X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lubrykant wspierający zapłodnienie?
Odpowiedz

Lubrykant wspierający zapłodnienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z was używały jakiegoś lubrykantu który miał wspomoc zajście w ciążę? Co polecacie? Jest tego dużo i nie wiem co wybrać i czy wogole ma to sens

dev167pf___.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas starań o pierwsze dziecko i 7 miesiącach niepowodzeń spróbowaliśmy Concecive plus i od razu dwie kreski ale to mogę być zbieg okoliczności 🙈 albo i nie 😁 do tego w udanym cyklu brałam ovarin. Aktualnie staramy się o drugie dziecko od tego miesiąca i również uwierzyłam w ten zestaw ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 21:51

Deedee87, Lena235 lubią tę wiadomość

Monika
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Dziewczyny czy któreś z was używały jakiegoś lubrykantu który miał wspomoc zajście w ciążę? Co polecacie? Jest tego dużo i nie wiem co wybrać i czy wogole ma to sens
    My stosowaliśmy FertilSafe, bez powodzenia..

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Podczas starań o pierwsze dziecko i 7 miesiącach niepowodzeń spróbowaliśmy Concecive plus i od razu dwie kreski ale to mogę być zbieg okoliczności 🙈 albo i nie 😁 do tego w udanym cyklu brałam ovarin. Aktualnie staramy się o drugie dziecko od tego miesiąca i również uwierzyłam w ten zestaw ❤️

Z pierwsza córka nic nie brałam ale też się nie staraliśmy ale też nie zabezpieczalismy i w sumie to taka wpadka-niewpadka... 😉 A o drugie to już dwa lata lecą... W badaniach wszystko jest ok. Drobna niedoczynnośc ale pod kontrolą... Od tego cyklu też się suplementuje nutrivimix i inofem ale się zastanawiam czy by nie spróbować dołożyć jakieś lubrykanty 🤔

dev167pf___.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napewno nie zaszkodzi 😁 może wpłynie na psychikę bardziej 😉 liczy się efekt ❤️
    Deedee87 wrote:
    Z pierwsza córka nic nie brałam ale też się nie staraliśmy ale też nie zabezpieczalismy i w sumie to taka wpadka-niewpadka... 😉 A o drugie to już dwa lata lecą... W badaniach wszystko jest ok. Drobna niedoczynnośc ale pod kontrolą... Od tego cyklu też się suplementuje nutrivimix i inofem ale się zastanawiam czy by nie spróbować dołożyć jakieś lubrykanty 🤔

Monika
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Lubrykantów używa się raczej do tego, żeby był lepszy poślizg w seksie, niż żeby wspomagał zajście w ciążę... Problemem jest raczej, że większość lubrykantów zawiera środki plemnikobójcze. Dlatego ja używam Feminum (dostępne w każdej aptece, również tych internetowych), bo daje poślizg, a nie jest plemnikobójcza.

• Osa79 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że niestety lubrykant może utrudnić zajście. Nie wiem na ile w to wierzyć, czy to jest takie teoretyzowanie, że po prostu żelik może zablokować wejście do szyjki czy co..? Ponoć niektórzy ginekolodzy odradzają stosowanie jak jest niepowodzenie , ale własnie czy to nie proba eliminacji wszystkiego co moze przyjść na myśl? A badań chyba nie ma , któreby potwierdziły anty działanie zwykłych żeli.
    Iza-K - nie, większość lubrykantów to zwykłe lubrykanty, nie mają żadnego środka plemnikobójczego. Mówimy tu o najnormalniejszych powszechnych duraxach czy unimilach, nie uraczysz takich ze środkiem.
    Ja niestety potrzebuję jakiegoś nawilżacza i trochę mnie te ostrzeżenia zaniepokojiły i też patrzyłam na żele wspomagające, chyba się szarpnę, najwyżej kaska w błoto

AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa79 wrote:
    Też czytałam, że niestety lubrykant może utrudnić zajście. Nie wiem na ile w to wierzyć, czy to jest takie teoretyzowanie, że po prostu żelik może zablokować wejście do szyjki czy co..? Ponoć niektórzy ginekolodzy odradzają stosowanie jak jest niepowodzenie , ale własnie czy to nie proba eliminacji wszystkiego co moze przyjść na myśl? A badań chyba nie ma , któreby potwierdziły anty działanie zwykłych żeli.
    Iza-K - nie, większość lubrykantów to zwykłe lubrykanty, nie mają żadnego środka plemnikobójczego. Mówimy tu o najnormalniejszych powszechnych duraxach czy unimilach, nie uraczysz takich ze środkiem.
    Ja niestety potrzebuję jakiegoś nawilżacza i trochę mnie te ostrzeżenia zaniepokojiły i też patrzyłam na żele wspomagające, chyba się szarpnę, najwyżej kaska w błoto
    Osa, ja właśnie czasami też potrzebuję nawilżenia, dlatego kupuję Feminum, doradzili mi w klinice niepłodności, że jest naturalne, a przy tym jest tanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ