Mięśniaki macicy a ciąża
-
Ja mam mięśniaka wykrytego w czerwcu a w lipcu udało się i jestem w ciąży😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 14:01
-
Ja mam jednego i cały czas się staram… teraz stoję przed wyborem czy usuwać i szukam dobrego lekarza od mięśniaków. Może któraś z Was ma jakiegoś sensownego lekarza do polecenia?👩❤️👨 32 lata
💞 starania od stycznia 2020
On - wyniki książkowe ✔️
Ona:
✖️Podejrzenie PCOs
✔️ Badania hormonalne
✔️Oba jajowody drożne
✖️ Protrombina hetero
✖️ MTHFR A1298C homo
✖️ PAI-1 hetero -
Stokrotka89 wrote:Super, gratulacje
A czy są tutaj Panie z macicą miesniakowatą, z licznymi mięśniakami, którym udało się zajść i donosić ciążę?
Zaprosilam Cie do przyjaciółek. Jak przyjmiesz zaproszenie to napiszę Ci na priv co i jak08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
adriftbubble wrote:Ja mam jednego i cały czas się staram… teraz stoję przed wyborem czy usuwać i szukam dobrego lekarza od mięśniaków. Może któraś z Was ma jakiegoś sensownego lekarza do polecenia?
Hej, też miałam mięśniaka. Staraliśmy się z nim pół roku ale skubaniec rósł szybko i zlecono mi jego usunięcie ze względu na możliwe komplikacje gdyby udało mi się zajść w ciążę. Usuwałam go operacyjnie (nie kwalifikowalam się na inne metody) w salve medica w Łodzi na NFZ choć jestem z Wrocławia 😅 To był czas pandemii i we wrocku w szpitalu u mojego gin operowali tylko poważne przypadki nowotworowe, a w innych terminy oczekiwania były kosmos. Zresztą inne miały kiepskie opinie... tak trafiłam na dr Sławomira Sobkiewicza z salve. Skąd jesteś? Może będę mogła kogoś polecić bo zanim wykryto u mnie mięśniaka i trafiłam do osób które wiedziały co z tym zrobić przeszłam przez wielu gin i wiele teorii 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 20:38
-
nick nieaktualnyMajóweczka777 wrote:Hej, też miałam mięśniaka. Staraliśmy się z nim pół roku ale skubaniec rósł szybko i zlecono mi jego usunięcie ze względu na możliwe komplikacje gdyby udało mi się zajść w ciążę. Usuwałam go operacyjnie (nie kwalifikowalam się na inne metody) w salve medica w Łodzi na NFZ choć jestem z Wrocławia 😅 To był czas pandemii i we wrocku w szpitalu u mojego gin operowali tylko poważne przypadki nowotworowe, a w innych terminy oczekiwania były kosmos. Zresztą inne miały kiepskie opinie... tak trafiłam na dr Sławomira Sobkiewicza z salve. Skąd jesteś? Może będę mogła kogoś polecić bo zanim wykryto u mnie mięśniaka i trafiłam do osób które wiedziały co z tym zrobić przeszłam przez wielu gin i wiele teorii 😅
Jaki rodzaj mięśniaka i jaka metoda usuwany? -
Majóweczka777 wrote:Hej, też miałam mięśniaka. Staraliśmy się z nim pół roku ale skubaniec rósł szybko i zlecono mi jego usunięcie ze względu na możliwe komplikacje gdyby udało mi się zajść w ciążę. Usuwałam go operacyjnie (nie kwalifikowalam się na inne metody) w salve medica w Łodzi na NFZ choć jestem z Wrocławia 😅 To był czas pandemii i we wrocku w szpitalu u mojego gin operowali tylko poważne przypadki nowotworowe, a w innych terminy oczekiwania były kosmos. Zresztą inne miały kiepskie opinie... tak trafiłam na dr Sławomira Sobkiewicza z salve. Skąd jesteś? Może będę mogła kogoś polecić bo zanim wykryto u mnie mięśniaka i trafiłam do osób które wiedziały co z tym zrobić przeszłam przez wielu gin i wiele teorii 😅
Z Warszawy już konsultowałam u kilku lekarzy, niby wszyscy polecani, a każdy ma swoją teorię….👩❤️👨 32 lata
💞 starania od stycznia 2020
On - wyniki książkowe ✔️
Ona:
✖️Podejrzenie PCOs
✔️ Badania hormonalne
✔️Oba jajowody drożne
✖️ Protrombina hetero
✖️ MTHFR A1298C homo
✖️ PAI-1 hetero -
adriftbubble wrote:Z Warszawy już konsultowałam u kilku lekarzy, niby wszyscy polecani, a każdy ma swoją teorię….
Znam to niestety z własnego doświadczenia. z Warszawy nie byłam u nikogo osobiście, ale polecano mi dr Baranowskiego. Wcześniej jednak udałam się do salve w Łodzi i jak dla mnie trafiłam w odpowiednie ręce i już dalej nie musiałam szukać. Zaufałam dr bo widać było ogromne doświadczenie i taką pewność co i jak należy zrobić. Niestety dr Sobkiewicz zmarł kilka miesięcy po mojej operacji ale przyjmują tam inni b.dobrzy specjaliści w tym też od leczenia niepłodności. -