Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTEINA- zajście w ciąże
Odpowiedz

LUTEINA- zajście w ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Piszę z zapytaniem czy któraś z was zaszła w ciążę przy braniu Luteiny? Szukam potwierdzonych przypadków... chyba po to żeby żyć nadzieją, że to rzeczywiście przyniesie efekt. Lekarz mi wczoraj przepisał, ale mało wytłumaczył :(

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
  • palmaa Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , to zależy ja już jestem po 2 serii tych hormonów i Mi nie pomogło

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa bo znowu długość cykli zaczyna mi się rozjeżdżać i wydłużać więc pewnie znowu będę musiała zacząć brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina czyli sztuczny progesteron ma za zadanie utrzymać ewentualną ciążę...do samego zapłodnienia nie pomoże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ale zastanawia mnie jaki wpływ na owulacje może mieć. W końcu lekarze najczęściej zalecają ją brać 16-25 dc a skoro ja mam późne owulacje to czy ona wpłynie na nią czy też nie. A badania progesteronu po owulacji dopiero będę robić i potem zobaczę co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich źródeł wiem ze sie bierze po owulacji...branie przed moze ja zaburzyć, moze do niej nie dochodzić. ..bo progesteton zaczyna rosnac po owulacji by podtrzymac ciaze...jesli do zaplodnienia nie dochodzi to przed@ znów spada....dlatego prawidlowo po odstawieniu Luteiny po 2,3dniach powinna byc@

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• Oilka Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie takie są moje obawy. jedne źródła piszą że luteina wstrzymuje, inne że nie... Lekarz zalecił mi brać od 12 dc do 26 dc. Chce mu ufać ale boje się... Na wizycie powiedział mi słowa które dały mi nadzieję. WIDZIMY SIĘ JAK BĘDZIE PANI W CIĄŻY.. więc chyba wie co robi :(

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ