🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nat96 wrote:Angelka masz wystawione na Vinted? Jakie rozmiary?
-
Eh 😔 ja nic nie kupilam i pewnie nie kupię 😅
Dzis bylam w CA, kupilam, owszem.. Zuzi 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja to nie przepadam szczególnie za świątecznymi ciuszkami.Fakt,mam już kupione/ po dziewczynkach cieplejszych sukienki+ sweterki i to będzie idealnie w moim guście na święta.A ze całe święta mamy zawsze wyjściowe to zdaze postroic mała.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
No ja poszalałam na vinted. Przed chwilą kupiłam od jednej babeczki 4xbody z krótkim rękawem i 1 z długim na 62 za 2,40zł bo była zniżka za zestaw🙈 więcej zapłaciłam za wysyłkę😅 teraz brakuje mi już tylko kilku rzeczy, zapytam teściową czy chce coś kupić bo mnie maltretowala 3 miesiące temu😉 jak wszystko przyjdzie to zrobię wielkie pranie i suszenie(kocham suszarkę bo nie będę musiała tego prasować). Poukładam w komodzie i do walizki szpitalnej😁
-
nick nieaktualnyDla mnie te święta będą wyjątkowe bo rok temu ubierając choinkę marzyłam aby w końcu udało sie zajść w ciaze i kolejne spędzić już we trójkę.. 🙂
Szalejcie dziewczyny na Vinted 😀 Ja ubranka już mam, jeszcze jutro jedziemy do mojego rodzinnego miasta zobaczyć te rzeczy darowane 😛
Za to ostatni zakup jaki zrobiłam, to już dla siebie z myślą o jesiennych sukienkach: rajstopy ciazowe 😀 Na sam koniec ciąży. -
Napiszę cos więcej jutro, a dzisiaj tylko dodam, że moja radość nie trwała za długo, bo nasz sprzedający (który od miesiąca wydzwania i się niecierpliwi) uznał, że on jednak nie będzie umowy warunkowej podpisywał przez pełnomocnika tak jak miało być pierwotnie tylko przyleci osobiście. Bilet na samolot ma na 5 września 🤦 do tego mogę sobie dodać 30 dni na odpowiedź miasta i jeszcze ze 3 tyg na remont - wtedy może się przeprowadzę o ile wcześniej nie urodzę. No i jest też opcja, że kupująca będzie chciała, żebym wcześniej opuściła mieszkanie, bo czas będzie liczyć od momentu zapłaty, a przez to, że temu facetowi przestało się spieszyć może być tak, że podpiszemy umowę z kupująca ze 2 tyg szybciej niż z tym facetem. Wtedy te dwa tygodnie przeznaczone na remont nam uciekają, bo nie wejdziemy remontować mieszkania, które nie jest nasze. Już mi się wszystkiego odechciewa szczerze mówiąc.♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Angelka93 wrote:Ja uwielbiam swieta i świąteczne ubranka, najchętniej to ubrałabym nas w takie same zestawy ale ceny tego studza mój entuzjazm dlatego jedynie dzieci będą miały świąteczne ubranka 😉
Dlatego takie rzeczy warto brać z drugiej ręki, bo często są użyte raz albo kilka razy, a wychodzą taniej niż nowe. Zestawy dla rodziny to już w ogóle inna bajka, tu będzie ciężej, bo jednak na każdego musi pasować. Ale może coś uda się wymyśleć 🙂
Ja też jestem team świąteczne rzeczy, ale raczej w minimalnym wydaniu. Mam trochę reniferków i innych uroczych ubranek dla malutkiej, ale równie bardzo cieszy mnie wizja, jak będzie leżała pod choinką 😊 Rok temu w święta byliśmy na początku starań i bardzo chciałam, żeby za rok nasza rodzina była większa. Nadal czasami trudno mi uwierzyć, że tak daleko już jesteśmy 🥺
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
.aś. wrote:Napiszę cos więcej jutro, a dzisiaj tylko dodam, że moja radość nie trwała za długo, bo nasz sprzedający (który od miesiąca wydzwania i się niecierpliwi) uznał, że on jednak nie będzie umowy warunkowej podpisywał przez pełnomocnika tak jak miało być pierwotnie tylko przyleci osobiście. Bilet na samolot ma na 5 września 🤦 do tego mogę sobie dodać 30 dni na odpowiedź miasta i jeszcze ze 3 tyg na remont - wtedy może się przeprowadzę o ile wcześniej nie urodzę. No i jest też opcja, że kupująca będzie chciała, żebym wcześniej opuściła mieszkanie, bo czas będzie liczyć od momentu zapłaty, a przez to, że temu facetowi przestało się spieszyć może być tak, że podpiszemy umowę z kupująca ze 2 tyg szybciej niż z tym facetem. Wtedy te dwa tygodnie przeznaczone na remont nam uciekają, bo nie wejdziemy remontować mieszkania, które nie jest nasze. Już mi się wszystkiego odechciewa szczerze mówiąc.
Nie wiem,jakie facet ma podejście, ale może uda mu się wyjaśnić waszą sytuację. Współczuję tych nerwów na końcówce ciąży. Mam nadzieję, że jakoś się ułoży i uda wam się zdążyć ze wszystkim.
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
.aś. wrote:Napiszę cos więcej jutro, a dzisiaj tylko dodam, że moja radość nie trwała za długo, bo nasz sprzedający (który od miesiąca wydzwania i się niecierpliwi) uznał, że on jednak nie będzie umowy warunkowej podpisywał przez pełnomocnika tak jak miało być pierwotnie tylko przyleci osobiście. Bilet na samolot ma na 5 września 🤦 do tego mogę sobie dodać 30 dni na odpowiedź miasta i jeszcze ze 3 tyg na remont - wtedy może się przeprowadzę o ile wcześniej nie urodzę. No i jest też opcja, że kupująca będzie chciała, żebym wcześniej opuściła mieszkanie, bo czas będzie liczyć od momentu zapłaty, a przez to, że temu facetowi przestało się spieszyć może być tak, że podpiszemy umowę z kupująca ze 2 tyg szybciej niż z tym facetem. Wtedy te dwa tygodnie przeznaczone na remont nam uciekają, bo nie wejdziemy remontować mieszkania, które nie jest nasze. Już mi się wszystkiego odechciewa szczerze mówiąc.👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
nick nieaktualny.aś. wrote:Napiszę cos więcej jutro, a dzisiaj tylko dodam, że moja radość nie trwała za długo, bo nasz sprzedający (który od miesiąca wydzwania i się niecierpliwi) uznał, że on jednak nie będzie umowy warunkowej podpisywał przez pełnomocnika tak jak miało być pierwotnie tylko przyleci osobiście. Bilet na samolot ma na 5 września 🤦 do tego mogę sobie dodać 30 dni na odpowiedź miasta i jeszcze ze 3 tyg na remont - wtedy może się przeprowadzę o ile wcześniej nie urodzę. No i jest też opcja, że kupująca będzie chciała, żebym wcześniej opuściła mieszkanie, bo czas będzie liczyć od momentu zapłaty, a przez to, że temu facetowi przestało się spieszyć może być tak, że podpiszemy umowę z kupująca ze 2 tyg szybciej niż z tym facetem. Wtedy te dwa tygodnie przeznaczone na remont nam uciekają, bo nie wejdziemy remontować mieszkania, które nie jest nasze. Już mi się wszystkiego odechciewa szczerze mówiąc.
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas też się nie zapowiada na szybkie zakończenie tematu przez zakorkowane banki także rozumiem i tulę! -
.aś. wrote:Napiszę cos więcej jutro, a dzisiaj tylko dodam, że moja radość nie trwała za długo, bo nasz sprzedający (który od miesiąca wydzwania i się niecierpliwi) uznał, że on jednak nie będzie umowy warunkowej podpisywał przez pełnomocnika tak jak miało być pierwotnie tylko przyleci osobiście. Bilet na samolot ma na 5 września 🤦 do tego mogę sobie dodać 30 dni na odpowiedź miasta i jeszcze ze 3 tyg na remont - wtedy może się przeprowadzę o ile wcześniej nie urodzę. No i jest też opcja, że kupująca będzie chciała, żebym wcześniej opuściła mieszkanie, bo czas będzie liczyć od momentu zapłaty, a przez to, że temu facetowi przestało się spieszyć może być tak, że podpiszemy umowę z kupująca ze 2 tyg szybciej niż z tym facetem. Wtedy te dwa tygodnie przeznaczone na remont nam uciekają, bo nie wejdziemy remontować mieszkania, które nie jest nasze. Już mi się wszystkiego odechciewa szczerze mówiąc.
Czy zawieraliscie przedwstępna umowę przed umowa warunkowa? Może warto dogadać się z nim, żeby pełnomocnik reprezentował go na akcie, tak jak miało być pierwotnie. Może zrozumie, ze zależy Wam na czasie ja pracuje w kancelarii notarialnie i ludzie robią czasami takie kwiatki, ale zazwyczaj klienci się dogadują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 08:47
-
nick nieaktualnyNat96 wrote:Czy zawieraliscie przedwstępna umowę przed umowa warunkowa? Może warto dogadać się z nim, żeby pełnomocnik reprezentował go na akcie, tak jak miało być pierwotnie. Może zrozumie, ze zależy Wam na czasie ja pracuje w kancelarii notarialnie i ludzie robią czasami takie kwiatki, ale zazwyczaj klienci się dogadują
-
mówiliście mu,że macie termin na listopad i wam się spieszy?
Oj ściskam i tak bardzo znam tę bezsilność.Ale spróbujcie jeszcze z nim pogadać.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Arieen wrote:O a mogłabyś tak po krotce wyjaśnić co to jest ta umowa warunkowa?🙂 Zawsze się ją używa w sprzedaży mieszkania? My mamy przedwstepna z zawartym ostatecznym terminem umowy sprzedaży.
Umowa warunkowa jest zawierana pod warunkiem, czyli chodzi o to, że np miasto, gmina, skarb państwa ma pierwszeństwo nabycia danej nieruchomości przed tym kupującym. Nie mieliśmy chyba jeszcze warunkowej dotyczącej mieszkania. Najczęściej są to działki. Warunkowa umowę stosuje się gdy dana nieruchomość została nabyta od skarbu państwa, są to tereny rolnicze czy lasy państwowe. Oczywiście dany organ może zakupuje nieruchomość za cenę zawarta w akcie notarialnym. Podmiot uprawniony ma 30 dni na odpowiedz czy korzysta z prawa pierwokupu czy też nie, w praktyce u mnie robią to szybciej -
Kurde aś ale lipa z tym gościem, mam nadzieję że jakoś będzie się szło z nim dogadać 🙄
Dziewczyny wczoraj byli moi rodzice i wleciał temat maluszka i moja mama zaczęła mówić na Wiktora książę Iktorn z Gumisiów 🤣 No tak mi się to spodobało że zamawiam body z tym właśnie nadrukiem 🤣
Wgl chciałabym już złożyć łóżeczko ale mąż mówi że za wcześnie 🙄 jak dla mnie to za dwa tygodnie będę pakować torbę do szpitala bo już jest czas na to, a mąż mówi że jestem za prędka... fakt niektóre rzeczy typu właśnie łóżeczko, komoda z rzeczami dla małego chciałabym mieć już naszykowane, ale mamy trochę przestawiania w sypialni i mąż mówi że mam dać spokój i nie dźwigać nic, ani nie robić sama. No ale łóżeczko ciężkie nie jest żeby poskręcać, komody też przestawiać nie będę, chciałam ja po prostu ogarnąć i przygotować na ułożenie w niej "pierdół". Druga sprawa narazie mam ubranka 62/68 muszę dokupić parę ciuchów na początek + rzeczy higieniczne. Jesteśmy teraz na etapie zakupu wózka i coś w stylu baby hug'a żebym mogła małego mieć blisko siebie "wszędzie". No i nie wiem co o tym myśleć, mąż ma dużo pracy teraz i jestem zdana na siebie tak naprawdę doradźcie coś dziewczyny bo mi glowa już pęka 🤣 -
nick nieaktualnyNat96 wrote:Umowa warunkowa jest zawierana pod warunkiem, czyli chodzi o to, że np miasto, gmina, skarb państwa ma pierwszeństwo nabycia danej nieruchomości przed tym kupującym. Nie mieliśmy chyba jeszcze warunkowej dotyczącej mieszkania. Najczęściej są to działki. Warunkowa umowę stosuje się gdy dana nieruchomość została nabyta od skarbu państwa, są to tereny rolnicze czy lasy państwowe. Oczywiście dany organ może zakupuje nieruchomość za cenę zawarta w akcie notarialnym. Podmiot uprawniony ma 30 dni na odpowiedz czy korzysta z prawa pierwokupu czy też nie, w praktyce u mnie robią to szybciej
Nat96 lubi tę wiadomość