X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Najdłuższa faza lutealna bez ciąży
Odpowiedz

Najdłuższa faza lutealna bez ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak w temacie - jaką miałyście najdłuższą fazę lutealną, a ciąży nie stwierdzono? I czy brałyście wtedy jakieś leki?

Iwka lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wywołanie duphaston lub luteina jednak na Twoim miejscu ja bym poszła na bete HCG :) Koniczynka na szczęście czterolistna-koniczyna.gif

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Na wywołanie duphaston lub luteina jednak na Twoim miejscu ja bym poszła na bete HCG :)

Mam na recepcie, ale lekarz kazał się jeszcze tydzień wstrzymać z wywołaniem, bo od zakończenia tego co brałam może minąć do 2 tygodni do okresu. Ciąże wykluczam - starań nie było (ostatnie na 10 dni przed owulką, potem wyrok w postaci anty TPO 1212,7 i zawieszenie starań do odwołania).

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Iwka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powiem Ci że jestem w szoku, bo teperaturka wskazuje na ciąże, a może być że owulacje miałaś wcześniej niż masz zaznaczone na wykresie - mi nie raz źle wyznaczył i żołnierzyki przeżyły. Niestety myślę że moja wiedza na tym etapie się kończy, może ktoś inny się wypowie co ma hashimoto. Bo ja bym rękę dała sobie obciąć że to ciąża u Ciebie <3 Czekam na dalszy rozwój sytuacji...

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No to powiem Ci że jestem w szoku, bo teperaturka wskazuje na ciąże, a może być że owulacje miałaś wcześniej niż masz zaznaczone na wykresie - mi nie raz źle wyznaczył i żołnierzyki przeżyły. Niestety myślę że moja wiedza na tym etapie się kończy, może ktoś inny się wypowie co ma hashimoto. Bo ja bym rękę dała sobie obciąć że to ciąża u Ciebie <3 Czekam na dalszy rozwój sytuacji...

Prolaktynkę wcześniej brałam wiec stąd podwyższona temperatura. Gin wczoraj na usg nie widział nic podejrzanego - kazał czekać jeszcze tydzień, a jak nie zadziała to mam dupka na recepcie na wywołanie...

• Iwka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Prolaktynkę wcześniej brałam wiec stąd podwyższona temperatura. Gin wczoraj na usg nie widział nic podejrzanego - kazał czekać jeszcze tydzień, a jak nie zadziała to mam dupka na recepcie na wywołanie...
    No tak ale progesteron przestałaś już dosyć dawno brać, ja bym może szukała winowajcę w antybiotyku...ja w zeszłym roku w styczniu miałam cykl ponad 40 dniowy ale to był cykl z bardzo późną owulacją więc fazę l. miałam standardowo około 14 dni.

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło mi się raz mieć w grudniu / styczniu 18 dni FL, ale okres sam przyszedł

• Marronek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już nie wiem co myśleć - lekarz mówi, że jeszcze w normie i każe czekać...

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    No ja już nie wiem co myśleć - lekarz mówi, że jeszcze w normie i każe czekać...
    No ja bym zwariowała i kupowała śpioszki :P

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No ja bym zwariowała i kupowała śpioszki :P

Ja nie wariuje bo ciąże wykluczam... 10 dni plemniory nie przeżyją. Nawet jakby owulka była wcześniej niż owu wyznaczył to i tak to jest ponad 7 dni między <3 a owulką... Literatura podaje do 3 dni, max właśnie 7...
    Antybiotyków ulotki czytałam (dłuuugaśne mają) i nie ma nic o wpływie na cykl... Trzeba czekać :(

• Marronek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba idę na rekord...
    Dziewczyny, a może być tak, że przez leki owulacja tak naprawdę miała miejsce później niż to na wykresie mam zaznaczone?

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program nie zawsze wyznacza owulkę prawidłowo, jeżeli nie miałaś monitoringu to jest to prawdopodobne. Jeżeli do 40 dc nie przyjdzie @ i test na - to bym na wywołanie coś wzieła.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ