy kiedy go brałam. Sama teraz nie wiem czy może jednak coś innego ma na to wpływ czy jednak kwas. Miała któraś z Was podobny problem ?
    Zgzge to nie... Ale nasilal mi mdlosci w pierwszych tyg ciazy i gin kazal odstawic :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas od prawie miesiąca i nie zauważyłam żadnych niepokojących dolegliwości. Może sprawdź na ulotce jakie skutki uboczny mogą wystąpić przy zażywaniu kwasu foliowego.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dodam, że kwas brałam na 1,5 roku przed zajsciem w ciąże i nic sie nie działo... tylko w ciązy na poczatku potęgował mdłosci co gin potwierdził... :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia konkretnej marki tego kwasu? Sprawdź skład tabletki, co tam siedzi w niej poza najważniejszym składnikiem.
    U siebie nie zauważyłam mdłości, a biorę od czerwca. Mam na myśli te: http://www.doz.pl/apteka/p5441-Kwas_foliowy_tabletki_250_szt ale odstawiłam je bo zaczęłam brać Żelazo Plus, które mają w sobie m.in. właśnie kwas i nie chciałam dublować.

Anutka lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Może to kwestia konkretnej marki tego kwasu? Sprawdź skład tabletki, co tam siedzi w niej poza najważniejszym składnikiem.
    U siebie nie zauważyłam mdłości, a biorę od czerwca. Mam na myśli te: http://www.doz.pl/apteka/p5441-Kwas_foliowy_tabletki_250_szt ale odstawiłam je bo zaczęłam brać Żelazo Plus, które mają w sobie m.in. właśnie kwas i nie chciałam dublować.
    no gdzie ta beta ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ