Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nie potrafie badać szyki-kto łopatologicznie wytłumaczy?
Odpowiedz

Nie potrafie badać szyki-kto łopatologicznie wytłumaczy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:17

• Iownka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę już nie dotykać szyjki, bo coś czuję, ze od tego badania śluzu, szyjki i wszystkiego nabawiłam się bakterii...

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej badać od pierwszego dnia cyklu po @, jak przebadasz sobie cały miesiąc to sama dojdziesz do tego co i jak :) Ja zaczęłam od połowy cyklu i też nie ogarniałam, dopiero po całym pełnym cyklu już wiem co znaczy nisko, wysoko i wszytko inne :) Teraz kiedy sprawdzę to wiem jak to opisać :) Już nie muszę badać codziennie :)

Nona lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, zaczęłaś badać szyjkę?
    O, widzisz, powoli już doganiasz nas w "dziwactwach" :P
    Jeszcze chwilka i będziesz mierzyć co rano temperaturę tak jak My. ;)

pyska_ta, Nona, Ewa99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja z szyjką tez mam problem. Na razie jestem ( chyba) w stanie wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta - ale stanu pośredniego już nie czyli lekko otwartą ;].
    Najlepiej zacząć badać po owulacji. Szyjka jest wtedy ewidentnie twarda i nisko - potem zaczynaja się schody.....;] Jak mam dni niepłodne to od razu czuję jaka jest szyjka, a jak zaczynaja się płodne to mam już wątpliwośći.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:18

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co badac szyjke i tak jak napisala lownka nabawic sie bakterii. Wystarczy badac swoj sluz to jest 100% wyznacznik plodnosci. I nawet zasugeruje Ci kiedy szyjka jest nisko, srednio, wysoko / twarda, srednia, miekka / zamknieta, otwarta.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od owulacji zaczęłam badać szyjkę iiii.... nigdy jej nie dotknęłam mimo starań :D dzisiaj 30dc a @ brak. A to co tak misko to wydaje mi się,że to taki fałd błony śluzowej ,też taki mam :)

Nona lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś przeczytałam ,że na końcu palca powinno poczuć się opór i takie lekkie wgłębienie... jak tylko dostanę @ to zacznę się badać... ile ja już grafik na googlach przeanalizowałam ,a i tak nic z tego nie wiem :D

Nona lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej fazie cyklu jesteś obecnie? ja tą fałdę czuję już prawie od razu jak włożę palec

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po owulacji szyjka jest najłatwiej wyczuwalna. Szyjka w dotyku powinna ...hmmmm.... owalna? tzn powinno się wyczuc taki czubek ;]i jest naprawde wyraźnie twarda.
    Myslę, że samobadanie szyjki nie zaszkodzi. Warto poznac swoje ciało. Jak będziesz miała infekcję to i tak sluz niewiele Ci powie, a przy badaniu szyjki trzeba po prostu zachowac higienę tzn nie wpychać brudnych paluchów :D
    Fałd tez czuję przed owu ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ