luteina w drugiej połowę cyklu.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mam pytanie, zaczęłam się trochę stresować. Biorę luteine od 15dc do 25dc. @powinna być najpóźniej dziś, mam 29dcykle. Boję się że jak jestem w ciąży to może coś się stać przez to ze przestałam brać luteine. Coś mnie cknelo zwby zrobić dziś test.. Ale jestem w pracy i dopiero będę mogła o 19. Wskazalby ewentualnie coś? Czy trzeba rano? Martwię się. Dziś 4 dzień bez luteiny.. Pomóżcie
-
Nie stresuj się niepotrzebnie. Standardowo robi się test w dniu odstawienia luteiny, jednakże jeśli wyszłoby dzisiaj, że jesteś w ciąży wróć do jej brania i skontaktuj się z Twoim ginekologiem.
Luteina to lek, którego nie trzeba brać na czczo, więc spokojnie możesz wziąć wieczorem.
Powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA dziękuję Nic mi to i tak nie da bo co ma być to będzie ;p już nie mam wpływu na to. Trochę się uspokoiłam z tą luteina, tak jak mówię ewentualnie jutro po pracy kupię test i zrobię w czwartek rano jak @ nadal nie przyjdzie ogólnie staram się podchodzić ze spokojem pierwszy cykl schizowalam i lekarz mnie od razu postawił do pionu, haha
-
nick nieaktualnyDziewczynY.. DoRadzcie. Dzwoniłam do ginekolog pytać o tą luteinr powiedziała że mam jej już nie brać, czekać do następnej @ i dopiero w drugą połowę cyklu. Zapytałam co jeśli jestem w ciąży powiedziała że nie muszę jej zażywać. ja nadal @ nie mam. Boję się robić test i Rozczarowania :p raz w życiu mi się spoznil okres, tak to zawsze miałam co 28.29 dni. Już nie wiem co myśle, żeby sobie nie wkwkręcac.
-
Lutka może przedłużyć cykl zazwyczaj do 3-4 dni (Max 7).
Zrób test, to przestaniesz sobie wkręcać (może:p).
Jeśli masz zamiar balowac w majówkę to ja bym test zrobiła. Jeśli stronisz od alkoholu to możesz poczekać. Tylko Ty wiesz co będzie dla Ciebie najlepsze -
nick nieaktualnyNo właśnie bóle jak na @ mam od dwóch dni co jakiś czas i nic. Latam tylko sprawdzać :p sutki na wieczór bolą masakrycznie i całe takie czerwone, stojące, nie mogłam się do męża wczoraj przytulić bo tak bolały, ale to też może przez luteine. Myślę czy nie kupić testu i zrobić dziś po pracy już na pewno. Powinien dać dobry wynik skoro od drugiego cyklu brałam luteine to już nie mogłam mieć potem dni płodnych :p.
-