Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miesięczne dziecko a wesele??
Odpowiedz

Miesięczne dziecko a wesele??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kudia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Po 7 miesiącach starań udało nam się zajść w ciążę. Aktualnie to mój drugi miesiąc, a 24 września moja siostra na której ślubie mam być świadkową bierze ślub. Termin porodu mam na 1 września, ale możliwe że to będzie nawet końcem sierpnia. Trochę się martwię jak to będzie. Jest to sala bez hotelu na górze I nie ma żadnego dodatkowego pomieszczenia dla mam z dziećmi. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie ? Czy to w ogóle możliwe i "zdrowe" wziąć miesięczne dzieciątko na wesele? Sama nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało a doświadczenia nie mam w ogóle bo to nasze pierwsze dziecko. Proszę o jakieś rady. Jeśli bym karmiła piersią to zostawienie dziecka u teściowej i dojezdzanie co chwilę na karmienie to 2h co jakiś czas to zły pomysł... A skoro jestem świadkową to średni pomysł jest cały czas znikać, bo reasumując więcej mnie by nie bylo niz bym byla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 17:17

• Lolka997 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To post bardziej na BBF, nie tu.
    Po drugie (odpukać) skupiłabym się najpierw na sobie, żeby wszystko było dobrze, bo jesteś jeszcze jednak na początkowym etapie ciąży.
    Koło maja/czerwca myślałabym nad szukaniem rozwiązania ;)
    Rośnijcie spokojnie!

Dominika96, Anuśla lubią tę wiadomość

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym to rozwiązała tak. Ty bądź jako świadkowa do podpisania papierów w urzedzie/kościele a na salę niech weźmie kogoś innego. Ty będziesz skupiona na dzidziusiu a rola świadkowej raczej polega na zabawianiu gosci/dbaniu o pannę młoda a nie ukrywajmy będziesz miała inne priorytety 😊

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami. Przede wszystkim nie wiesz jak się będziesz czuła, będziesz jeszcze w połogu, nie wiesz jaki będzie dzidziuś, ja zdecydowanie nie polecam brania noworodka w miejsca pełne ludzi, zwłaszcza jesienią - początek okresu infekcyjnego.
    Może gdzieś blisko sali uda się wynająć pokój w którym będzie teściowa? Nie stresuj się tym teraz, tylko na spokojnie to przemyśl i rozważ różne opcje, bo nie zawsze wszystko idzie jak zaplanujemy, lepiej mieć wyjścia awaryjne.

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ