Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Medart Poznań
Odpowiedz

Medart Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Foczka31 Nowa

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie opinie o Doktor Kubiaczyk??
    3 podejście u niej i znowu się nie udało, zero szukania przyczyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mieszane uczucia. Też wydaje mi się , że mało jest dociekliwa w szukaniu przyczyn. Byłam z polecenia znajomej, u której pierwsza inseminacja zakończyła się sukcesem. Dr Kubiaczyk dokładnie monitorowała u niej hormony, wykryła jej też kilka nieprawidłowości które powodowały wysoki estradiol. Moje odczucie jednak jest takie, że kieruje na badania (np. drogie komputerowe badanie nasienia) ale niewiele to wnosi. Myślałam, że skoro jej zależy na takim badaniu to coś z niego będzie próbowała wywnioskować. Ale w sumie, badanie potwierdziło wynik morfologii i ilości plemników, badania podstawowego, i zaleciła in vitro, z tak słabymi parametrami, tyle że te parametry były znane. Nie próbuje też dociec przyczyny takiego stanu rzeczy. Jeśli pacjent nie pali papierosów i nie ma alleli wrażliwych na gluten, to kończą się jej pomysły. Nigdy nie zrobiła obszernego wywiadu. Te kliniki to jest biznes i świadczenie płatnej usługi, a nie leczenie - i chyba z tym się trzeba pogodzić. Myślę, że niektórym osobom może pomóc, jeśli akurat ze swoją standardową procedurą trafi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AghiK wrote:
    Mam mieszane uczucia. Też wydaje mi się , że mało jest dociekliwa w szukaniu przyczyn. Byłam z polecenia znajomej, u której pierwsza inseminacja zakończyła się sukcesem. Dr Kubiaczyk dokładnie monitorowała u niej hormony, wykryła jej też kilka nieprawidłowości które powodowały wysoki estradiol. Moje odczucie jednak jest takie, że kieruje na badania (np. drogie komputerowe badanie nasienia) ale niewiele to wnosi. Myślałam, że skoro jej zależy na takim badaniu to coś z niego będzie próbowała wywnioskować. Ale w sumie, badanie potwierdziło wynik morfologii i ilości plemników, badania podstawowego, i zaleciła in vitro, z tak słabymi parametrami, tyle że te parametry były znane. Nie próbuje też dociec przyczyny takiego stanu rzeczy. Jeśli pacjent nie pali papierosów i nie ma alleli wrażliwych na gluten, to kończą się jej pomysły. Nigdy nie zrobiła obszernego wywiadu. Te kliniki to jest biznes i świadczenie płatnej usługi, a nie leczenie - i chyba z tym się trzeba pogodzić. Myślę, że niektórym osobom może pomóc, jeśli akurat ze swoją standardową procedurą trafi.

Ja dopiero zaczęłam diagnostykę u Pani doktor.
    Tez mamy zlecona fragmentację DNA plemnika, ale dopiero po wyleczonej infekcji. U nas problem z morfologią 0% reszta w normie. Czy i was problemem jest tylko nasienie? Dopytuje ponieważ nie ukrywam ze zależy mi na powalczeniu o naturalna ciąże.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ