X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Masaż płodności
Odpowiedz

Masaż płodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czy któraś z Was próbowała masażu płodności we własnym zakresie?
    Naczytalam się o cudownych właściwościach masażu okolic jajników i jaowodow i postanowiłam spróbować. Niestety, wykonując masaż wieczorem, rano pojawiają się u mnie brązowe plamienia...

Czy ktoś próbował i miał takie same problemy? Nie sądzę że robię to za mocno albo za długo (lekkie masowania jajników zgodnie z ruchami wskazówek zegara przez ok. 2 minuty). Do tego używam olejku rycynowego.
    Nie powiem, trochę się wystarszylam bo wykonuję masaż od 3 dni (po zakończeniu miesiączki), ale nigdy nie miałam problemu z plamieniami...

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ