Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lubrykant wspierający zapłodnienie?
Odpowiedz

Lubrykant wspierający zapłodnienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z was używały jakiegoś lubrykantu który miał wspomoc zajście w ciążę? Co polecacie? Jest tego dużo i nie wiem co wybrać i czy wogole ma to sens

dev167pf___.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas starań o pierwsze dziecko i 7 miesiącach niepowodzeń spróbowaliśmy Concecive plus i od razu dwie kreski ale to mogę być zbieg okoliczności 🙈 albo i nie 😁 do tego w udanym cyklu brałam ovarin. Aktualnie staramy się o drugie dziecko od tego miesiąca i również uwierzyłam w ten zestaw ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 21:51

Deedee87, Lena235 lubią tę wiadomość

Monika
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Dziewczyny czy któreś z was używały jakiegoś lubrykantu który miał wspomoc zajście w ciążę? Co polecacie? Jest tego dużo i nie wiem co wybrać i czy wogole ma to sens
    My stosowaliśmy FertilSafe, bez powodzenia..

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Podczas starań o pierwsze dziecko i 7 miesiącach niepowodzeń spróbowaliśmy Concecive plus i od razu dwie kreski ale to mogę być zbieg okoliczności 🙈 albo i nie 😁 do tego w udanym cyklu brałam ovarin. Aktualnie staramy się o drugie dziecko od tego miesiąca i również uwierzyłam w ten zestaw ❤️

Z pierwsza córka nic nie brałam ale też się nie staraliśmy ale też nie zabezpieczalismy i w sumie to taka wpadka-niewpadka... 😉 A o drugie to już dwa lata lecą... W badaniach wszystko jest ok. Drobna niedoczynnośc ale pod kontrolą... Od tego cyklu też się suplementuje nutrivimix i inofem ale się zastanawiam czy by nie spróbować dołożyć jakieś lubrykanty 🤔

dev167pf___.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napewno nie zaszkodzi 😁 może wpłynie na psychikę bardziej 😉 liczy się efekt ❤️
    Deedee87 wrote:
    Z pierwsza córka nic nie brałam ale też się nie staraliśmy ale też nie zabezpieczalismy i w sumie to taka wpadka-niewpadka... 😉 A o drugie to już dwa lata lecą... W badaniach wszystko jest ok. Drobna niedoczynnośc ale pod kontrolą... Od tego cyklu też się suplementuje nutrivimix i inofem ale się zastanawiam czy by nie spróbować dołożyć jakieś lubrykanty 🤔

Monika
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Lubrykantów używa się raczej do tego, żeby był lepszy poślizg w seksie, niż żeby wspomagał zajście w ciążę... Problemem jest raczej, że większość lubrykantów zawiera środki plemnikobójcze. Dlatego ja używam Feminum (dostępne w każdej aptece, również tych internetowych), bo daje poślizg, a nie jest plemnikobójcza.

• Osa79 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że niestety lubrykant może utrudnić zajście. Nie wiem na ile w to wierzyć, czy to jest takie teoretyzowanie, że po prostu żelik może zablokować wejście do szyjki czy co..? Ponoć niektórzy ginekolodzy odradzają stosowanie jak jest niepowodzenie , ale własnie czy to nie proba eliminacji wszystkiego co moze przyjść na myśl? A badań chyba nie ma , któreby potwierdziły anty działanie zwykłych żeli.
    Iza-K - nie, większość lubrykantów to zwykłe lubrykanty, nie mają żadnego środka plemnikobójczego. Mówimy tu o najnormalniejszych powszechnych duraxach czy unimilach, nie uraczysz takich ze środkiem.
    Ja niestety potrzebuję jakiegoś nawilżacza i trochę mnie te ostrzeżenia zaniepokojiły i też patrzyłam na żele wspomagające, chyba się szarpnę, najwyżej kaska w błoto

AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa79 wrote:
    Też czytałam, że niestety lubrykant może utrudnić zajście. Nie wiem na ile w to wierzyć, czy to jest takie teoretyzowanie, że po prostu żelik może zablokować wejście do szyjki czy co..? Ponoć niektórzy ginekolodzy odradzają stosowanie jak jest niepowodzenie , ale własnie czy to nie proba eliminacji wszystkiego co moze przyjść na myśl? A badań chyba nie ma , któreby potwierdziły anty działanie zwykłych żeli.
    Iza-K - nie, większość lubrykantów to zwykłe lubrykanty, nie mają żadnego środka plemnikobójczego. Mówimy tu o najnormalniejszych powszechnych duraxach czy unimilach, nie uraczysz takich ze środkiem.
    Ja niestety potrzebuję jakiegoś nawilżacza i trochę mnie te ostrzeżenia zaniepokojiły i też patrzyłam na żele wspomagające, chyba się szarpnę, najwyżej kaska w błoto
    Osa, ja właśnie czasami też potrzebuję nawilżenia, dlatego kupuję Feminum, doradzili mi w klinice niepłodności, że jest naturalne, a przy tym jest tanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ