Miesięczne dziecko a wesele??
-
Cześć.
Po 7 miesiącach starań udało nam się zajść w ciążę. Aktualnie to mój drugi miesiąc, a 24 września moja siostra na której ślubie mam być świadkową bierze ślub. Termin porodu mam na 1 września, ale możliwe że to będzie nawet końcem sierpnia. Trochę się martwię jak to będzie. Jest to sala bez hotelu na górze I nie ma żadnego dodatkowego pomieszczenia dla mam z dziećmi. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie ? Czy to w ogóle możliwe i "zdrowe" wziąć miesięczne dzieciątko na wesele? Sama nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało a doświadczenia nie mam w ogóle bo to nasze pierwsze dziecko. Proszę o jakieś rady. Jeśli bym karmiła piersią to zostawienie dziecka u teściowej i dojezdzanie co chwilę na karmienie to 2h co jakiś czas to zły pomysł... A skoro jestem świadkową to średni pomysł jest cały czas znikać, bo reasumując więcej mnie by nie bylo niz bym byla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:17
-
To post bardziej na BBF, nie tu.
Po drugie (odpukać) skupiłabym się najpierw na sobie, żeby wszystko było dobrze, bo jesteś jeszcze jednak na początkowym etapie ciąży.
Koło maja/czerwca myślałabym nad szukaniem rozwiązania
Rośnijcie spokojnie!Dominika96, Anuśla lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Ja bym to rozwiązała tak. Ty bądź jako świadkowa do podpisania papierów w urzedzie/kościele a na salę niech weźmie kogoś innego. Ty będziesz skupiona na dzidziusiu a rola świadkowej raczej polega na zabawianiu gosci/dbaniu o pannę młoda a nie ukrywajmy będziesz miała inne priorytety 😊
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Zgadzam się z dziewczynami. Przede wszystkim nie wiesz jak się będziesz czuła, będziesz jeszcze w połogu, nie wiesz jaki będzie dzidziuś, ja zdecydowanie nie polecam brania noworodka w miejsca pełne ludzi, zwłaszcza jesienią - początek okresu infekcyjnego.
Może gdzieś blisko sali uda się wynająć pokój w którym będzie teściowa? Nie stresuj się tym teraz, tylko na spokojnie to przemyśl i rozważ różne opcje, bo nie zawsze wszystko idzie jak zaplanujemy, lepiej mieć wyjścia awaryjne.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -