X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód
Odpowiedz

Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na monitoringu cyklu. Bylam niestety po owulacji, ale lekarz powiedział, że mimo to zobaczy, czy była owulacja.
    Szyjkę miałam rozwartą w badaniu, a na usg powiedział, że widzi na usg taką kreseczkę, to niby ślad że jajeczko wędrowało w jajowodzie.
    Pierwsze słyszę- to widać? Co do płynu widziałam, że mówił bez przekonania. Mowil, ze owu na 99% byla. A na 100% jak zrobie badanie progesteronu. Prawda to? Nic juznie wiem. :(

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz byłam u gin w 13dc i też mi powiedziała ze prawdopodobnie już po owu ale nic o żadnych śladach mi nie mówiła hm ciekawe :) dziwię się tylko ze lekarz nie potrafi powiedzieć na 100% czy była już owu czy to po prostu cykl bezowulacyjny... Myślałam że takie rzeczy po prostu widać np na usg :). A może ktoś mi wyjaśnić w jakim czasie po owu jest widoczne ciałko żółte?
    Z tym progesteronem to prawda :) jakbyśmy to sprawdziły to byśmy wiedziały czy owu była czy nie :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ