Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Zmienię delikatnie temat - dziewczyny które macie luxmed, jak to jest z badaniami krwi? Umawiasz się na pobranie krwi, mówisz pielęgniarce, to chcesz żeby zbadali, czy najpierw trzeba umówić się na teleporadę do internisty i jemu się mówi co chcesz zbadać z krwi i on wystawia skierowanie? Mam luxmed od wieeeelu lat ale nigdy nie korzystałam z pobrania krwi i nie wiem jak to działa
-
Dziewczyny
Testuję jutro bo stwierdziłam, że nie ma sensu dzisiaj.
Nie chcę się rozczarowac, i nie nakrecam się po prostu.
Ovu pokazuje że okres będzie jutro 🤷
Dlatego już nie wiem bo ostatnie miesiące miałam różne cykle.
Wrzesień: 31dni
Październik: 29dni
Listopad: 20dni
Grudzień: 20dni
Styczeń: jeszcze nie zakończony a już 26dzien cyklu.
Takze nie wiem co już myśleć 🤷
-
Witajcie,
jestem tu nowa pisalam na innym wątku ale tam mało się dzieje więc postanowiłam odezwać sie tutaj, nam nadzieje że mnie przyjmiecie.
po krotce o mnie: 1 cykl starań z testami owu i obserwacja więc mocno się nie nastawiam. test owulacyjuny pozytywny w 13 dniu cyklu (cykle 28dniowe bardzo regularne czasem zdarzył sie 29 dniowy )
dzis jest 21dc i martwi mnie jedna sprawa... otóż pojawiło się dużo bialego śluzu (?) dziwny taki gęsty jak krochmal , żadnego zapachu specyficznego nie wyczułam, póki co nic nie swędzi , nie boli ... boje się czy nie przyplątala sie jakaś infekcja do mojego gina umówiona jestem dopiero na czwartek .. któraś z Was miała doświadczyła czegoś takiego?Blanka1988 lubi tę wiadomość
-
MrsBean wrote:Hej. Widzę, że miałaś usuwany dwa razy polip. Jak duże miałaś te polipy i kiedy lekarz decyduje o ich usunięciu?
Tak, już dwa razy spotkała mnie ta „przyjemność”. Niestety nie pamietam jakiej były wielkości, bo w papierach tego nie ma, ale jak tylko lekarz zobaczył polipa to od razu zapisał mnie na histeroskopie. Być może każdego polipa się usuwa, bo mogą się przekształcać w zmiany nowotworowe, a może on tak zdecydował, bo mówiłam, że chcemy się starać o maluszka A taki polip jamy macicy działa jak darmowa wkładka domaciczna - zero możliwości ciąży ile byśmy się nie starali...
MrsBean lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Zmienię delikatnie temat - dziewczyny które macie luxmed, jak to jest z badaniami krwi? Umawiasz się na pobranie krwi, mówisz pielęgniarce, to chcesz żeby zbadali, czy najpierw trzeba umówić się na teleporadę do internisty i jemu się mówi co chcesz zbadać z krwi i on wystawia skierowanie? Mam luxmed od wieeeelu lat ale nigdy nie korzystałam z pobrania krwi i nie wiem jak to działa
Hej, ja umawiam się na teleporade do internisty i proszę o badania jakie tam potrzebuje. On wystawia skierowanie w systemie. Potem umawiasz się przez apke/portal na „pobranie krwi i innych materiałów” a pielęgniarka już sobie tam sama ze skierowań widzi ile i jakie próbki pobrać. Oczywiście w zależności od pakietu to mogą być badania płatne lub nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 13:11
-
snw wrote:Tak, już dwa razy spotkała mnie ta „przyjemność”. Niestety nie pamietam jakiej były wielkości, bo w papierach tego nie ma, ale jak tylko lekarz zobaczył polipa to od razu zapisał mnie na histeroskopie. Być może każdego polipa się usuwa, bo mogą się przekształcać w zmiany nowotworowe, a może on tak zdecydował, bo mówiłam, że chcemy się starać o maluszka A taki polip jamy macicy działa jak darmowa wkładka domaciczna - zero możliwości ciąży ile byśmy się nie starali...
Jakim badaniem można stwierdzić te polipy macicy??? Czy sonoHSG (tzw HyCoSy) będzie ok?[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:W tym miesiącu nici z testowania u mnie wiec mozna juz mi wpisać 🐵.
Byłam dzisiaj na monitoringu, 11 dc a u mnie nie ma pęcherzyka dominujacego. Sa jakies dwa ale rozmiaru 7-8 mm. Gin stwierdziła ze owu nie będzie.
Czyli wychodzi na to, ze owulke mam bardzo rzadko, raz na 3 miesiące. Nie wiem co dalej, ale mam już dosyć. Płakać mi sie chce. Nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy sie tego dziecka, naprawdę zaczynam wątpić.. -
abrakadabra wrote:W tym miesiącu nici z testowania u mnie wiec mozna juz mi wpisać 🐵.
Byłam dzisiaj na monitoringu, 11 dc a u mnie nie ma pęcherzyka dominujacego. Sa jakies dwa ale rozmiaru 7-8 mm. Gin stwierdziła ze owu nie będzie.
Czyli wychodzi na to, ze owulke mam bardzo rzadko, raz na 3 miesiące. Nie wiem co dalej, ale mam już dosyć. Płakać mi sie chce. Nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy sie tego dziecka, naprawdę zaczynam wątpić..
A gin nie mówił czy nie ma szansy na późną owu bo tak jak sobie liczę to w 24dc miała byś pęcherzyk około 20 mm oczywiście jeżeli będzie przyrasta 2 mm dziennie. A bierzesz leki na stymulację?Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualny
-
Snw dzięki pakiet mamy chyba standardowy, bo to z korpo. Zwykle korzystałam tylko z porad lekarskich, a skoro mam luxmed to po co mam płacić za pobranie krwi na badania
Jakieś przeświadczenie mam, że nie było owu w tym miesiącu, patrząc po wykresie, więc może uda mi sie na piatek umówić na badanie krwi- to będzie 7dpo w teorii. O co jeszcze poprosić lekarza przy okazji? Tokso i morfologie z rozmazem mialam robiona w listopadzie -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Zaczynamy 12 cs.. u mnie bardzo ciężko o innego gin, prywatnie mnie nie stać bo obecnie nie pracuje. A każda wizyta wynosi 300 zl plus czasem badania..
Ale teraz i tak leczę się prywatnie bo NFZ to olewają niepłodność niestety. -
abrakadabra wrote:Nie biorę leków na stymulację, pytalam czy mogłaby cos na to dac. To dala luteine nie wiadomo po co.. pytałam czy moze być pozno, mowila ze jak mam regularnie cykle to już by był jakis. Ale ja mowie jej ze mam cykle nieregularne, 28-30 dni i czy owu moze być np 16 dc. Stwierdziła ze nie. Naeet nie mierzyła mi tych pęcherzyków tylko na oko powiedziała
O dupę rozbić takiego lekarza. Ja nie miałam dominującego w 16dc ! A w 25dc owulacja. Mało tego- była z tego ciąża!
Także nie słuchaj lekarza, jeszcze wszystko może być.
Druga sprawa, ze takie sytuacje Ci się powtarzają. REczywiscie tutaj tylko badania hormonalne mogą odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje. Może to PCOS ?
A jaki obraz na usg? Dużo małych pęcherzyków?CestLaVie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja tez niestety mam złe doświadczenia jeśli chodzi o ginekologa na nfz. Niby super dobry ordynator ale czułam się totalnie olana... fakt, że zrobil mi hsg i podstawowe badania ale wyniki mam wrażenie olał i nie zagłębiał się, stwierdził, że z jego strony to tyle i musimy się udać do kliniki niepłodności... poczułam się wtedy bardzo zdołowana i pozostawiona sama sobie.... wzięłam sprawy w swoje ręce, poczytałam zrobilam kilka badan na własną rękę i znalazłam przyczynę.... umowilam się prywatnie do endo ginekologa i w tej chwili czuje, ze jestem w dobrych rękach 😊 fakt, że wizyty kosztują i badania ale wole zapłacić i mieć spokojna głowę i poczucie, że wszystko jest na dobrej drodze 😊13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne