LUX-MED ŚLĄSK
-
Hej,
Czy któraś w Was ma jakieś doświadczenie z lux medem na Śląsku przy staraniach się? Możecie polecić jakiegoś Gin? Wiem że luxmed nie zajmuje się leczeniem niepłodności, ale może jakiś lekarz jest bardziej uchylny do tego?
Mam właśnie możliwość podejścia do pakietu u męża w pracy i właśnie zastanawiam się czy w ogóle warto? Naczytałam się opinii że nie chcą wystawiać żadnych skierować ani zrobić usg
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Luxmed nie zajmuje się niepłodnością. Warto iść mimo wszystko bo trochę badań mogą zlecić. Ale to bardziej mi się udało załatwić skierowania u lekarzy innych specjalności np endokrynolog, internista "przy okazji".
Ginekolodzy nie chcą przepisywać kompletnie żadnych badań.
Warto zapytać czy masz program profilaktyczny. Niektóre firmy mają raz w roku. Ja mam to można zrobić sobie dużo badań podstawowych typu tsh, glukoza itp. W ramach programu ma się też wizytę u ginekologa, okulisty itp. Podczas programu zapytałam gina czy może mi zerknąć na owulacje. Nie miał problemów. Ale mówił, że trzeba z czymś przyjść i "przy okazji" zobaczy. Nie robią monitoringów.
Podsumowując to możesz iść dodatkowo. Żeby parę badań zrobić. Ale i tak trzeba mieć lekarza swojego prywatnie. Bo tam nawet nie chcą tabletek na owulacje przepisywać -