Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie moge po poronieniu zajsc w ciaze
Odpowiedz

nie moge po poronieniu zajsc w ciaze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zalamana8989 Znajoma

Wysłany: 8 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Rok temu poroniłam. Zaszłam wtedy w ciaze za pierwszym razem. byłam w szoku ze tak szybko no ale moje szczescie za dlugo nie trwalo bo tylko 9 tygodni. Potem mialam robione badania. wykryto u mnie wysokie ana oraz przeciwcialalozyskowe . Chodzilam od lekarza do lekarza i wreszcie dostalam leki ktore mam brac jak bede w ciazy oraz zastrzyki zeby ta ciaze donosic. staramy sie o dziecko od marca i nic. wtedy zaszlam za pierwszym razem teraz nic. mierze temperature ktora nie skacze tak jak kiedys wiec pewnie owulacji nie mam. sluzu plodowego brak. suchosc pochwy zatem jest i brak ochoty na seks. bylam u ginekologa stwierdzi lze cykl bezowulacyjny i wyslal na badania hormonow. Miesiaczki po poronieniu tez mi sie wydluzyl. tyle ze ja nie mam czasu czekac..... nie chce byc kolejne miesiace w plecy bo teraz musze czekac kolejny miesiac do okresu aby zrobic badania a potem kolejny miesiac czekac na wprowadzenie lekow. Ja juz rok stracilam przez to poronienie i chodzenie od lekarza do lekarza.Rok. mam juz 29 lat..... jesli nie zajde do 30 lat to sie zabije

zalamana8989
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro ze spotkalo Cie takie nieszczęście,ale na litosc boska,piszesz ze starasz sie od marca a mamy maj wiec czemu piszesz ze nie mozesz zajsc w ciaze??? Z nastawieniem ze jak nie zajdziesz to sie zabijesz to ty nigdy nie zajdziesz.Chcialabys zeby Twoje dziecko mialo taka znerwicowana matke?Uspokoj sie.A maz?Nie kochasz meza?Malzenstwo to bycie ze soba w lepszych i gorszych chwilach,uzaleznianie zycia od ciazy za wszelka cene moze zniszczyc zwiazek.

hipisiątko, Kitkat lubią tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana, nie mozesz sie nastawiac, ze zajdziesz w 1 cyklu staran, bo zwariujesz. Cykle bezowulacyjne sie zdarzaja nawet w normalnych okolicznosciach (podobno srednio 1-2 razy w roku). Mozliwe tez, ze troche Ci sie rozchwialy hormony po poronieniu i bedziesz musiala brac suplementy, np progesteron - no ale to juz lekarz Ci powie po wynikach badan. Przede wszystkim wez gleboki oddech i ustaw sobie w glowie, ze to pewnie zajmie kilka miesiecy. 6 miesiecy staran to norma! W kazdym cyklu owulacyjnym jest tylko 20% szans na zaplodnienie.

Ja na Twoim miejscu zrobilabym badania hormonow, ale staralabym sie swoja droga - nie musisz tracic cyklu, w ktorym robisz badania przeciez :) A 30 to nie jest jakas magiczna granica! Jezeli zajdziesz w ciaze majac 30 lat i 1 miesiac, to przeciez nie bedzie to zyciowa katastrofa! Choc wiem, jak strasznie trudno uzbroic sie w cierpliwosc, gdy caly organizm krzyczy Ci, ze chcesz byc w ciazy i to teraz, zaraz, wczoraj :( Tez przez to przechodzialam i chodzilam po scianach z nerwow. Ale serio, muszisz poprzestawiac to sobie w glowie, bo stres przeszkadza w zajsciu w ciaze, a Ty sie takimi staraniami wykonczysz :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ