Nie potrafie badać szyki-kto łopatologicznie wytłumaczy?
-
nick nieaktualny
-
Najlepiej badać od pierwszego dnia cyklu po @, jak przebadasz sobie cały miesiąc to sama dojdziesz do tego co i jak Ja zaczęłam od połowy cyklu i też nie ogarniałam, dopiero po całym pełnym cyklu już wiem co znaczy nisko, wysoko i wszytko inne Teraz kiedy sprawdzę to wiem jak to opisać Już nie muszę badać codziennie
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno ja z szyjką tez mam problem. Na razie jestem ( chyba) w stanie wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta - ale stanu pośredniego już nie czyli lekko otwartą ;].
Najlepiej zacząć badać po owulacji. Szyjka jest wtedy ewidentnie twarda i nisko - potem zaczynaja się schody.....;] Jak mam dni niepłodne to od razu czuję jaka jest szyjka, a jak zaczynaja się płodne to mam już wątpliwośći. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypo owulacji szyjka jest najłatwiej wyczuwalna. Szyjka w dotyku powinna ...hmmmm.... owalna? tzn powinno się wyczuc taki czubek ;]i jest naprawde wyraźnie twarda.
Myslę, że samobadanie szyjki nie zaszkodzi. Warto poznac swoje ciało. Jak będziesz miała infekcję to i tak sluz niewiele Ci powie, a przy badaniu szyjki trzeba po prostu zachowac higienę tzn nie wpychać brudnych paluchów
Fałd tez czuję przed owu ;] -
nick nieaktualny
-