Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
MoniaB wrote:Mogę do Was dołączyć? 😍 Dopiszecie mnie? Będę testowała 28.02. Trochę bałam się dopisać, bo to zwiększa mi presję i rozczarowanie, ale jednak w grupie raźniej. Zwłaszcza tak szczęśliwej jak tu ostatnio ❤️
Waham się czy sprawdzić testem czy iść na betę. 14 dni po inseminacji już chyba test sikany będzie wiarygodny, co?MoniaB lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Dziewczyny tak patrzę na naszą check listę.
Początek miesiąca słaby, a druga połowa wooow.
I to pewnie dzieciątka walentynkowe lub okolo walentynkowe. No pięknie, luty zdecydowanie nie robi sobie z Was jaj 🤭🙏🏻
Ja spodziewam się małpy z początkiem marca więc proszę tu o dużo wiruskow i rozbijam marcowy bank, a później już same pozytywy i kolejny 🔥MoniaB, AnitaK, Chochlik12, Agni97, Pustynia, beautifullady, izzou97, Lisik, Yoanne, Marzycielka94, Deyansu, S_va_88, dailydamn, Kaliope lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
MATUCHNO KOCHANA! Co tu się wyrabia! 😍😍😍
Gratulacje dziewczyny, co za szaleństwo od rana! 🔥
Czekamy na piękne bety i przyrosty! Aż się cieplej na sercu robi, dajecie ogromną nadzieję 🥹
Za wszystkie fasolki trzymam mocno kciuki i życzę bardzo nudnej ciąży! 💚MoniaB, Agni97, Pustynia, Wdzięczna, ater, Olisska, Yoanne lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 6cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Nooo powiem wam dziewczyny to były chyba baaaardzo owocne walentynki 😈 z których powstało dużo bobasków 🤭
MoniaB, AnitaK, Chochlik12, Agni97, Finch11, Pustynia, Justa28, Olisska, Yoanne, Marzycielka94, Deyansu lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
🩸06.03 🔜 Lametta -
Darrika wrote:Ale śnieżka, jeżeli wczoraj była implantacją taka późna to beta Ci dzisiaj też nie wyjdzie, bo hcg się wydziela 2 dni od implantacji, szkoda kasy i kłucia się i rozczarowania, sprobuj wytrzymać chociaż do jutra i najwyżej znowu siknij, ale ja bym na Twoim miejscu za 2 dni sprawdzila, wtedy będziesz mieć miarodajny wynik czy się udało czy nie.
AnitaK, snieżka, Darrika lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
MoniaB wrote:Mogę do Was dołączyć? 😍 Dopiszecie mnie? Będę testowała 28.02. Trochę bałam się dopisać, bo to zwiększa mi presję i rozczarowanie, ale jednak w grupie raźniej. Zwłaszcza tak szczęśliwej jak tu ostatnio ❤️
Waham się czy sprawdzić testem czy iść na betę. 14 dni po inseminacji już chyba test sikany będzie wiarygodny, co?
Już Cię dopisuję 💖MoniaB lubi tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
ellevv wrote:Oj Finch biedactwo. Kurcze ostatnio gdzieś czytałam że na kaszel polecano a tu cytuje jedną z ovukoleżanek: "poza tym polecam kompot z gruszki z goździkami to naturalny sposób na kaszel, do tego mleko z miodem i czosnkiem 😉"
ellevv lubi tę wiadomość
-
Wow, co tu się dzisiaj nawyprawiało! Gratulacje dziewczyny, mocno trzymam kciuki za wszystkie dwie krechy!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🩷 Jest moc! 🔥
Ja już trochę się nie mogę doczekać okresu, żeby zamknąć ten cykl i rozpocząć kolejny, oby owocniejszy. Ale mój okres się nade mną znęca i nie przychodzi od wczoraj. Jedynie mini plamienie przedwczoraj i wczoraj. 😩💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
assialbnn wrote:U mnie plamienie implantacyjne było 5 i 6 lutego, a 5 z rana zobaczyłam druga blada kreskę ( beta 11) ale możliwe że u każdego wygląda to inaczej 🙂 w pierwszej ciąży nie miałam plamienia żadnego.
No bo plamienie też może wyjść później chwilę, nie w dniu samej implantacji, z tym, że Śnieżka miała biel na teście stąd moje jakieś tam rozkminy, że może jeszcze też nie być we krwi hcg albo może ma już coś tam we krwi, ale jeszcze test nie wychwycił, trzymam kciuki i czekamy co tam z tej bety Śnieżce dzisiaj wyjdzie 😁🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Idea tej tablicy jest fenomenalna. Dodaje to nadziei, otuchy i motywacji ♥️
Cieszę się bardzo, że jest tak dużo kreseczek.
I życzę Wam aby jak najwięcej z nas tam się znalazło 🤞♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 11:33
Chochlik12 lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Darrika wrote:No bo plamienie też może wyjść później chwilę, nie w dniu samej implantacji, z tym, że Śnieżka miała biel na teście stąd moje jakieś tam rozkminy, że może jeszcze też nie być we krwi hcg albo może ma już coś tam we krwi, ale jeszcze test nie wychwycił, trzymam kciuki i czekamy co tam z tej bety Śnieżce dzisiaj wyjdzie 😁🤞
Darrika lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Też kiedyś czytałam że hcg zaczyna rosnąć dopiero po implantacji więc pewnie ktoś mądry to sprawdził 🙂 każdy organizm inny. Póki nie ma miesiączki jest nadzieja i ja też trzymam kciuki 🤞
Mi chatGPT powiedział, że rośnie 1-2 dni po implantacji. Ale z nim też różnie bywa.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie Wasze zaciśnięte kciuki, macie większą wiarę niż ja 😂
Nie wytrzymałam i pojechałam na betę, jeśli wynik będzie powyżej 15 mIU/ml to może powiem mężowi, jeśli poniżej, to spuszczam zasłonę milczenia na ten dzisiejszy wygłup 🫠🫣
Grazka - nie poddawaj się. Wiele jest historii, że dopiero po zmianie leków owulacja zaskoczyła. Z tego co widzę w stopce miałaś na razie 2 cykle stymulowane - mam nadzieję, że lekarz wkrótce zaproponuje Ci jakąś alternatywę. U mnie z Lametta dwa cykle było okej, potem nagle nie, trzeba było zmienić dawkę i znowu jest okej. Głowa do góry!
Foksik - dziewczyno, co żeś ty odwaliła, takie grube krechy, propozycja pracy 😂🫣 Może puść sobie totka, tak na wszelki wypadek
grazka0022, Chochlik12, Foksik 🦊, Pdes, MoniaB, Agni97, Lisik, Olisska, ellevv, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Darrika wrote:No bo plamienie też może wyjść później chwilę, nie w dniu samej implantacji, z tym, że Śnieżka miała biel na teście stąd moje jakieś tam rozkminy, że może jeszcze też nie być we krwi hcg albo może ma już coś tam we krwi, ale jeszcze test nie wychwycił, trzymam kciuki i czekamy co tam z tej bety Śnieżce dzisiaj wyjdzie 😁🤞
Dziękuję za kciukiOk. 14 powinny być wyniki, nie mogę się na niczym skupić 🙄 Czytałam, że badanie HCG jest mniej czułe od Bety HCG, więc w sumie nie wiem czy jakąś pewność będę już dzisiaj miała. Objawy mi nie pomagają w nie nakręcaniu się 😩 Co chwilę sikam i mam okropne mdłości.. Zastanawiam się czy fakt, że w nocy 6-7 razy byłam w toalecie, mógł wpłynąć na negatywny wynik testu. Ale nie, już wystarczy nakręcania się 🤯
assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Dziewczyny!! Ogromne gratulacje! Az sie gęba sama szczerzy czytając takie informacje!
Czekamy na bety i przyrosty! Wspaniałe wieści, a miesiąc sie jeszcze nie skończył 🤭😁MoniaB, Agni97, Yoanne lubią tę wiadomość
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
snieżka wrote:Dziękuję za kciuki
Ok. 14 powinny być wyniki, nie mogę się na niczym skupić 🙄 Czytałam, że badanie HCG jest mniej czułe od Bety HCG, więc w sumie nie wiem czy jakąś pewność będę już dzisiaj miała. Objawy mi nie pomagają w nie nakręcaniu się 😩 Co chwilę sikam i mam okropne mdłości.. Zastanawiam się czy fakt, że w nocy 6-7 razy byłam w toalecie, mógł wpłynąć na negatywny wynik testu. Ale nie, już wystarczy nakręcania się 🤯
Pewnie, tylko spokój nas uratuje, do 14 już blisko, czekamy ! Takie czeste oddawanie moczu w sumie mogło wpłynąć, że rano test nie wychwycił, zwłaszcza jak beta startuje, także wszystko jest możliwe, trzymam kciuki za pozytywny wynik bety 😁snieżka, ater lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️