Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miesiączka trwająca 10dni!
Odpowiedz

Miesiączka trwająca 10dni!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiki99r2 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od prawie 2 lat staramy się o drugie dziecko. Z pierwszym było zero problemów. Przed porodem moje miesiączki były bardzo bolesne ale krótkie. Po porodzie były całkiem bezbolesne, trwały 3dni krwawienie i 2 dni plamienie i tyle. A ta trwa już 10dni! Nie wiem o co chodzi, wizytę mam dopiero za tydzień :/ testu nie robiłam bo już mam dosyć robienia przed terminem. A jak dostałam miesiączkę to byłam pewna ze tym bardziej znowu nic z tego. Co prawda była spóźniona ale tylko o jeden dzień. Krwawienie trwało aż 6dni; i to bolesne pierwszy raz od porodu 2,5roku temu. Potem dzień przerwy, dzień plamienia, dzień przerwy i dzisiaj znowu plamienie, łącznie to już 10dni. Hormony wszystkie w normie, jedynie FSH wyszło mi podwyższone ale to na samej granicy mniejszej rezerwy, teraz będę dopiero robić AMH. Już zaczynam myśleć czy może w tym cyklu się udało i byłam w ciazy? Już raczej byłoby za późno żeby beta jeszcze coś wykryła jeśli to była np ciąża biochemiczna?

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób koniecznie test, taka przedłużającą się miesiączka może być objawem ciąży pozamacicznej. nie chce Cię straszyć, ale ja bym się chyba trochę martwiła, koniecznie zrób test, jeśli będzie pozytywny to jechałabym na izbę przyjęć to nie są żarty. Jeśli by była ciąża biochemiczna to już beta nie wyjdzie na tym etapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 17:42

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki99r2 wrote:
    Hej, od prawie 2 lat staramy się o drugie dziecko. Z pierwszym było zero problemów. Przed porodem moje miesiączki były bardzo bolesne ale krótkie. Po porodzie były całkiem bezbolesne, trwały 3dni krwawienie i 2 dni plamienie i tyle. A ta trwa już 10dni! Nie wiem o co chodzi, wizytę mam dopiero za tydzień :/ testu nie robiłam bo już mam dosyć robienia przed terminem. A jak dostałam miesiączkę to byłam pewna ze tym bardziej znowu nic z tego. Co prawda była spóźniona ale tylko o jeden dzień. Krwawienie trwało aż 6dni; i to bolesne pierwszy raz od porodu 2,5roku temu. Potem dzień przerwy, dzień plamienia, dzień przerwy i dzisiaj znowu plamienie, łącznie to już 10dni. Hormony wszystkie w normie, jedynie FSH wyszło mi podwyższone ale to na samej granicy mniejszej rezerwy, teraz będę dopiero robić AMH. Już zaczynam myśleć czy może w tym cyklu się udało i byłam w ciazy? Już raczej byłoby za późno żeby beta jeszcze coś wykryła jeśli to była np ciąża biochemiczna?

U mnie po porodzie okres trwał do 7/8 dni teraz 10, ale prawdopodobnie miałam ciążę biochemiczna, robiłam też testy i teraz wychodzą negatywne.
    Ty też zrób dla pewności test

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ