🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ze swojego doświadczenia opowiem, że też próbowaliśmy seksu co dwa dni, codziennie aż zaczynaliśmy wpadać w rutynę - jakość seksu spadała, bo wszystko było wyliczone - akurat teraz, zaraz bo to jest TEN moment. Nieważne czy zmęczeni czy nie mieliśmy za bardzo ochoty - trzeba było i tyle. Aż w końcu stwierdziliśmy, że nie na tym powinno to polegać - zmieniliśmy taktykę i jest dużo lepiej 🔥 czerpiemy radość z każdego zbliżenia 😊 i nawet gdy czasami odpuścimy sobie w płodne dni to świat się nie zawali - nie narzucajmy sobie sami presji, bo można zwariować 🤭
Paucia, Emka06, Arieen, kropka27, rozalaa, Darka96, Kil, balbina28 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Paucia Kochana coś ewidentnie nie gra tym bardziej jeśli piszesz, że pogorszyło się od decyzji o dziecku. Jesteś na 100% pewna, że jest gotowy na dziecko? Może ma jakieś obawy, wahania i dlatego tak reaguje? Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa 😊
Paucia, balbina28 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
U nas to zazwyczaj jest w drugą stronę, bo Stary zawsze pyta kiedy owulacja i jak się dowiaduje, że już to sam stwierdza, że w takim razie działamy. Mimo, że to on jest bardziej zmęczony i to on ma trudniejsze zadanie na tym etapie. 🤷♀️
Paucia, Paprota9418, Bialeekk, Lipcowa, Ancalime lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Kochane, chłop ewidentnie spanikował
Oj Beezi, jak chciałabym mieć tak, jak u Ciebie chociaż w 50 % 🙄
No właśnie Lipcowa dobre pytanie wydawało mi się, że jest gotowy...tym bardziej, że jest teraz o wiele więcej zbliżeń, niż dawniej - z wiadomych względów...poza tym 🔥 na 100%, bez gumek i tym podobnych, jest o wiele przyjemniejszy... ale najwyraźniej nie dla wszystkich
Mnie najbardziej boli to, że biorę dziennie po X suplementów + te stymulacje, po których nie czuje się super (m.in. uderzenia gorąca, szybszy puls, zawrót głowy), a dziad nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji...i wygląda to na taką jednostronną walkę12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Paucia wrote:Kochane, chłop ewidentnie spanikował
No właśnie Lipcowa dobre pytanie wydawało mi się, że jest gotowy...tym bardziej, że jest teraz o wiele więcej zbliżeń, niż dawniej - z wiadomych względów...poza tym 🔥 na 100%, bez gumek i tym podobnych, jest o wiele przyjemniejszy... ale najwyraźniej nie dla wszystkich
Mnie najbardziej boli to, że biorę dziennie po X suplementów + te stymulacje, po których nie czuje się super (m.in. uderzenia gorąca, szybszy puls, zawrót głowy), a dziad nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji...i wygląda to na taką jednostronną walkę
Uważam, że szczera, spokojna rozmowa może tutaj pomóc.Paucia lubi tę wiadomość
15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Paucia wrote:Zgadzam z Tobą Karinko. Jeśli to się nie zmieni, to czeka nas chyba jakaś terapia dla par, bo odkąd zaczęliśmy pracować nad dzidzią, to coś się w nim ewidentnie wypaliło...skoro sama muszę mu się ładować do wyra, a on nie wykazuje większego zainteresowania, jak do tej pory - to coś jest nie tak
Paucia lubi tę wiadomość
-
Mój jest totalnie zaangażowany. Sam sobie kupuje suple, zażywa bez przypominania..rano przy śniadaniu przygotowuje i moje i swoje.
A serduszkowac mógłby codziennie tylko ja go muszę stopować ze nie można
Tez uważam tak jak dziewczyny ze rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Powiedz mu czego od niego oczekujesz w staraniach i wysłuchaj tez jego strony.
Dla nas to podstawa i my w sumie rozmawiamy o wszystkim i angażuje go we wszystko bo on chce.Paucia, Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie się zmobilizowałam i umówiłam męża na badanie nasienia 😁 Poprosił mnie, żebym mu to ogarnęła i wczoraj ustaliliśmy, że taki optymalny dla nas termin to 13 marca. Dzisiaj po pracy zadzwoniłam i udało się umówić na ten dzień. Mąż jeszcze nie wie, że termin klepnięty, bo boję się, że tak to będzie przeżywać, że ze stresu się rozchoruje 😂
Paprota9418, Lipcowa, balbina28 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Bialeekk wrote:Wcześniej testowałam od 10dpo codziennie, ale odkąd stało się to uzależnieniem i codziennym wkurzaniem na biel to wolę sobie siknąć raz, zobaczyć biel i odliczać do małpy🤣
No i szkoda mi tylu testów😂
No to czekamy .... ale czy napewno na małpę20.10.22 Tsh 6,6 - eutyrox 25
02.12.22 tsh 2,1 - euthyrox 25
Ft4 1.25 norma 0.93 -1.7
Anty Tg 12 norma 0-115
Anty Tpo 12 norma 0-34
Prolaktyna 19,5 norma 6 -29.9 21dc
Progesteron 21 norma 1,7- 27 21dc
Castagnus, magnes, prenatal, wit b6 i b12, kwas foliowy
Starania od marca 2022 -
Paucia wrote:Kochane, chłop ewidentnie spanikował
Mnie najbardziej boli to, że biorę dziennie po X suplementów + te stymulacje, po których nie czuje się super (m.in. uderzenia gorąca, szybszy puls, zawrót głowy), a dziad nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji...i wygląda to na taką jednostronną walkę
Pogadaj z mężem, naprawdę. U mnie sytuacja była podobna, ginekolog, USG, wszystkie badania, a czułam, że mąż ma to trochę gdzieś i dla niego wystarczy, że raz zbadał nasienie i tyle. Przyszedł taki czas, że ja nie wytrzymałam i powiedziałam jak to odbieram, że ja mogę chodzić kilka razy w miesiącu rozkładać nogi, co dla mnie też nie jest najprzyjemniejsze, a on nie może umówić się do androloga. Powiedziałam, że czuję jakbym to ja chciała dziecka, a on tego chce, bo ja chcę. Powiedział, że wcale tak nie jest i jego nastawienie zmieniło się. Bierze suplementy, pije olej z czarnuszki i sok pomidorowy właściwie codziennie i to sam z siebie. Trzeba zrobić badanie? Zapisuje się od razu. Teraz czuję od niego mega wsparcie i że działamy razem.Beezi, Paprota9418, Paucia, Lipcowa, Ancalime lubią tę wiadomość
♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Dziewczyny a ja tak nie na temat, polecacie coś co teraz leci w kinach?😊
-
Emka, brawo! Moj co prawda przed tym jeszcze się broni, ale jak umówię, to pójdzie. 🤷♀️ Umówiliśmy się, że może najpierw zrobić badania krwi, ale nasienie potem też i nie ma zmiłuj, bo inaczej wizyta w klinice nie ma sensu. W sumie nawet mamy ustalone wstępne terminy, które mu pasują, muszę tylko zadwonić i umówić.
Paprota, dokładnie, przecież jesteśmy w tym razem. Ja co prawda przypominam, ale przy takim nieregularnym trybie życia to mi łatwiej to ogarniać.
Paucia, któraś z dziewczyn kiedyś tutaj dobrze napisała - jak potrzebujecie rozwiązać swoje sprawy to trzeba to zrobić przed zajściem w ciążę. Obydwoje macie być pewni i zaangażowani w to co robicie. I wiadomo, że nie można wywierać presji, no ale powinien być przygotowany, że jak decydujecie się na stymulację to jednak sama nic nie zdziałasz.
Muszę trochę ponarzekać, bo mi tak smutno, że Stary znowu wyszedł do pracy i kolejną noc z rzędu śpię sama, a jak śpię sama to śpię fatalnie. 😥Paprota9418, Paucia lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Ja jestem po wizycie u nowej ginekolog, która zrobiła bardzo dobre i sympatyczne wrażenie. Udało się załatwić skierowanie do szpitala na histeroskopie, czekam tylko na telefon, aby dogadać termin.
Czuję, że coś się dzieje i że nie stoję w jednym miejscu. A w ogóle, zrobiła USG i jako jedyna stwierdziła, że jednak endometrium nie jest jednorodne, a tyle razy robiłam USG i dla każdego było wszystko ok.rozalaa lubi tę wiadomość
♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
Beezi wrote:Emka, brawo! Moj co prawda przed tym jeszcze się broni, ale jak umówię, to pójdzie. 🤷♀️ Umówiliśmy się, że może najpierw zrobić badania krwi, ale nasienie potem też i nie ma zmiłuj, bo inaczej wizyta w klinice nie ma sensu. W sumie nawet mamy ustalone wstępne terminy, które mu pasują, muszę tylko zadwonić i umówić.
Paprota, dokładnie, przecież jesteśmy w tym razem. Ja co prawda przypominam, ale przy takim nieregularnym trybie życia to mi łatwiej to ogarniać.
Paucia, któraś z dziewczyn kiedyś tutaj dobrze napisała - jak potrzebujecie rozwiązać swoje sprawy to trzeba to zrobić przed zajściem w ciążę. Obydwoje macie być pewni i zaangażowani w to co robicie. I wiadomo, że nie można wywierać presji, no ale powinien być przygotowany, że jak decydujecie się na stymulację to jednak sama nic nie zdziałasz.
Muszę trochę ponarzekać, bo mi tak smutno, że Stary znowu wyszedł do pracy i kolejną noc z rzędu śpię sama, a jak śpię sama to śpię fatalnie. 😥
Mój ma pracę 24/48, więc jedną noc spędzam sama i powiem Ci, że zazwyczaj wtedy śpię najlepiej! 😁♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
Dziewczyny, a czy stosujecie może kubeczek fertilily? Macie jakaś opinie o nim? Ja miałam z nim 3 cykl, ale nie wiem czy coś pomaga 😬 i o tym żelu co sądzicie? Zastanawiam się nad nim przy kolejnym cyklu (ale oby nie było potrzeby 🤞)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 18:49
-
gattina wrote:Mój ma pracę 24/48, więc jedną noc spędzam sama i powiem Ci, że zazwyczaj wtedy śpię najlepiej! 😁
Dobrze, że u Was diagnostyka idzie do przodu, oby zaraz były efekty. 🍀❤️gattina lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Nowanna wrote:W tym cyklu miałam nie robić testów owulacyjnych, ale jak wczoraj zobaczyłam ze są w rossku po 17,99zl to chwyciłam 🙈. Pojadą ze mną w Alpy, a co tam 😄.
Ooo, jest promka w rossku na owulaki?! Muszę jutro lecieć, może się jeszcze załapię 😅 -
Dziewczyny, tak się wtrącę, ale nie mogę ze szczęścia🥹 Podpisaliśmy umowę na dom! Właśnie w tym docelowym miejscu… Jejku w końcu czuję, że zaczyna nam się układać życie za granicą!🤭🥹🏡
Paucia, Blond27, Lipcowa, Arieen, Akczi, Incognitka, Karina, .aś., Ewiwi, alauda, agentka93, Nowanna, Karolka83, Spencer, Emka06, rozalaa, malutka203, Niemampomyslunanick, Beezi, Darka96, Paprota9418, gattina, Niaha, Ancalime, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱