Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUX-MED ŚLĄSK
Odpowiedz

LUX-MED ŚLĄSK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domma Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy któraś w Was ma jakieś doświadczenie z lux medem na Śląsku przy staraniach się? Możecie polecić jakiegoś Gin? Wiem że luxmed nie zajmuje się leczeniem niepłodności, ale może jakiś lekarz jest bardziej uchylny do tego?

Mam właśnie możliwość podejścia do pakietu u męża w pracy i właśnie zastanawiam się czy w ogóle warto? Naczytałam się opinii że nie chcą wystawiać żadnych skierować ani zrobić usg :(

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Roksanka Nowa

Wysłany: 25 października 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luxmed nie zajmuje się niepłodnością. Warto iść mimo wszystko bo trochę badań mogą zlecić. Ale to bardziej mi się udało załatwić skierowania u lekarzy innych specjalności np endokrynolog, internista "przy okazji".
    Ginekolodzy nie chcą przepisywać kompletnie żadnych badań.

Warto zapytać czy masz program profilaktyczny. Niektóre firmy mają raz w roku. Ja mam to można zrobić sobie dużo badań podstawowych typu tsh, glukoza itp. W ramach programu ma się też wizytę u ginekologa, okulisty itp. Podczas programu zapytałam gina czy może mi zerknąć na owulacje. Nie miał problemów. Ale mówił, że trzeba z czymś przyjść i "przy okazji" zobaczy. Nie robią monitoringów.

Podsumowując to możesz iść dodatkowo. Żeby parę badań zrobić. Ale i tak trzeba mieć lekarza swojego prywatnie. Bo tam nawet nie chcą tabletek na owulacje przepisywać ;)

• Lazywaifu Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem nic na temat Lux- Med ale mogę polecic 2 kliniki zajmujące się diagnostyką niepłodności. Obie w Gliwicach. Akmed i Serafin.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ