lamette
-
hej dziewczynki
od 3dc do 7dc mam przepisana LAMETTE-na stymulacje ovu.
Chciała po @ zacząć brac donga ale nie wiem czy nie "przedobrze"
Oto działanie Lametty:
Femara (Aromek, Lametta)
Letrozolum - Femara jest szeroko stosowanym lekiem w leczeniu niepłodności. Wywołuje owulację poprzez blokowanie produkcji estrogenów, co w konsekwencji prowadzi do zwiększonego wydzielania GnRH i syntezy FSH . Lek ten stosuje się w dawce 2,5 mg lub 5 mg od 3 do 7 dnia cyklu.
Jak myślicie?Magda24 lubi tę wiadomość
-
nie wiem ale ja bym nie miezala.. jak z tym nie wyjdzie to wtedy bym zastosowala donga.. nie ma co ryzykowac bo mozna sie tylko nabawic problemow .. ale nie wiem jkie ma zastosowanie ten dong wiec moze sie myle
SunSun lubi tę wiadomość
-
. DONG QUAI bierze się po @, tylko do owulacji. Wspomaga owulację, zawiera estrogeny
Co do dong quaia to zasady są takie:
1.Wziąć pierwszą tabletkę dopiero od dnia w którym nie ma śladu po krwawieniu i plamienie po miesiączce.
2. Brać najmniejszą dawkę, np zacząć pierwszy cykl po jednej tabletce, kapsułce przez cztery dni.
3.Popijać mlekiem jeśli się odbija a nawet jak nie odbija się to próbować z mlekiem spożyć.
4. Można w późniejszych cyklach zwiększyć dawkę do 2 kapsułek a nawet pokusić się o branie do skoku ale po skoku temperatury nie wolno juz brać ale to później
5. Dong quai działa na endo i na jajeczka ale wiadomo, że nie na każdą tak samo.
6. WEarto brać donga z rana a gdy dokłada się późńiej druga tabletkę, kapsułkę to brac tak do 16-17, bo może pobudzać i możliwe są kłopoty ze snem.
Właśnie trochę sue boję...bo pije jeszcze zioła o.Sroki i nie chce przedobrzyc;-) -
Ja donga wogóle nie brałam, miałam stymulację własnie Letrozolem.Pierwsze miesiące 2 talbetki od 2 do 6 dc (5mg dawka chyba).Rosły mi przez to po dwa pęcherzyki ale zawsze jeden tylko dominujący.W ostatnim cyklu gin zwiększył mi dawkę na 3 tabletki(7,5mg) też od 2-6 dc i urosly dwa duże dominujące pęcherzyki i 3 mały.No i w tym własnie cyklu zaszłam w ciążę także lek się spisał.Do tego brałam duphaston i mialam zastrzyk na pęknięcie.Nic innego nie przyjmowałam żeby nie przedobrzyc
SunSun lubi tę wiadomość
-