Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mój facet nie chce mieć dziecka.
Odpowiedz

Mój facet nie chce mieć dziecka.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to mój pierwszy wpis na tym forum. Mam 31 lat, mój partner prawie 40, jesteśmy razem ponad 8 lat. Ja bardzo pragnę dziecka, on nie. Wciąż mieszkamy u jego rodziców, natomiast oboje mamy dobre pracę i moglibyśmy wziąć kredyt i kupić mieszkanie, on nie chce, nie wiem dlaczego, a bo takie zle a inne też. Straciłam nadzieję na to, że zostanę matka. Nie wiem co robić...

• OlaOla Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Sprobuj z nim pogadac ze nie chcesz tak dalej zyc.. Ze chcesz miec rodzine.. Powiedz mu ze jestes kobieta I nie masz tyle czasu Co on... (jezeli chodzi o posiadacie wlasnych dzieci) Ja tez dlugo swojego namawialam.. Faceci czuja sie wiecznie mlodzi 🙈

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmień faceta, bo 40 letniego maminsynka nie zmienisz. Jeszcze masz czas żeby znaleźć kogoś kto chce żyć własnym życiem a nie czuć się dzieckiem u mamusi. Sorry bo nie chcę cię urazić ale twoim problemem jest twój facet.

Pia88, werni, joanien1104, belldandy, Edyciak lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci na ogół boją się zmian... Wiedzą że dziecko zmieni ich życie. Bd musieli bardziej poświęcać się rodzinie a nie kolegom. Po prostu mimo, że mają swoje lata to w środku są zagubionymi małymi chłopcami, którzy chcą ale się boją.

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ