X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód
Odpowiedz

Monitoring cyklu - wędrówka jajeczka przez jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na monitoringu cyklu. Bylam niestety po owulacji, ale lekarz powiedział, że mimo to zobaczy, czy była owulacja.
    Szyjkę miałam rozwartą w badaniu, a na usg powiedział, że widzi na usg taką kreseczkę, to niby ślad że jajeczko wędrowało w jajowodzie.
    Pierwsze słyszę- to widać? Co do płynu widziałam, że mówił bez przekonania. Mowil, ze owu na 99% byla. A na 100% jak zrobie badanie progesteronu. Prawda to? Nic juznie wiem. :(

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz byłam u gin w 13dc i też mi powiedziała ze prawdopodobnie już po owu ale nic o żadnych śladach mi nie mówiła hm ciekawe :) dziwię się tylko ze lekarz nie potrafi powiedzieć na 100% czy była już owu czy to po prostu cykl bezowulacyjny... Myślałam że takie rzeczy po prostu widać np na usg :). A może ktoś mi wyjaśnić w jakim czasie po owu jest widoczne ciałko żółte?
    Z tym progesteronem to prawda :) jakbyśmy to sprawdziły to byśmy wiedziały czy owu była czy nie :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ