Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Nawracające infekcje intymne
Odpowiedz

Nawracające infekcje intymne

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalala Koleżanka
    Postów: 32 2

    Wysłany: 16 października 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wśród Was jest dziewczyna, która również zmaga lub zmagała się z tym problemem? Jak jesteście leczone lub jaki znalazłyście sposób na uporanie się z tym problemem?
    Ja mam z tym problem od prawie 5 lat. Są to ciągłe infekcje. Po leczeniu nawrót po ok 1 miesiącu, także tabletki, maści, globułki przyjmuję średnio co 2 miesiące i nic nie pomaga. Byłam u 4 ginekologów z tym problemem, jednak oprócz przepisywania kolejnych leków (brałam chyba już wszystko, co jest na rynku) nie potrafią rozwiązać problemu, i co najważniejsze znaleźć jego źródła. Mam wrażenie, że leczą tylko objawy. Czasami jestem tym załamana... Co najlepsze, żaden lekarz nie włączył mojego męża w leczenie, bo twierdzą, że mężczyźni nie mają z tym problemu :/
    Dodam, że infekcje objawiają się tylko upławami. Nie czuję pieczenia, swędzenia itp. Grzybica występuje rzadko, najczęściej są to bakterie. Boję się, że te problemy mogą utrudnić mi zajście w ciąże, czy spowodować niedrożność jajowodów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 16 października 2019, 08:37

    Starania od marca 2019 r., morfologia 2%
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2262 1043

    Wysłany: 16 października 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio lekarze Ci powiedzieli ze facet nie musi sie badac i brac lekow? Twoje leczenie jest bez sensu, bo facet Cie nadkaza. Leczenie musi byc wspolne i w czasie leczenia nie wspolzyje sie lub wspolzyje z prezerwatywa. Twój facet powinien zrobić posiew nasienia. A jak sie podcierasz? Trzeba sie podcierac w z gory w dol, nie odwrotnie, bo wtedy mozna sobie zapodac bakterie z odbytu.

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    Staramy się od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych. HLA-C C1C2.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty: 😞
    28.02 - histeroskopia.
    Marzec - transfer? (atosiban+intralipid+accofil)
    2 Blastki na zimowisku.


    "I myśli sobie Ikar co nieraz już w dół runął, jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął."
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 16 października 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:40

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Lalala Koleżanka
    Postów: 32 2

    Wysłany: 16 października 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisałam, żaden nie wdrożył męża w leczenie. Mąż nie ma najlepszych wyników nasienia. Nie miał robionego posiewu. Ma za to problem z upłynnieniem i po cichu liczę, że może być to spowodowane jakąś bakterią i po wyleczeniu problem zniknie. Dzisiaj mamy wizytę u androloga/ginekologa i przedstawimy jeszcze ten temat. Też wydawało mi się dziwne, że żaden lekarz nie zalecał leczenia męża, a nieraz się o to pytałam :(

    Starania od marca 2019 r., morfologia 2%
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 16 października 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:40

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Lalala Koleżanka
    Postów: 32 2

    Wysłany: 16 października 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam chlamydię. Z nią to była dziwna sprawa, bo na początku moich problemów, za którąś wizytą lekarz przepisał mi sumamed dla mnie i męża (po 1 tabletce x 3dni), bo powiedział, że profilaktycznie wyleczy mi chlamydię (nie robią żadnych badań, bo stwierdził, że się nie opłaca). No i na w razie czego byliśmy leczeni na chlamydię. A to leczenie podobno miało być skuteczne. Minęło pół roku, poszłam do innego lekarza. Ten zrobił mi posiew z szyjki macicy i wyszła chlamydia!!! Której podobno miało nie być po tamtym leczeniu. Kolejny raz leczenie bakterii. Miałam ją ok 11 miesięcy, chociaż w tym czasie cały czas byłam pod kontrolą ginekologa... :( po podaniu lekarstw lekarz stwierdził, że niepotrzebne jest badanie kontrolne, bo ta dawka którą przyjmowaliśmy na pewno się z chlemydią rozprawi. Teraz po latach ten sam lekarz mówi, że trzeba by było jak najszybciej powtórzyć badanie, bo jestem w grupie ryzyka jeżeli chodzi o niedrożność jajowodów. Najnowsze badania pokazały, że chlamydii ani rzeżączki nie mam. Żałuję tylko, że tak długo ufałam lekarzom i nie działałam na własną rękę...

    Starania od marca 2019 r., morfologia 2%
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 16 października 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:40

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)