Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina w pierwszej fazie
Odpowiedz

Luteina w pierwszej fazie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • domii.s Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo bardzo długie cykle ok 40 dniowe. Od 2 tyg biorę Bromergon bo mam wysoką prolaktynę po obciążeniu. I teraz pytanie zasadnicze. Lekarz wie że staramy się od jakiegoś czasu bezowocnie o drugie serduszko. Przepisał mi od następnego cyklu (czyli już teraz) od 10 dc luteinę 50 mg 1x1 przez 10 dni. Powiedział ze kontrola za 2 - 3 miesiące, chyba że wcześniej się uda zajść w ciąże. I teraz pytanie, czy ta lutka nie zablokuje mi owulacji?? Dawka mała, kiedyś na uregulowanie brałam 3x1. Poratujcie bo nie wiem czy brać tą Lutke... bardzo chcę zajść w ciąże... Lekarz ma mega dobre opinie m.in właśnie w takich przypadkach jak nasz kiedy staramy sie juz jakiś czas. Więc nie wydaje mi się żeby nie wiedział co robi, ale jednak ten lęk jest przed tym wszystkim... W ostatnim cyklu owulacje miałam potwierdzoną dopiero w 32 dc później równo po 14 dniach przyszła @...

Tomaszek 02/07/2012 r. godz. 20:15 3850g 61cm - Słodki Łobuz
    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]

7155782bbcbbb35062af68c960b96f09.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ