Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Lamettą po biochemię, można?
Odpowiedz

Lamettą po biochemię, można?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • askowe Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nie zauważyłam autokorekty, a tytułu nie da się zmienić chyba... Miało być "lametta po biochemie, można?"

Kilka dni temu wyszedł mi pozytywny test ciążowy, ale beta była bardzo niska w środę 8, w pt 10... W sobotę pomimo, że brałam jeszcze duphastanu zaczął mi się okres. Miałam też rozmowę z lekarzem, kazał odstawić leki i sprawdzić betę za tydzień, ale nie pomyślałam, aby zapytać go o lamettę (był to inny lekarz niż ten, co ją zlecił). Dzisiaj mam 3dc i powinnam zacząć brać lamettę. Zrobiłam test i kurde jest jeszcze blada kreska, myślałam, że tak niska beta szybko spadnie.

Myślicie, że mogę zacząć brać lamettę pomimo tego bladego testu? Sama nie wiem, co robić, a chciałam w tym cyklu podejść do IUI lub chociaż spróbować tej stymulacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 20:58

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13cs)
    08.2026 - poronienie chybione 💔 7w
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ