X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina- wady/ zalety
Odpowiedz

Luteina- wady/ zalety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Postanowiłam założyć ten wątek, bo nie znalazłam w tym gąszczu postów czegoś konkretnie na temat Luteiny.

Czy ona Wam pomaga w staraniach? Jak się czujecie? Czy długo to bierzecie? Czy macie mimo Luteiny jakieś plamienie? I jak to jest z szyjką po Luteinie dopochwowej?

• Aniula_166 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :) luteina to progesteron. Sama w sobie nie pomaga zajsc w ciaze a ja utrzymac jesli cierpisz na niedobor naturalnego progesteronu w drugiej fazie swojego cyklu. Zanim zacznie sie brac luteine warto 7 dni po owulacji zbadac poziom tego hormonu. Niestety powoduje on czesto wiele skutkow ubocznych jak np mdlosci, wymioty, zatrzymywanie wody w organizmie...mozna by wiec czesto pomyslec ze jest sie w ciazy... A to tylko skutek uboczny przyjmowania tego hormonu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ