Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lubrykanty :)
Odpowiedz

Lubrykanty :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 🙋🏻‍♀️
    Od zawsze (odkąd zaczęliśmy współżyć) używaliśmy lubrykantów popularnych marek (tj. durex), głównie ze względu na moje obtarcia i dyskomfort przy braku odpowiedniego nawilżenia. :( Ostatnio wpadłam na artykuł, w którym przeczytałam, że stosowanie ich może niekorzystnie wpływać na próbę dotarcia plemników do jajeczka. 🤔 czy to prawda? Czy polecacie jakieś lubrykanty, które nie szkodzą? A może udało Wam się zajść w ciążę przy stosowaniu ich?

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cześć! 🙋🏻‍♀️
    Od zawsze (odkąd zaczęliśmy współżyć) używaliśmy lubrykantów popularnych marek (tj. durex), głównie ze względu na moje obtarcia i dyskomfort przy braku odpowiedniego nawilżenia. :( Ostatnio wpadłam na artykuł, w którym przeczytałam, że stosowanie ich może niekorzystnie wpływać na próbę dotarcia plemników do jajeczka. 🤔 czy to prawda? Czy polecacie jakieś lubrykanty, które nie szkodzą? A może udało Wam się zajść w ciążę przy stosowaniu ich?
    Bratowej się udało...więc jak wojownicy zajebiści to chyba taki Durex im nie zaszkodzi.
    Ale też czytałam, że one niekoniecznie wspomagają, a wręcz przeciwnie...

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ