Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód
Odpowiedz

Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na monitoringu cyklu. Bylam niestety po owulacji, ale lekarz powiedział, że mimo to zobaczy, czy była owulacja.
    Szyjkę miałam rozwartą w badaniu, a na usg powiedział, że widzi na usg taką kreseczkę, to niby ślad że jajeczko wędrowało w jajowodzie.
    Pierwsze słyszę- to widać? Co do płynu widziałam, że mówił bez przekonania. Mowil, ze owu na 99% byla. A na 100% jak zrobie badanie progesteronu. Prawda to? Nic juznie wiem. :(

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz byłam u gin w 13dc i też mi powiedziała ze prawdopodobnie już po owu ale nic o żadnych śladach mi nie mówiła hm ciekawe :) dziwię się tylko ze lekarz nie potrafi powiedzieć na 100% czy była już owu czy to po prostu cykl bezowulacyjny... Myślałam że takie rzeczy po prostu widać np na usg :). A może ktoś mi wyjaśnić w jakim czasie po owu jest widoczne ciałko żółte?
    Z tym progesteronem to prawda :) jakbyśmy to sprawdziły to byśmy wiedziały czy owu była czy nie :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ