X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
Odpowiedz

Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️

Oceń ten wątek:
  • Livka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena92 wrote:
    Hej. Ja rano zrobiłam test z porannego moczu, akurat sobie nie zapomniałam :-) ale niestety negatyw... Czysta biel.... Jest kilka dni do 🐵 ale ja na pewno w lipcu odpadam z pozytywem.... Raczej nie ma szans, poza tym od kilku dni mnie brzuch pobolewa więc same wiecie czym się to skończy w tym miesiącu 🙊 a takie dziś miałam nadzieje.... Chciałam na Krzysztofa dać mężowi taki piękny prezent....
    Poza tym kuzynka rodziła w sobotę córeczkę.... Wszystko ok.... Ciąża książkowa.... Sama rodziła bo pielęgniarki uznały że jest czas, poszły do Ukrainki bo też jakaś rodziła.... No i ...... dziecko mojej kuzynki zmarło .... Opilo się wód płodowych w czasie porodu ... Nie uratowali jej ... prokuratura bada wszystko ale co to da.... życia dziecka nie zwrócą....

Ja też rano z koszmarem się obudziłam, śniło mi się że mój synek zmarł.... od razu pobiegłam do niego na łóżko i nie mogę przestać go tulić i płakać.... to tylko sen...
    Niewyobrażalna tragedia 💔😭

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam urlop żeby podziałać na budowie ale czytałam Was regularnie 😅

Milena92, serce pęka jak słyszy sie takie historie... 😭😭😭😭

Wszystkie tytuły są kozackie ❤️😁 az ciężko wybrać. Potem je spisujemy razem i głosujemy czy jak?

Pfry gdzie takich kreatywnych mężów można znaleźć? 😂

Bobova nie załamuj się, chwilą zwątpienia czasem się pojawia ale sierpień miał być i będzie nasz 😁

Pfry lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena92 wrote:
    Hej. Ja rano zrobiłam test z porannego moczu, akurat sobie nie zapomniałam :-) ale niestety negatyw... Czysta biel.... Jest kilka dni do 🐵 ale ja na pewno w lipcu odpadam z pozytywem.... Raczej nie ma szans, poza tym od kilku dni mnie brzuch pobolewa więc same wiecie czym się to skończy w tym miesiącu 🙊 a takie dziś miałam nadzieje.... Chciałam na Krzysztofa dać mężowi taki piękny prezent....
    Poza tym kuzynka rodziła w sobotę córeczkę.... Wszystko ok.... Ciąża książkowa.... Sama rodziła bo pielęgniarki uznały że jest czas, poszły do Ukrainki bo też jakaś rodziła.... No i ...... dziecko mojej kuzynki zmarło .... Opilo się wód płodowych w czasie porodu ... Nie uratowali jej ... prokuratura bada wszystko ale co to da.... życia dziecka nie zwrócą....

Ja też rano z koszmarem się obudziłam, śniło mi się że mój synek zmarł.... od razu pobiegłam do niego na łóżko i nie mogę przestać go tulić i płakać.... to tylko sen...

Co za tragedia 🤯 nie wyobrażam sobie takiej straty 😭

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Dziewczynki a ja mam rozkminę od rana i potrzebuję Waszej pomocy, porady i ogólnie wy mądrzejsze to może będziecie wiedzieć o co chodzi xD
    Miałam owulację 5dni temu, co prawda nie byłam na monitoringu bo chciałam poobserwować swój organizm (byłam na kontrolnym usg kilka dni przed owu i był ładny dominujący pęcherzyk po lewej) ale ja ogólnie zawsze wszystko ładnie czuję, testy owu wyszły ładne, był pik, na drugi dzień już negatyw, ból owulacyjny, potem przestało boleć, na drugi dzień temp poszła w górę, cycki ciężkie, zaczęły boleć wszystko dokładnie tak jak mam zawsze w cyklu owulacyjnym i przy wzroście proga.
    W tym cyklu pierwszy raz stosuję dupka po owu, no i słuchajcie, wczoraj temp mi spadła i cycki mniej bolą, myślę sobie no dobra zobaczymy co będzie dalej, myślałam że to może jednorazowe bo nocowaliśmy u rodziców na działce, niewygodne łóżko, trochę się przebudzałam to ta temp mogła po prostu być niemiarodajna. W każdym razie, dziś rano mierzę, temp nadal nisko jak wczoraj, cycki nie bolą, nie są ciężkie. Normalnie takie objawy typowe na spadanie proga jak przed @ a dziś jestem 5dpo. No i teraz nie wiem co jest grane, czy to może być tak od brania dupka? W sensie że nie wiem, organizm pod wpływem sztucznego proga przestał produkować swój?? Czy to w ogóle ma sens? Ja mam takie rozkminy i chciałam Was zapytać co wy o tym sądzicie?
    A może to dlatego że to pierwszy cykl po biochemie?
    Ogólnie mam totalną rozkminę, nie będę szła do gina teraz, zobaczę jak się wszystko rozwinie w tym cyklu, po prostu jestem zaciekawiona i trochę zbita z tropu 🙈🤔
    To tak dla tych które chcą porozkminiać ze mną o co może chodzić opisałam to wszystko 😁
    Btw. Macie mój wykres udostępniony jeśli chcecie podejrzeć ;)

Ja to się nie znam, bo nigdy nie brałam, ale może to dołek implantacyjny? Kiedyś czytałam o nim..

07.23 Misia 🩷👶
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Dziewczynki a ja mam rozkminę od rana i potrzebuję Waszej pomocy, porady i ogólnie wy mądrzejsze to może będziecie wiedzieć o co chodzi xD
    Miałam owulację 5dni temu, co prawda nie byłam na monitoringu bo chciałam poobserwować swój organizm (byłam na kontrolnym usg kilka dni przed owu i był ładny dominujący pęcherzyk po lewej) ale ja ogólnie zawsze wszystko ładnie czuję, testy owu wyszły ładne, był pik, na drugi dzień już negatyw, ból owulacyjny, potem przestało boleć, na drugi dzień temp poszła w górę, cycki ciężkie, zaczęły boleć wszystko dokładnie tak jak mam zawsze w cyklu owulacyjnym i przy wzroście proga.
    W tym cyklu pierwszy raz stosuję dupka po owu, no i słuchajcie, wczoraj temp mi spadła i cycki mniej bolą, myślę sobie no dobra zobaczymy co będzie dalej, myślałam że to może jednorazowe bo nocowaliśmy u rodziców na działce, niewygodne łóżko, trochę się przebudzałam to ta temp mogła po prostu być niemiarodajna. W każdym razie, dziś rano mierzę, temp nadal nisko jak wczoraj, cycki nie bolą, nie są ciężkie. Normalnie takie objawy typowe na spadanie proga jak przed @ a dziś jestem 5dpo. No i teraz nie wiem co jest grane, czy to może być tak od brania dupka? W sensie że nie wiem, organizm pod wpływem sztucznego proga przestał produkować swój?? Czy to w ogóle ma sens? Ja mam takie rozkminy i chciałam Was zapytać co wy o tym sądzicie?
    Ogólnie mam totalną rozkminę, nie będę szła do gina teraz, zobaczę jak się wszystko rozwinie w tym cyklu, po prostu jestem zaciekawiona i trochę zbita z tropu 🙈🤔
    To tak dla tych które chcą porozkminiać ze mną o co może chodzić opisałam to wszystko 😁

Mądrzejsza nie jestem, ale możemy porozkminiac razem 🙈
    Nie wiem jak to jest przy dupku itd. ale ja w tym cyklu miałam potwierdzoną owulację, a temperatury jakieś totalnie bez szału... Fakt, że miałam teraz urlop i nie zawsze miałam możliwość mierzenia, no ale dzisiaj np. tylko 36,6 🤷‍♀️ jutro idę zbadać proga, więc zobaczę też jaki wynik.
    Gdzieś też czytałam, że przy implantacji spada temperatura chwilowo a potem znowu odbija, no ale nie wiem...
    Ja tam już się na nic nie nastawiam, czekam na rozwoj wydarzen. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 10:40

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena92 wrote:

💔😢😢💔💔 Brak mi słów....

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ja to się nie znam, bo nigdy nie brałam, ale może to dołek implantacyjny? Kiedyś czytałam o nim..

wellwellwell wrote:
    Mądrzejsza nie jestem, ale możemy porozkminiac razem 🙈
    Nie wiem jak to jest przy dupku itd. ale ja w tym cyklu miałam potwierdzoną owulację, a temperatury jakieś totalnie bez szału... Fakt, że miałam teraz urlop i nie zawsze miałam możliwość mierzenia, no ale dzisiaj np. tylko 36,6 🤷‍♀️ jutro idę zbadać proga, więc zobaczę też jaki wynik.
    Gdzieś też czytałam, że przy implantacji spada temperatura chwilowo a potem znowu odbija, no ale nie wiem...
    Ja tam już się na nic nie nastawiam, czekam na rozwoj wydarzen. 😁

No właśnie też pomyślałam o implantacji, ale to był dopiero 4dpo wczoraj jak spadła, trochę szybko mi się wydaje a dwa że te cycki mi zeszły totalnie jak przy spadku proga a czy przy implantacji prog spada? 🤔 Ogólnie ja zawsze po cyckach poznaję czy mam prog wysoki czy niski xD

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Kochana, moim zdaniem czy prog Twój czy syntetyczny, tak samo działa na organizm. Pewnie mylisz z tym, że we krwi dupek nie wyjdzie, ale po to właśnie go bierzesz, żeby działał tak samo, jak ten Twój, więc ja bym tu nie szukała odpowiedzi. Więcej niestety nie pomogę, bo też się nie znam...

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agn1000 wrote:

Wszystkie tytuły są kozackie ❤️😁 az ciężko wybrać. Potem je spisujemy razem i głosujemy czy jak?

Bobova nie załamuj się, chwilą zwątpienia czasem się pojawia ale sierpień miał być i będzie nasz 😁

Potem osoba która będzie prowadzącą robi ankietę ze wszystkimi tytułami i głosujemy 😁

Vivico, Poziomka9204, Agn1000, AgulaM lubią tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Hihi dziewczyny bardzo fajne tytuły😁❤️ Oj ciężko będzie wybrać 🤔🤔🤔

Oooo, kto tu z nami jest ☺ co slychac? 😘

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Kochana, moim zdaniem czy prog Twój czy syntetyczny, tak samo działa na organizm. Pewnie mylisz z tym, że we krwi dupek nie wyjdzie, ale po to właśnie go bierzesz, żeby działał tak samo, jak ten Twój, więc ja bym tu nie szukała odpowiedzi. Więcej niestety nie pomogę, bo też się nie znam...

Tak tak, ja wiem że nie wychodzi ale właśnie skoro dupek działa tak samo jak mój naturalny prog to czy nie powinny mi się utrzymywać objawy od wysokiego proga (ból i ciężkość piersi) ?
    Dodam jeszcze że właśnie wtedy przy biochemie brałam dupka, mój prog przy wzroście bety był 13, a potem jak poczułam że cycki mnie przestały boleć i zmalały to jak zbadałam betę i proga to beta spadła i prog już wynosił tylko 1,4. Wciąż byłam na dupku a odczułam spadek po cyckach. Dziwne...
    Ale mnie to ciekawi wszystko, ekscytuję się obserwowaniem swojego organizmu 😁

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agn1000 wrote:

Będzie z tytułów stworzona ankieta do głosowania 🙂

Agn1000 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Tak tak, ja wiem że nie wychodzi ale właśnie skoro dupek działa tak samo jak mój naturalny prog to czy nie powinny mi się utrzymywać objawy od wysokiego proga (ból i ciężkość piersi) ?
    Dodam jeszcze że właśnie wtedy przy biochemie brałam dupka, mój prog przy wzroście bety był 13, a potem jak poczułam że cycki mnie przestały boleć i zmalały to jak zbadałam betę i proga to beta spadła i prog już wynosił tylko 1,4. Wciąż byłam na dupku a odczułam spadek po cyckach. Dziwne...
    Myślę, że powinny też boleć, moim zdaniem powinno być jak przy normalnym progu...

Zazu92 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

Zdarza się spadek temperatury na implantacje, ale jeżeli to faktycznie 5 do to jest jeszcze za wczesnie na to. Może Twój organizm tak reaguje na Duphaston, to jednak hormon. Poobserwuj się w tym cyklu i na nasteonej wizycie powiedz lekarzowi o swoich obawach. :)

Zazu92 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

Hmm ja powiem szczerze nigdy nie mam bolacych piersi po owulacji, nie sa tez jakos super wieksze... Jedyne co zauwazam to, ze sa takie jakby jedrniejsze xD
    Wiec moze to, ze przestaly bolec nie znaczy wcale, ze prog spadl? A planujesz badac go 7dpo?

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • ForgetMeeNot Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Hmm ja powiem szczerze nigdy nie mam bolacych piersi po owulacji, nie sa tez jakos super wieksze... Jedyne co zauwazam to, ze sa takie jakby jedrniejsze xD
    Wiec moze to, ze przestaly bolec nie znaczy wcale, ze prog spadl? A planujesz badac go 7dpo?
    To u mnie w ubiegłym cyklu było tak, że dzień przed , w owu i dzien po ból sutków, potem przeszło zupełnie. Piersi nie czułam nic a nic, a progestreon 9 dpo wynosił 23,27, także chyba to zależy od organizmu, bo przestałam odczuwać cokolwiek ze strony piersi zaraz po owu, a progesteron był wysooki, temp zresztą też. W tym cyklu za to temp. kompletnie bez szału. Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że to chyba był bezowulacyjny.. ehhh

38 lat
    02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc

30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
    31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
    01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
    03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
    05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
    07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
    09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
    10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
    12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
    16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%

13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
    24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
    27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
    04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
    31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
    14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
    23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
    e88641834f.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

No właśnie się zastanawiam ale nie wiem...dużo kasy mi poszło w zeszłym mies na te wszystkie badania z krwi i czy znowu mam badać tego proga...chyba jednak poczekam, poobserwuję i zobaczę jak się sytuacja rozwinie 😅
    Tak pytałam bo może a nóż któraś z Was miała podobnie kiedyś 😅

wellwellwell, AgulaM lubią tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Zdarza się spadek temperatury na implantacje, ale jeżeli to faktycznie 5 do to jest jeszcze za wczesnie na to. Może Twój organizm tak reaguje na Duphaston, to jednak hormon. Poobserwuj się w tym cyklu i na nasteonej wizycie powiedz lekarzowi o swoich obawach. :)

Tak zrobię ;) zobaczymy jak się sytuacja rozwinie

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

Zazu, a ile dni po owulacji zaczęłaś brać Duphaston?

• Livka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was gorąco Dziewczynki 🌡️☀️👙IMG20220725115602.jpg

Monk@, Kluska95, Karina123, Babova, Zazu92, ForgetMeeNot, inome, Szatkownicadojajek, Tabeaa, natkurka, wellwellwell, Milena92, Kasia95, cukierniczka, Agn1000, Mysza123, Namisa, Paulina666, Anka1312, Aneta2506, Lipcowa, verliebtindich, AgulaM, Kasiaaa.97, 2+3, Pfry, RoZyCzK4, Lolka997, Czytoto, hypatia92, pluto_nova, Poziomka9204, Vivico, Anett93, Ilaria lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ