X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Len mielony/siemie lniane
Odpowiedz

Len mielony/siemie lniane

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije len i mi trochę pomaga :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Neverland Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kisielek z lnu niewiele pomógł :/ Teraz piję olej lniany z apteki gal, a do tego łykam wiesiołka. Efekty wiesiołka z postaci "lepszego i bardziej obfitego śluzu" zauważyłam kilka dni później. Teraz zobaczymy jak spisze się olej lniany. Oby pomogło :)

• Lucyk Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam len i wiesiołka, pomogło bardzo na śluz. Aż nie mogłam uwierzyć, i ja i lekarz. Teraz już nie muszę (czekam na transfer po Nowym Roku), ale dalej piję, bo efekt uboczny w postaci poprawy stanu włosów i cery bardzo mi się spodobał. No i na metabolizm super ten len wpływa... Wczoraj próbowałam dołożyć młody jęczmień, mam schudnąć do transferu kilka kilogramów, więc jęczmień połączony z lnem powinien troszkę pomóc. Ale taki paskudny jest ten jęczmień, że miałam odruch wymiotny. Nawet wymieszany z bananem. Bleee. Siemię lniane to przy nim lody kokosowe po prostu!

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja starajac sie wiosna o dziecko, w 1 cyklu serduszkowalam codziennie i nic z tego nie wyszlo, nie widzialam u siebie sluzu prawie wcale
    w 2 cyklu pilam siemie lniane mielone 2 lub 3 razy dzienne serduszkowalam tez codziennie i sie udalo, przez caly cykl mialam duzo wodnistego sluzu

szkoda tylko, ze spotkal mnie taki los... ale to juz inna bajka, a raczej dramat...

oczywiscie len wpływa super na metabolizm jesli jest pity rano lub w dzien, bo pijac go wieczorem ma odwrotne dzialanie bo wtedy tuczy

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Neverland Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale okres nie nadszedł! Nie robiłam jeszcze testu - boje się rozczarowania i postanowiłam poczekać jeszcze kilka dni. Jak okaże się, że jednak zaszłam w ciążę będę wszem i wobec ogłaszać, że wiesiołek i olej lniany brali w tym udział :D

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak neverland? udało się ?:)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • gama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie,też jestem ciekawa Twoich "efektów"
    ja jestem drugi cykl na wiesiołku, pierwszy na glutku lnianym,śluz był moze troche lepszy...

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Neverland Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny: JESTEM W CIĄŻY!!! Byłam u ginekologa, ten przepisał mi luteinę dopochwowo, ponieważ bardzo boli mnie brzuch. Powiedział, że to na podtrzymanie ciąży.

Wychodzi na to, że wiesiołek i mielone siemię lniane podziałały, niemniej boje się, bo te bóle brzucha są dokuczliwe :(

• gama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    luteine juz mialam w domu przepisaną na zapas, i biore 2x1, brzuch tez mnie czasem boli, a do gina dopiero pójde

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Edzia90 Nowa

Wysłany: 27 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopię trochę wątek, jestem dość świeża w Waszej/naszej społeczności - dlatego mam nadzieję, że wybaczycie.
    Chyba też muszę zacząć stosować to siemię. Nigdy nie słyszałam o takim sposobie. Widzę, że działa to również na skórę,, włosy i paznokcie - co także mi się przyda.
    Ale jak uważacie powinnam konsultować stosowanie siemienia z moim lekarzem? Jest to środek naturalny co prawda, ale wiecie już tak mam, że jestem bardzo ostrożna.
    Proszę o liczne porady bo tak jak wspomniałam świeżak ze mnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam! EDKA

https://www.zadbanewlosy.pl/siemie-lniane-na-wlosy-maseczka-plukanka-czy-koktajl/
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie siemie? :) Ja dziś wracam do picia :)

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ