Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Dziewczyny! Ile płacicie za monitorig? :D
    Staraczka ja u siebie początkowo 100, teraz 150.

• Niaha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Natosia, moonflower walczymy dalej 💪
    Tulę za te cholerne biele laski, pamiętajcie dopóki nie ma @ …😁 same dokończcie
    Moonflower kochana z tego co czytałam to po 35r.ż diagnostykę rozpoczyna się po pół roku, a nie po roku 🙃 także spokojnie możesz zacząć powolutku szukać jeśli chcesz
    U mnie plan na nowy cykl następujący 😁
    Dodaje wiesiołka do dnia owulacji bo troszkę słabo ze śluzem u mnie ☺️ jak zobaczę ze już owu było to chyba dam sobie spokój z tempką 🤔 ale to jeszcze do przemyślenia 🤔
    U Starego dodaję: kwasy omega, witaminę D i czarnuszka w kapsułkach no i rano saszetka Fertistim Fertilman zamieniam na PrenaCare 💪 jako że statystyki z poprzedniego cyklu były mocno średnie jeśli chodzi o ❤️❤️ to postaramy się działać co 2-3 dni przez cały cykl 😁 Stary pójdzie zbadać hormony, ma dość małą ochotę na serduszkowanie wiec tam może coś wyjść 🤷‍♀️ może jakies zabawki dokupić? 😈

Odnośnie Twojego planu to dopowiem, że olej z wiesiołka u niektórych dziewczyn z forum powodował zmniejszenie ilości śluzu (w tym u mnie tak było), bywało też tak, że dopiero w 3 cyklu były widoczne efekty wiesiołka. Chyba bardziej jest polecane na śluz siemię lniane do picia, ale osobiście nie próbowałam.
    Co do niskiego libido u faceta, to może włącz mu MACA 1000mg dziennie, powinno pomóc (dodatkowo maca poprawia ruchliwość plemników). Do tego, przy najbliższym badaniu warto sprawdzić u niego poziom żelaza, zbyt wysoki poziom obniża libido i też zmniejsza testosteron. A jeśli problem z erekcją to witamina B2 (ryboflawina) odpowiada za przekazywanie impulsów nerwowych odpowiedzialnych za erekcję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 11:09

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Ja chciałam Wam dziewczyny pokazać byście się też na zapas nie stresowały jak Wam kreska nie ciemnieją bo to może być wina jakieś wadliwej partii. Na tym zdjęciu mozecie zobaczyć testy gdzie beta na początku była 7.6 aż do 35.8, miedzy nimi są prawdilowe przyrosty a praktycznie nie widać wielkiej różnicy w kreskach...dopiero ten ostatni kupiłam nowe testy i zupełnie innaczej się wybarwił, zobaczcie jaka jest różnica między 16 dpo rano a 16 dpo wieczorem 🤷‍♀️

20230314-080603.jpg
    A jakiej czułości testy miałaś ?

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Chciałam iść w tym cyklu tylko najblizszy termin to 30.03 wiec na pewno po mojej owu 😅 dlatego czekam na owu I zapisze się w okolicy 14dc później na 16dc i 20dc i pewnie 24dc. Wg wykresów owu w okolicy 20dc
    Od razu zaliczę sobie tego 14dc wizytę coroczna :) trzeba sprawdzić podwozie 😅
    Ja na 1szy pojawiałam się zawsze kolo 12 dc, na następne doktor mnie zapisywała tak jakby poza kolejką, zazwyczaj na sam koniec lub początek przyjmowania. Inaczej to bym się w życiu nie dostała ;)

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Dziewczyny! Ile płacicie za monitorig? :D

100zl płacę

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa
    Podoba mi się Twój tok myślenia 😄🔥 ja czekam na owulację i nową bieliznę 😜

Ale powiem Wam, ostatnio rano mocno mnie mdli :( mdli tak, że często wymiotuję żółcią, myślałam, że może to jakieś skutki uboczne brania suplementów, ale nie wiem, któraś tak miała? Jestem przed owulacją, więc jeszcze nie wkręcam sobie objawów 😅🫣

rozalaa, Lilka1298 lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • malutka203 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka95 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja melduje 🐒. W nocy obudził mnie ból brzucha i jak poszlam do toalety to sie ze mnie lało. Nie jest to narazie świeża krew tylko taka widać, że stara ale jak na zagnieżdżenie to za duzo jej jest. Na bete i tak pójdę bo mam za nia zapłacona a przy okazji sprawdze czy faktycznie wszystkie testy to oszusty czy może coś tam było ale nie przetrwało.

Ojej, przykro mi, kochana 😢

Niezapominajka95 lubi tę wiadomość

32 lata
    03.2019 - Lenka ❤️
    27.04 - ⏸️
    2.05 - beta 2299,6
    24.05 - 3 serduszka 🥹🥹🥹❤️❤️❤️
    21.08 - 331g, 359g i 344g maluszków 💙💙💙
    4.09 - wizyta

preg.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glo wrote:
    Niesia nie twierdzę że nie są to dobre terminy. Znasz swoje ciało więc oby się to wszystko sprawdziło. U nas zawsze jest najpierw położna na pierwszej linii obrony 🤪
    Ostatnio mi mówiła że cytologię to chyba dawno miałam. Mówię że nie ale robiłam w innym gabinecie. A ta no tak tak można w sumie robić gdzie indziej ... Ale ta karta za to tak nie wygląda 😂
    Jak chodziłam na NFZ to też miałam położna na wejściu:) jest opcja żeby zadzwonić do recepcji, jednak recepcjonistka nie przewidzi kiedy mnie wpisać 🙂🙂 no zobaczymy :D

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha dziękuje 🥹 zrobiłam screena, Maca włączona właśnie 1000mg dziennie od jakiegoś czasu, ale wiem że zioła potrzebują jakiegoś okresu na działanie 💪
    Pamietam że jadłam kiedyś wiesiołka na cerę ale ni cholery nie zwróciłam wtedy uwagi na śluz 🫤

Niaha lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Ja na 1szy pojawiałam się zawsze kolo 12 dc, na następne doktor mnie zapisywała tak jakby poza kolejką, zazwyczaj na sam koniec lub początek przyjmowania. Inaczej to bym się w życiu nie dostała ;)
    U Nas raczej nie ma opcji. Ale pójdę na przegląd roczny i zapytam, może mnie wciśnie. Najpierw 3dc badania, później z wynikami na roczny przeglad i będziemy myśleć. Nawet jakbym zwolniła terminy to one tam dlugo nie czekają :D

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • malutka203 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia wrote:
    U mnie 150 zł :0

Ja też niestety po 150 zł bulę 🙄

32 lata
    03.2019 - Lenka ❤️
    27.04 - ⏸️
    2.05 - beta 2299,6
    24.05 - 3 serduszka 🥹🥹🥹❤️❤️❤️
    21.08 - 331g, 359g i 344g maluszków 💙💙💙
    4.09 - wizyta

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Niaha dziękuje 🥹 zrobiłam screena, Maca włączona właśnie 1000mg dziennie od jakiegoś czasu, ale wiem że zioła potrzebują jakiegoś okresu na działanie 💪
    Pamietam że jadłam kiedyś wiesiołka na cerę ale ni cholery nie zwróciłam wtedy uwagi na śluz 🫤

A to prawda, cerę wiesiołek ładnie poprawia :)
    Edytowałam tamten post, dopisałam o siemieniu lnianym, dziewczyny kiedyś bardzo zachwalały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 11:12

age.png
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A to prawda, cerę wiesiołek ładnie poprawia :)
    Edytowałam tamten post, dopisałam o siemieniu lnianym, dziewczyny kiedyś bardzo zachwalały.
    Niby poprawia a mnie kutfa wysypało jakbym nastolatką była 🤣🤣

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Niby poprawia a mnie kutfa wysypało jakbym nastolatką była 🤣🤣

A to ciekawe, może działa jak kwasy? Że najpierw wszystko musi wyjść, żeby się dobrze oczyściło?
    Albo to też sprawa indywidualna i poprostu źle na to zareagowałas.
    Ja byłam zachwycona swoją cera, gdyby nie to, ze śluzu mega mi brakowało pewnie bym do tego wróciła.

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej🙄 tule za wszystkie biele i @❣️

Natosia, Moon wysyłam dużo siły! Kibicuję wam giga mocno!❤️🌹

Ja trochę mniej się odzywam🙄 mam małe załamanie w ostatnim czasie i stwierdziłam, że ten cykl też nie będzie kontrolowany.
    Jak ma wyjść to wyjdzie też bez piczora, mierzenia tempki i urojonych objawów, a taki odpoczynek mi się przyda w napiętym czasie😃
    Kwiecień jest moim i starego miesiącem, więc już zaczęliśmy „robić” sobie prezent😂🙌🏼

rozalaa, Paucia, moonflower, Putka2022, SandraH.97, MałaStokrotka, WonderWoman, Niezapominajka95, Bella_89, malutka203, Niesia90, Incognitka lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaję sobie siemię lniane do wszystkiego - sałatek, owsianek itp, ale picie gluta mi nie idzie totalnie 🤣

👩 28
    🧔29

1 IVF
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A to ciekawe, może działa jak kwasy? Że najpierw wszystko musi wyjść, żeby się dobrze oczyściło?
    Albo to też sprawa indywidualna i poprostu źle na to zareagowałas.
    Ja byłam zachwycona swoją cera, gdyby nie to, ze śluzu mega mi brakowało pewnie bym do tego wróciła.
    Przezyje jeszcze chwilę, może mnie wywala żeby oczyścić tak jak napisałaś:)
    Dodatkowo mocno podkręciłam suplementacje więc i hormony mogą szaleć teraz :)
    rozalaa wrote:
    Dodaję sobie siemię lniane do wszystkiego - sałatek, owsianek itp, ale picie gluta mi nie idzie totalnie 🤣

A ja znowu kocham tego gluta!

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk myślałam o Tobie właśnie dzisiaj i tak mi przeszło przez głowę, że może być Ci ostatnio trudno 😥rób jak czujesz i potrzebujesz, wysyłam tulasa 🤗
    Tak samo siedzą mi w głowie jeszcze dwie laski MerryCherry i Lipcowa, pamiętamy o Was i kibicujemy cały czas ❤️

moonflower, Bialeekk lubią tę wiadomość

👩 28
    🧔29

1 IVF
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek tęsknimy tu za Tobą, ale tak myślałam, że potrzebujesz wolnej głowy dlatego Cię tu mniej. Ja Tobie też mega kibicuje, odkąd się tu pojawiłam na poczatku stycznia, taka od Ciebie pozytywną energią bije, że życzę Wam z całego serca żebyście zobaczyli wkoncu te dwie krechy, żeby prezent na urodziny był 😘 bo zdecydowanie zasługujecie! I Ty i Twój stary o ile można go tak nazywać 😁😁

Zresztą ja tu wszystkim kibicuje,nie wiem jak bym sobie poradziła bez Was, nie miała bym się komu wygadać! Wszystkie jesteście najlepsze 😘

rozalaa, malutka203, Bialeekk lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    A jakiej czułości testy miałaś ?
    Wszystkie są facell o czułości 10 ^^

mala_osska lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ