Lekko podwyższona prolaktyna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam prolaktynę 30 i lekarz stwierdził, że takie podwyższenie, nie skutkuje trudnościami z zajściem w ciążę. Stwierdził, że równie dobrze mógł tak wpłynąć na mnie ostatni stosunek, bo oczywiście nikt mnie łaskawie nie poinformował, że trzeba zrezygnować z przytulanek. Powtarzane miałam po miesiącu już tak jak trzeba i było chyba 17 albo coś koło tego.
Nona lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Mi lekarz mówił, że prolaktyne można badać w każdym dniu cyklu, nie ma to znaczenia tyle, ze dzień przed badaniem nie można baraszkować i jeść ciężkiej kolacji.
Co do testu po obciążeniu nie można tego robić w ciąży więc ja zawsze robię przed owulacją. Ja wyjściową prl miałam ok bo coś ok 14 ale po obciążeniu ponad 150 więc dostałam dostinex i już jest ok
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Motyl, a w którym dniu cyklu badałaś? Chciałam dziś powtórzyć (bo wczoraj badałam) ale pielęgniarka w rejestracji powiedziała że dziś mi wyjdzie podobna. Może za tydzień powtórzę 1.08 tuż przed wizytą u gin?
Mogę sobie sama zrobić po obciążeniu metokroplamidem? Czy lepiej nie brać takich leków jak meto na własną rękę?
Coś jeszcze się bada jak prl za wysoka wychodzi? Progesteron mam w porządku. -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Dziewczyny moja prolaktyna w 20dc wynosi 26,42. Norma jest do 23,30. Czy to lekko podwyższona może utrudniać zajście czy taki poziom już jest do zbicia bromergonem? Nie chciałabym sie faszerować. Oczywiście idę do endo i gina ale czekam na termin 5.08 wiec może wcześniej ktoś napisze.
Oczywiscie,że taki poziom prolaktyny może utrudniać zajście w ciaze, a co za tym idzie mogą również powstać torbiele na jajniku. Jest to zbicia bromergonem lub dostinexem. Bromergonem wówczas trzeba zażywać codziennie , a dostinex raz na tydzień i przy najmniej nie obciąża tak organizmu.Nona lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Mój poziom prolaktyny to ok 22. Niby w normie, ale górnej granicy.
Dostałam na zbicie bromka. Fakt, na początku brania - koszmar !!!! Ale obecnie wszystkie objawy już zniknęły.
Jaką dawkę bromergonu stosujecie?
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a co sądzicie o takim wyniku?...Wczoraj prl miałam bardzo wysoką 31, a dziś po ponownym badaniu 17... nic nie rozumiem Chyba dla pewności powinnam sobie zbadać jeszcze jutro...Nie wiem skąd się wzięła aż tak duża różnica...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:45
-
Właśnie nic z tych rzeczy I nawet więcej, to właśnie przed tym drugim badaniem, gdy wynik był w normie były przytulaski...Zastanawiam się czy to ma związek z tym, że jestem nerwowa i stresuję się wszystkim. Bo nie mam innych objawów nadmiaru prl (ani niereg.@, ani mlekotoku itd.)
-