Lubrykanty :)
-
Cześć! 🙋🏻♀️
Od zawsze (odkąd zaczęliśmy współżyć) używaliśmy lubrykantów popularnych marek (tj. durex), głównie ze względu na moje obtarcia i dyskomfort przy braku odpowiedniego nawilżenia.
Ostatnio wpadłam na artykuł, w którym przeczytałam, że stosowanie ich może niekorzystnie wpływać na próbę dotarcia plemników do jajeczka. 🤔 czy to prawda? Czy polecacie jakieś lubrykanty, które nie szkodzą? A może udało Wam się zajść w ciążę przy stosowaniu ich?
2,5 roku starań.
Teraz stawiamy kolejne kroki z IVF. 🧬
🙋🏻♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
🧊 14 jajeczek zamrożonych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
Transfer ➡️ następny cykl
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Bratowej się udało...więc jak wojownicy zajebiści to chyba taki Durex im nie zaszkodzi.Chochlik12 wrote:Cześć! 🙋🏻♀️
Od zawsze (odkąd zaczęliśmy współżyć) używaliśmy lubrykantów popularnych marek (tj. durex), głównie ze względu na moje obtarcia i dyskomfort przy braku odpowiedniego nawilżenia.
Ostatnio wpadłam na artykuł, w którym przeczytałam, że stosowanie ich może niekorzystnie wpływać na próbę dotarcia plemników do jajeczka. 🤔 czy to prawda? Czy polecacie jakieś lubrykanty, które nie szkodzą? A może udało Wam się zajść w ciążę przy stosowaniu ich?
Ale też czytałam, że one niekoniecznie wspomagają, a wręcz przeciwnie...2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕

Na feriach ❄️❄️❄️ -