Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naturalne sposoby na ból w czasie @
Odpowiedz

Naturalne sposoby na ból w czasie @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania_92 Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    postanowiłam w końcu założyć swój wątek, bo czuję, że trochę mnie to wszystko zaczyna przerastać.

Mam 29 lat, staramy się o dziecko już prawie 2 lata. Endometrioza niestety daje o sobie znać coraz mocniej, szczególnie w trakcie okresu. Bóle mam takie, że czasem ciężko normalnie funkcjonować, a psychicznie też każdy cykl to rollercoaster…

Cykle śledzę bardzo dokładnie, hormony ogarniam, badania robione, a mimo to dalej stoimy w miejscu. Największy problem mam z bólem w czasie @ – kiedyś brałam NLPZ, ale przy staraniach coraz częściej się zastanawiam, czy to nie wpływa negatywnie na owulację czy implantację, więc często po prostu się męczę bez leków. Macie jakieś sposoby na ból które nie utrudnią moich starań?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ