Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Masaż płodności
Odpowiedz

Masaż płodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czy któraś z Was próbowała masażu płodności we własnym zakresie?
    Naczytalam się o cudownych właściwościach masażu okolic jajników i jaowodow i postanowiłam spróbować. Niestety, wykonując masaż wieczorem, rano pojawiają się u mnie brązowe plamienia...

Czy ktoś próbował i miał takie same problemy? Nie sądzę że robię to za mocno albo za długo (lekkie masowania jajników zgodnie z ruchami wskazówek zegara przez ok. 2 minuty). Do tego używam olejku rycynowego.
    Nie powiem, trochę się wystarszylam bo wykonuję masaż od 3 dni (po zakończeniu miesiączki), ale nigdy nie miałam problemu z plamieniami...

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ