X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Negatywne testy owulacyjne
Odpowiedz

Negatywne testy owulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miała może któraś z was negatywne testy owulacyjne a owulacja była lub doszło do zapłodnienia?
    Mimo że temperatura pokazuje owulację i śluz też był to testy wychodzą negatywne

• NinaB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja tak miałam. Albo mam niskie stężenia LH, albo po prostu przegapiłam pik. USG potwierdziło że owulacja była, prog 7dpo tak samo. Wykres temp też.

Masz może umówione jakieś wizyty, które by Ci tą owulację potwierdziły?

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    rośnij misiu ✨🐻

kolejna wizyta: 23/10, 24/10 - rezonans, 29/10 neurosonografia, 6/11 - III prenatalne ✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam. Obecna ginekolog podejrzewa cykle bezowulacyjne ale nie chce zrobić monitoringu cyklu ani diagnostyki a czekamy na odzew od innego lekarza czy mnie przyjmie.

• milka_91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Właśnie nie mam. Obecna ginekolog podejrzewa cykle bezowulacyjne ale nie chce zrobić monitoringu cyklu ani diagnostyki a czekamy na odzew od innego lekarza czy mnie przyjmie.

Super ,że czekasz na odzew innego lekarza .. do poprzedniej Pani ginekolog po takiej odpowiedzi na pewno bym nie wróciła ..

Przed wykonaniem testu należy nie pić przez 2h i wtedy go wykonać i oczywiście nie z porannego moczu .

Zależy też jakie masz testy owu .. ja aktualnie używam horien i nie wyłapałam z nimi nigdy mocnego PIKa .. najlepiej sprawdziły mi się te facelle z rossmana strumieniowe ale cenowo one drożej wchodziły więc je zmieniłam ale spróbuje teraz z domowe laboratorium ( dziewczyny polecały na innej grupie) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:33

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2

19.05 13dpo ⏸️🥹
    03.06 1 wizyta mamy serduszko ❤️ CRL 4mm
    17.06 CRL 18,7 mm Dzidziusia 🥹👶🏼
    15.07 6cm Człowieczka 🥹❤️
    21.07 Prenatalne- Zdrowy Chłopczyk 🩵🧬
    12.08 150g Maluszka 🥐
    11.09 370g Chłopaczka 🩵
    15.09 Połówkowe- 400g Łobuza 👶🏼🧬
    14.10 ⌛️

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam jednych i tych samych od kilku miesięcy z domowe laboratorium i zawsze około 12-14 dc wychodziła gruba krecha a teraz nic dlatego wolałam się dopytać czy mimo wszystko jest szansa na owulację

• niebianka Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak że zaczynają się robić te kreski coraz mocniejsze ale nie mogę w ogóle upolować takiego ewidentnego pozytywnego wyniku. Potem zaczynają blednąć. Chyba przegapiam pik - przynajmniej tak sobie tłumaczę...

Starania od 11/24

👩‍❤️‍👨'89
    💊 kwas foliowy, wit. D3
    AMH 1,18 ng/m
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ