X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Negatywny test a brak miesiączki
Odpowiedz

Negatywny test a brak miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Od 3 cykli staramy się z mężem o drugie dziecko. Zrobiłam wszystkie potrzebne badnia i wszystko ok. Dostaliśmy zielne światło.
    Póki co - nic nie ruszyło. Ale jakos się nie przejmuje, bo z 1 zajęło Nam to 8 miesięcy.
    Ale do sedna. Cykle mam bardzo regularne. Co 28 dni i 6 dni okresu.
    Odkąd urodziłam córkę. 5 lat bez zmian. Rzadko bywało żeby przesunął się chociaż o jeden dzień. Mimo stresów i innych czynników.
    Ostatni okres miałam 11.09 i do teraz cisza.
    3 dzień bez okresu. Żadnych objawów, ze się pojawi. Bez bólu piersi, bez złego samopoczucia. Od czasu do czasu zaboli mnie brzuch i plecy z tylu.
    Robiłam test dzień przed spodziewana miesiączka i dzisiaj ale oba nie z porannego moczu. Jeden o 13 a drugi o 11.
    Pusto, nawet cienia. Nie nastawiam się już na ciąże. Ale zastanawiam się, czy któraś z Was tak miała? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza i zapytać? Czy to jeszcze w normie? Dajcie znać, cobym nie myślała nad tym za dużo.
    Pozdrawiam! 😊

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłaś Wszystkie potrzebne badania, czyli jakie ? ;)
    Napewno beta rozwieje wątpliwości, ale znowu te 3 dni to nie jest super długie opóźnienie, ja regularne cykle 28 dni jak w zegarku. Odkąd zaczęliśmy się starać 30 dni, 31, 32. Czemu? Nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 14:20

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie choruje na nic co mogłoby utrudniać zajście w ciąże. (Nic co wiadomo, ale póki co nie ma przesłanek żeby się w czymkolwiek diagnozować)
    Robiłam rozszerzona morfologię, mnóstwo badań od tarczyce po wątrobę. Żelazo i dużo innych badań z krwi. Oprócz tego usg dopochwowe i cytologię. Badałam tez prolaktyne. Wszystko w porządku.
    Suplementuje się od conajmniej pół roku. Foliany, wit z grupy B, kwasy omega, wit d, magnez.
    Jestem zdziwiona, wiec wpadłam zapytać. Ale faktycznie to już drugi raz jak zaczęliśmy się starać. Tylko 1 razem był to jeden dzień co uważam za totalnie naturalne. Bety nie mogę zrobić, nie mieszkam w Polsce 🙈 dzieeeki za odpowiedz! 😊 czekam cierpliwie chociaż każdy dzień zwłoki mnie irytuje.

Kc1234 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudi123 wrote:
    Nie choruje na nic co mogłoby utrudniać zajście w ciąże. (Nic co wiadomo, ale póki co nie ma przesłanek żeby się w czymkolwiek diagnozować)
    Robiłam rozszerzona morfologię, mnóstwo badań od tarczyce po wątrobę. Żelazo i dużo innych badań z krwi. Oprócz tego usg dopochwowe i cytologię. Badałam tez prolaktyne. Wszystko w porządku.
    Suplementuje się od conajmniej pół roku. Foliany, wit z grupy B, kwasy omega, wit d, magnez.
    Jestem zdziwiona, wiec wpadłam zapytać. Ale faktycznie to już drugi raz jak zaczęliśmy się starać. Tylko 1 razem był to jeden dzień co uważam za totalnie naturalne. Bety nie mogę zrobić, nie mieszkam w Polsce 🙈 dzieeeki za odpowiedz! 😊 czekam cierpliwie chociaż każdy dzień zwłoki mnie irytuje.
    Powodzenia, trzymam kciuki !
    Możesz wpaść na wątek miesięczny :) dużo się dzieje, dużo pozytywnej energii
    Pytam z czystej ciekawości, za granicą nie robią badania bety?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest problem z prywatnymi badaniami i dostępem do laboratorium. Może skierować na to lekarz ale to bez sensu, jak idziesz do ginekologa to na usg powinien już coś zobaczyć. 😊
    Można narzekać na Polskę ale w niektórych sytuacjach jest cudowna. Szybkie prywatne wizyty, badania na cito jeśli chcesz, tanie testy ciążowe 😂 za jeden płace 8€!
    Chętnie wpadnę! Może to będzie mój miesiąc 😊😊

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

• Miś💗💗💗💗 Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka przyszłam z takim pytaniem czy jest możliwe abym była w ciąży. Ostatni @ skończył mi się 13 września, dzień po nim 14/15 (mieliśmy) się kochać lecz chłopak był w połowie i nie mógł wejść przez suchość i zrezygnowałam z dalszej próby przez chumor (było trochę gorzej i nie miałam na nic ochoty)
    Tydzień później w czw 19 września (owulacja miała być 22/23)znów spróbowaliśmy z zabezpieczeniem i brzydko tak powiem (było raz i od razu wyjęte) bo dowiedziałem się że chłopak już doszedł 😜 ale z jego słów było to poza. 4/5 dpo znów pojawił mi się śluz "płodny" bardziej kremowy , był tylko na papierze np 1-2 razy dziennie uznałam że to dziwne.po 2 dniach było go mało, kremowy jak po owulacji i tak przez 2 dni. W skrócie codziennie inny śluz. Naczytałam się potem i nakręciłam że jestem. @ miał być 8/9 mam regularne, więc tydzień przed powinny zacząć boleć mnie piersi jak zawsze, ale nic okres spóźnia mi się 2 dni czuję ból jak na @ taki jak zawsze temp.w normie. Nie wiem co mam myśleć śluz do terqz raz taki raz taki

Dodam że byłam lekko przeziębiona między 17 a 20 czyli przed owulacja

Niepotrzebnie się nakręcam o stresuje

Mój cykle 31 dniowe

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ