X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Masaż płodności
Odpowiedz

Masaż płodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czy któraś z Was próbowała masażu płodności we własnym zakresie?
    Naczytalam się o cudownych właściwościach masażu okolic jajników i jaowodow i postanowiłam spróbować. Niestety, wykonując masaż wieczorem, rano pojawiają się u mnie brązowe plamienia...

Czy ktoś próbował i miał takie same problemy? Nie sądzę że robię to za mocno albo za długo (lekkie masowania jajników zgodnie z ruchami wskazówek zegara przez ok. 2 minuty). Do tego używam olejku rycynowego.
    Nie powiem, trochę się wystarszylam bo wykonuję masaż od 3 dni (po zakończeniu miesiączki), ale nigdy nie miałam problemu z plamieniami...

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ