Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Medart Poznań
Odpowiedz

Medart Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Foczka31 Nowa

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie opinie o Doktor Kubiaczyk??
    3 podejście u niej i znowu się nie udało, zero szukania przyczyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mieszane uczucia. Też wydaje mi się , że mało jest dociekliwa w szukaniu przyczyn. Byłam z polecenia znajomej, u której pierwsza inseminacja zakończyła się sukcesem. Dr Kubiaczyk dokładnie monitorowała u niej hormony, wykryła jej też kilka nieprawidłowości które powodowały wysoki estradiol. Moje odczucie jednak jest takie, że kieruje na badania (np. drogie komputerowe badanie nasienia) ale niewiele to wnosi. Myślałam, że skoro jej zależy na takim badaniu to coś z niego będzie próbowała wywnioskować. Ale w sumie, badanie potwierdziło wynik morfologii i ilości plemników, badania podstawowego, i zaleciła in vitro, z tak słabymi parametrami, tyle że te parametry były znane. Nie próbuje też dociec przyczyny takiego stanu rzeczy. Jeśli pacjent nie pali papierosów i nie ma alleli wrażliwych na gluten, to kończą się jej pomysły. Nigdy nie zrobiła obszernego wywiadu. Te kliniki to jest biznes i świadczenie płatnej usługi, a nie leczenie - i chyba z tym się trzeba pogodzić. Myślę, że niektórym osobom może pomóc, jeśli akurat ze swoją standardową procedurą trafi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AghiK wrote:
    Mam mieszane uczucia. Też wydaje mi się , że mało jest dociekliwa w szukaniu przyczyn. Byłam z polecenia znajomej, u której pierwsza inseminacja zakończyła się sukcesem. Dr Kubiaczyk dokładnie monitorowała u niej hormony, wykryła jej też kilka nieprawidłowości które powodowały wysoki estradiol. Moje odczucie jednak jest takie, że kieruje na badania (np. drogie komputerowe badanie nasienia) ale niewiele to wnosi. Myślałam, że skoro jej zależy na takim badaniu to coś z niego będzie próbowała wywnioskować. Ale w sumie, badanie potwierdziło wynik morfologii i ilości plemników, badania podstawowego, i zaleciła in vitro, z tak słabymi parametrami, tyle że te parametry były znane. Nie próbuje też dociec przyczyny takiego stanu rzeczy. Jeśli pacjent nie pali papierosów i nie ma alleli wrażliwych na gluten, to kończą się jej pomysły. Nigdy nie zrobiła obszernego wywiadu. Te kliniki to jest biznes i świadczenie płatnej usługi, a nie leczenie - i chyba z tym się trzeba pogodzić. Myślę, że niektórym osobom może pomóc, jeśli akurat ze swoją standardową procedurą trafi.

Ja dopiero zaczęłam diagnostykę u Pani doktor.
    Tez mamy zlecona fragmentację DNA plemnika, ale dopiero po wyleczonej infekcji. U nas problem z morfologią 0% reszta w normie. Czy i was problemem jest tylko nasienie? Dopytuje ponieważ nie ukrywam ze zależy mi na powalczeniu o naturalna ciąże.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ