luteina i duphaston
-
nick nieaktualnymam zapisane te leki, z tym ze duphaston pierwszy cykl i mam wątpliwości co do odstawiania leków. z luteiną nie miałam problemu, bo za każdym razem była ciąża i nie musiałam odstawiać, ale w tm cyklu jakoś nie liczę. powiedzcie mi, czy przy takich lekach miesiączka sama się pojawi przy braku ciąży, czy trzeba odstawić leki i dopiero wtedy to wywoła @ ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto kiepsko, bo z jednej strony warto potrzymać, żeby były większe szanse, a z drugiej szkoda każdego dnia, żeby rozpocząć nast. cykl...
a z drugiej strony, to przyjmując te leki nie mam co liczyć na spadek temperatury jeśli ciąży nie ma?
macie jakieś doświadczenie z tymi lekami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 20:26
-
wg ulootki tego leku duphatsonu w niewydolnosci ciałka żółtego min przyjuje sie do końca cyklu , odstawienie nagle leku moze powodowac brak zagniezdzenia lub poronienie .
odsyłam do strony
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.abbott.pl%2Fdownload.php%3Ffile%3Dedp%2Fduphaston_spc_approved_20.04.2012.pdf&ei=MwfPUpGhNOiQ7AaK6oHACA&usg=AFQjCNEaixI_fDBF0VF7c2MlbS5vNXhozA&sig2=rsoXXN0FIZktDTbCQ60lCg&bvm=bv.59026428,d.ZGU
-
No właśnie dziewczyny pomocy. Dziś 13 dpo. Zrobiłam test i wyszedł negatywny. Biorę luteinę, ze względu na plamienie w 26 dniu cyklu. Miesiączki miałam zawsze co 30 dni, a dziś jest 31 ani miesiączki ani poztywnego testu nie widać. W związku z tym czy któraś z Was może mi doradzić czy odstawić luteinę? Czy brać ją i w poniedzialek zrobić test z krwi? Czy miesiączka powinna przyjść mimo brania luteiny, jeśli nie doszło do zapłodnienia? W razie ciąży muszę brać, bo grozi mi poronienie. Co robić?
-
nick nieaktualnyJa biore od pol roku luteine na wywoalnie okresu. Jesli bierzesz luteine to dopiero po odstawieniu pojawia sie @. U mnie zazwyczaj na drugi dzien po odstawieniu. Po dupku mam w tym cyklu dopiero na trzeci dzien @.
Jak chcesz byc pewna to zrob test z krwi i tyle. Wredy bedziesz wiedziala co robic - czy odstawic czy nie.
Na mnie luteina nie dziala zbyt podwyzzszajaco jesli chodzi o temperature. Dupek tez nie.
Tak samo brane w malych dawkach nie powinny meic wiekszego wplywu na owulacje. No ale wiadomo - kazdy organizm jest inny -