X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nawracający Stan zapalny po współżyciu...
Odpowiedz

Nawracający Stan zapalny po współżyciu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio zauważyłam ze praktycznie w każdym cyklu po współżyciu dostaje infekcji, (stan zapalny, grzybiczy) co to może oznaczać? Czy jest ryzyko ze z mężem mamy jakiś konflikt? Wrogi śluz albo coś w tym stylu? Czy któraś tez tak miała? Co można zrobić w tej sytuacji?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Przyczyn jest mnóstwo.
    U nas pomogła doxylina. Kuracja 10 dniowa dla nas obojga w tym samym czasie. I miesiąc w prezerwatywach.
    Czyli kuracja, później miesiąc przerwy i działania?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Cała kuracja to 10 dni potem cykl prezerwatyw i powrót do normalności
    A dlaczego po stosowaniu tej kuracji przez 10 dni nie można się starać od razu?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    10 dni trwa kuracja. Potem oraginzm jest osłabiony bo to antybiotyki. Po co go narażać dodatkowo?
    Aaa ok rozumiem :-) czyli to jest jedyne wyjście? Jakieś wymazy badania nie są potrzebne? Teraz biorę pimafucin dopochwowo... czy będzie to można łączyć?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:27

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też tak miałam, mi pomagał Gynazol- jedna aplikacja kremu i spokój 🙂 tylko to jest na receptę. Może jakiś probiotyk dopochwowy sobie bierz zaraz po miesiączce?
    Ooo ten probiotyk to nie jest glupi pomysł muszę pomyśleć :-) dziękuje za pomoc :-)

• Zefirka Nowa

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam. Pomógł probiotyk , profilaktycznie czas od czasu stosuję globulki do pochwowe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ