Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ostatni dzien miesiaca 🤗😘
    Od jutra 1 testowankq❤
    Życzę wszystkim ⏸⏸⏸🤞🤞🤞

Ladinola, Izi, Limonka26, Halmaanam, Vivian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

Izi lubi tę wiadomość

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

Jak dla mnie to przesadza ta lekarka. Fakt że najlepiej nie być w ogóle chorym w czasie ciąży, ale wiele kobiet w ciąży miało covida i jakoś nic złego się nie działo, sama znam takie przypadki. Chyba bym się aż tak nie przejmowała

Izi lubi tę wiadomość

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Izi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Nie ma co się stresować i martwić na zapas :)
    Na początku pandemii zmieniały się zalecenia w temacie starania się o ciążę i rzeczywiście na początku zalecano się wstrzymać bo nie było wiadomo jak to wpływa na dziecko i jak sobie radzą kobiety w ciąży z covidem, jednak później zmieniono zalecenia. Wiem, że mamaginekolog mówiła o tym i wyjaśniała co i jak się zmieniało i co zrobić jak się jest zakażonym a jest się w ciąży albo jak się ma rodzić a ma się covid.
    Powinno być w zapisanych story na profilu fundacji Ernesta na insta.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Na początku pandemii zmieniały się zalecenia w temacie starania się o ciążę i rzeczywiście na początku zalecano się wstrzymać bo nie było wiadomo jak to wpływa na dziecko i jak sobie radzą kobiety w ciąży z covidem, jednak później zmieniono zalecenia. Wiem, że mamaginekolog mówiła o tym i wyjaśniała co i jak się zmieniało i co zrobić jak się jest zakażonym a jest się w ciąży albo jak się ma rodzić a ma się covid.
    Jest nowy artykuł właśnie czytałam, ogólnie ja się nie stresuję tylko wkurzyła mnie ta pani doktor, ona zawsze takie super diagnozy stawia, że mojego ojca źle zdiagnozowała i umarł, a potem mojej koleżanki ojciec tak samo...

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu testuje takie cudo :
    4040BE54-8D01-4948-8DAC-CB176F8E8299.jpg
    Sorki ze zdjęcie bokiem, nie wiem jak to zmienić :D
    Akurat wczoraj przyszło :D

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    5 to za późno moim zdaniem. W ogóle jeśli macie regularne owulacje to lepiej nie mieszać w swoim organizmie! Nie każdy suplement jest dla każdego :)

Popieram 👏

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Ooo super zakup! Ja polecałam kiedyś ten żel ale był niedostępny, super, że go dorwałaś! ;)

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

A słyszałyście coś o tym jak szczepionka wpływa na płodność ? Bo ja rozważam szczepienie ale słyszałam plotki ze po tym w ogóle można mieć problemy z zajściem :p znacie przypadki gdzie ktoś zaszedł w ciąże po szczepieniu ?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    A słyszałyście coś o tym jak szczepionka wpływa na płodność ? Bo ja rozważam szczepienie ale słyszałam plotki ze po tym w ogóle można mieć problemy z zajściem :p znacie przypadki gdzie ktoś zaszedł w ciąże po szczepieniu ?
    No ja czytałam takie artykuły, że niby po to jest ta pandemia, żeby wprowadzić szczepienia które będą powodować bezpłodność czy coś takiego. XD wiecie, że jest przeludnienie i tak starają się to ogarnąć.
    Oczywiście ja niezbyt wierzę w takie gadki, ale kto wie... No z niczym pewności się nie ma teraz.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:

Nie znam przypadku ale mój lekarz mówił że nie ma żadnych dowodów na to że szczepionka ma wpływ na płodność.

Izi lubi tę wiadomość

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyśmy słuchały tej lekarki to przez kilka lat dzieci nie byłoby bo pandemia zdaniem lekarzy ma potrwać min 3-5 lat, głupie gadanie :/ w ogóle powinnismy się zamknąć w domu..

A co do szczepienia to ja narazie nie chce tego robić, chyba nikt nie wie jak organizm się zachowa po szczepionce to nie chce być królikiem doświadczalnym. Tym bardziej, że coraz częściej słyszę ze w moich okolicach mimo 2 dawek szczepionki ktoś leży i to w ciężkim stanie w szpitalu. Jak będzie już przymus to pewnie będę musiała to zrobić ale na razie temat odległy 😜

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miec hsg 7 kwietnia .. moje pytanie jest takie jeśli byłaby owulacja wcześniej to jeśli w 11dc zrobią mi hsg to będzie po cyklu?

• Izi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dezinformacja jaka istnieje u nas już od początku tj. od czasu szkoły gdzie edukacja seksualna jest nie tyle zerowa co minusowa bo robi więcej szkód niż pożytku i czasami własne przeświadczenia lekarzy, a nie fakty i rozwój mnie przerażają i bulwersują ostatnio.

Miałam COVID, wiem to bo po zrobiłam przeciwciała, jeden dzień temperatury, samopoczucie cóż długo by mówić jak źle się czułam... Na co Pani doktor, że 38 stopni to nie jest gorączka i w sumie na nic nie wskazuje i żebym poleżała sobie w domu bo to na pewno nie COVID (skoro mam smak i węch)... Teść z tymi samymi objawami od razu skierowany na test. :D

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że w Niemczech robili badania i niby przejście COVID osłabia jakość nasienia ale też nie u wszystkich. Jest tyle rzeczy, które mają wpływ na płodność, że głowa mała... Staram się nie czytać za wiele bo ja się stresuje wszystkim zaraz i o ile jestem w stanie sobie z tym poradzić o tyle mój mąż jak się zafiksuje to będzie się stresował tygodniami..

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Generalnie dezinformacja jaka istnieje u nas już od początku tj. od czasu szkoły gdzie edukacja seksualna jest nie tyle zerowa co minusowa bo robi więcej szkód niż pożytku i czasami własne przeświadczenia lekarzy, a nie fakty i rozwój mnie przerażają i bulwersują ostatnio.

Miałam COVID, wiem to bo po zrobiłam przeciwciała, jeden dzień temperatury, samopoczucie cóż długo by mówić jak źle się czułam... Na co Pani doktor, że 38 stopni to nie jest gorączka i w sumie na nic nie wskazuje i żebym poleżała sobie w domu bo to na pewno nie COVID (skoro mam smak i węch)... Teść z tymi samymi objawami od razu skierowany na test. :D
    Koleżanka straciła węch i smak pod koniec kwarantanny, jej mama w ogóle nie straciła tych zmysłów, nie miała nawet zaburzonych. My na razie nie mamy z tym problemu.
    A ta pani doktor nam powiedziała tak "teraz nie ma grypy, teraz jest koronawirus, każdy kto źle się czuję, na gorączkę to ma koronawirusa"

Izi lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Koleżanka straciła węch i smak pod koniec kwarantanny, jej mama w ogóle nie straciła tych zmysłów, nie miała nawet zaburzonych. My na razie nie mamy z tym problemu.
    A ta pani doktor nam powiedziała tak "teraz nie ma grypy, teraz jest koronawirus, każdy kto źle się czuję, na gorączkę to ma koronawirusa"

Też słyszałam, że właśnie nie ma grypy / jest znikoma ilość zachorowań przez to, że chodzimy w maseczkach, a ona się głównie przenosi drogą kropelkową...
    Mam nadzieję, że to już niebawem się skończy bo trochę się jednak obawiam ciąży w dobie pandemii...

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:

Polecacie? Gdzie zamawiałaś?
    Nie miałam do tej pory problemów, ale zaczęliśmy kochać się częściej i wczoraj pierwszy raz chyba miałam sucho mimo dużego podniecenia... Więc jak tak dalej będzie to trzeba by się wyposażyć ;)

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Ale pojechała:( nie wiadomo ile potrwa ta pandemia i teraz wszyscy mają zaprzestać starań według niej... Na tak wczesnym etapie organizm jest mądry i działa zero-jedynkowo.

Co do szczepien. Ja się w zeszłym tygodniu zaszczepiłam i nie żałuję. Mój ginekolog zachęcał. Mówił że ma już kilka pacjentek po szczepieniu które teraz są we wczesnej ciąży więc chyba na płodność nie wpływa :)

Co więcej moje dwie znajome szczepily się będąc w wczesnej ciąży i jak na razie skutków negatywnych nie ma, są po badaniach prenatalnych i wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Ale pojechała:( nie wiadomo ile potrwa ta pandemia i teraz wszyscy mają zaprzestać starań według niej... Na tak wczesnym etapie organizm jest mądry i działa zero-jedynkowo.

Co do szczepien. Ja się w zeszłym tygodniu zaszczepiłam i nie żałuję. Mój ginekolog zachęcał. Mówił że ma już kilka pacjentek po szczepieniu które teraz są we wczesnej ciąży więc chyba na płodność nie wpływa :)

Co więcej moje dwie znajome szczepily się będąc w wczesnej ciąży i jak na razie skutków negatywnych nie ma, są po badaniach prenatalnych i wszystko ok
    A szczepiłaś się bo pracujesz w tych zawodach narazonych? Bo ja wczoraj juz męzowi mówiłam, ze chyba się zarejestruje na szczepienie ale nie wiem jak to działa, z tego co wiem od kwietnia roczniki do 1973 mają mieć mozliwość szczepień. A kolezanka jeszcze mi mówiła, ze jak przechoruje sie covida to tylko jedną dawkę szczepionki się dostaje.

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ