X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Negatywny test a brak miesiączki
Odpowiedz

Negatywny test a brak miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Od 3 cykli staramy się z mężem o drugie dziecko. Zrobiłam wszystkie potrzebne badnia i wszystko ok. Dostaliśmy zielne światło.
    Póki co - nic nie ruszyło. Ale jakos się nie przejmuje, bo z 1 zajęło Nam to 8 miesięcy.
    Ale do sedna. Cykle mam bardzo regularne. Co 28 dni i 6 dni okresu.
    Odkąd urodziłam córkę. 5 lat bez zmian. Rzadko bywało żeby przesunął się chociaż o jeden dzień. Mimo stresów i innych czynników.
    Ostatni okres miałam 11.09 i do teraz cisza.
    3 dzień bez okresu. Żadnych objawów, ze się pojawi. Bez bólu piersi, bez złego samopoczucia. Od czasu do czasu zaboli mnie brzuch i plecy z tylu.
    Robiłam test dzień przed spodziewana miesiączka i dzisiaj ale oba nie z porannego moczu. Jeden o 13 a drugi o 11.
    Pusto, nawet cienia. Nie nastawiam się już na ciąże. Ale zastanawiam się, czy któraś z Was tak miała? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza i zapytać? Czy to jeszcze w normie? Dajcie znać, cobym nie myślała nad tym za dużo.
    Pozdrawiam! 😊

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 11 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłaś Wszystkie potrzebne badania, czyli jakie ? ;)
    Napewno beta rozwieje wątpliwości, ale znowu te 3 dni to nie jest super długie opóźnienie, ja regularne cykle 28 dni jak w zegarku. Odkąd zaczęliśmy się starać 30 dni, 31, 32. Czemu? Nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 14:20

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie choruje na nic co mogłoby utrudniać zajście w ciąże. (Nic co wiadomo, ale póki co nie ma przesłanek żeby się w czymkolwiek diagnozować)
    Robiłam rozszerzona morfologię, mnóstwo badań od tarczyce po wątrobę. Żelazo i dużo innych badań z krwi. Oprócz tego usg dopochwowe i cytologię. Badałam tez prolaktyne. Wszystko w porządku.
    Suplementuje się od conajmniej pół roku. Foliany, wit z grupy B, kwasy omega, wit d, magnez.
    Jestem zdziwiona, wiec wpadłam zapytać. Ale faktycznie to już drugi raz jak zaczęliśmy się starać. Tylko 1 razem był to jeden dzień co uważam za totalnie naturalne. Bety nie mogę zrobić, nie mieszkam w Polsce 🙈 dzieeeki za odpowiedz! 😊 czekam cierpliwie chociaż każdy dzień zwłoki mnie irytuje.

Kc1234 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 11 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudi123 wrote:
    Nie choruje na nic co mogłoby utrudniać zajście w ciąże. (Nic co wiadomo, ale póki co nie ma przesłanek żeby się w czymkolwiek diagnozować)
    Robiłam rozszerzona morfologię, mnóstwo badań od tarczyce po wątrobę. Żelazo i dużo innych badań z krwi. Oprócz tego usg dopochwowe i cytologię. Badałam tez prolaktyne. Wszystko w porządku.
    Suplementuje się od conajmniej pół roku. Foliany, wit z grupy B, kwasy omega, wit d, magnez.
    Jestem zdziwiona, wiec wpadłam zapytać. Ale faktycznie to już drugi raz jak zaczęliśmy się starać. Tylko 1 razem był to jeden dzień co uważam za totalnie naturalne. Bety nie mogę zrobić, nie mieszkam w Polsce 🙈 dzieeeki za odpowiedz! 😊 czekam cierpliwie chociaż każdy dzień zwłoki mnie irytuje.
    Powodzenia, trzymam kciuki !
    Możesz wpaść na wątek miesięczny :) dużo się dzieje, dużo pozytywnej energii
    Pytam z czystej ciekawości, za granicą nie robią badania bety?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • klauuudi123 Nowa

Wysłany: 11 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest problem z prywatnymi badaniami i dostępem do laboratorium. Może skierować na to lekarz ale to bez sensu, jak idziesz do ginekologa to na usg powinien już coś zobaczyć. 😊
    Można narzekać na Polskę ale w niektórych sytuacjach jest cudowna. Szybkie prywatne wizyty, badania na cito jeśli chcesz, tanie testy ciążowe 😂 za jeden płace 8€!
    Chętnie wpadnę! Może to będzie mój miesiąc 😊😊

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

• Miś💗💗💗💗 Nowa

Wysłany: 11 października, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka przyszłam z takim pytaniem czy jest możliwe abym była w ciąży. Ostatni @ skończył mi się 13 września, dzień po nim 14/15 (mieliśmy) się kochać lecz chłopak był w połowie i nie mógł wejść przez suchość i zrezygnowałam z dalszej próby przez chumor (było trochę gorzej i nie miałam na nic ochoty)
    Tydzień później w czw 19 września (owulacja miała być 22/23)znów spróbowaliśmy z zabezpieczeniem i brzydko tak powiem (było raz i od razu wyjęte) bo dowiedziałem się że chłopak już doszedł 😜 ale z jego słów było to poza. 4/5 dpo znów pojawił mi się śluz "płodny" bardziej kremowy , był tylko na papierze np 1-2 razy dziennie uznałam że to dziwne.po 2 dniach było go mało, kremowy jak po owulacji i tak przez 2 dni. W skrócie codziennie inny śluz. Naczytałam się potem i nakręciłam że jestem. @ miał być 8/9 mam regularne, więc tydzień przed powinny zacząć boleć mnie piersi jak zawsze, ale nic okres spóźnia mi się 2 dni czuję ból jak na @ taki jak zawsze temp.w normie. Nie wiem co mam myśleć śluz do terqz raz taki raz taki

Dodam że byłam lekko przeziębiona między 17 a 20 czyli przed owulacja

Niepotrzebnie się nakręcam o stresuje

Mój cykle 31 dniowe

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ