Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nawracający Stan zapalny po współżyciu...
Odpowiedz

Nawracający Stan zapalny po współżyciu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio zauważyłam ze praktycznie w każdym cyklu po współżyciu dostaje infekcji, (stan zapalny, grzybiczy) co to może oznaczać? Czy jest ryzyko ze z mężem mamy jakiś konflikt? Wrogi śluz albo coś w tym stylu? Czy któraś tez tak miała? Co można zrobić w tej sytuacji?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Przyczyn jest mnóstwo.
    U nas pomogła doxylina. Kuracja 10 dniowa dla nas obojga w tym samym czasie. I miesiąc w prezerwatywach.
    Czyli kuracja, później miesiąc przerwy i działania?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Cała kuracja to 10 dni potem cykl prezerwatyw i powrót do normalności
    A dlaczego po stosowaniu tej kuracji przez 10 dni nie można się starać od razu?

• KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    10 dni trwa kuracja. Potem oraginzm jest osłabiony bo to antybiotyki. Po co go narażać dodatkowo?
    Aaa ok rozumiem :-) czyli to jest jedyne wyjście? Jakieś wymazy badania nie są potrzebne? Teraz biorę pimafucin dopochwowo... czy będzie to można łączyć?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:27

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KasikM Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też tak miałam, mi pomagał Gynazol- jedna aplikacja kremu i spokój 🙂 tylko to jest na receptę. Może jakiś probiotyk dopochwowy sobie bierz zaraz po miesiączce?
    Ooo ten probiotyk to nie jest glupi pomysł muszę pomyśleć :-) dziękuje za pomoc :-)

• Zefirka Nowa

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam. Pomógł probiotyk , profilaktycznie czas od czasu stosuję globulki do pochwowe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ