X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma żadnej konkretnej przyczyny. Cytokiny zbadane - ok. Do transferów standardowo encorton, heparyna i acard. U nas immunolodzy nic nie stwierdzili. Jarosz, Sydor. Nikt nie ma na nas pomysłu. Raczej mamy transferować i czekać, co się wydarzy.

---> 1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ---> NOVUM histeroskopia u dra Dońca

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa no tyle ile czytasz! :D Same suple to 8 tysięcy, bez leków. Wiesz co, ja nie uważam, żebyś starała się za słabo. Co to w ogóle za określenie. Każdy daje od siebie tyle, ile może. To, że ktoś jest w stanie wydać 300 tysięcy na dodatkowe procedury in vitro i badania, nie oznacza, że my też musimy takie być i nie umniejsza to w żaden sposób temu, co robimy, żeby poznać smak macierzyństwa. Uważam, że na świecie w ogóle nie powinno to być potrzebne, "staranie się mocniej", żeby rodzicem zostać... Mam nadzieję, że z tym HCV to fałszywy alarm, jak często na forum z CMV. :/ I że nie jest to żadne aktywne zakażenie.

Marz życzę Ci, aby badanie receptywności przyniosło upragnione odpowiedzi. Masz plan, a wszystkie wiemy jak plan poprawia nasze samopoczucie. Przykro mi, że w ogóle musisz myśleć o drugiej procedurze. Ale za to jestem bardzo ciekawa jaki lek Ci dołoży. Czym byłaś stymulowana w pierwszej procedurze? Będziesz dodatkowo suplementować komórki jajowe?

Frajda to samo, słabe energetycznie zarodki z powodu słabych mitochondrialnie komórek jajowych - czyli w skrócie PCOS. Plan mamy ułożony, mój organizm potrzebuje LH+FSH a nie samego FSH. Więcej szczegółów będzie jak realnie transfer będzie nieudany.

Sikoreczka widzę, że wiele z nas łapie "chwilę" oddechu. :)

Grażka ty wiesz.

Motylku badania, transfer niewiadomo kiedy, ale na pewno z planem leczenia od Jarosz. Czegoś Wam brakuje do kwalifikacji na histero?

Grażyna ja również nie jestem po tak dużej liczbie transferów i nie wiem nawet, czy kiedykolwiek będę, bo jak widać średnio mi idzie produkowanie zarodków. Nie wiem, czy jestem w stanie podnieść Cię na duchu i czy odnajdziesz się na naszym wątku (a tego ci ogromnie życzę, naprawdę, zapraszamy do naszego kącika), ale wiem o co ci chodzi, bo widzę co się dzieje na forum. Jedyne o czym myslę w Waszym przypadku to chyba badanie zarodków, bo to da odpowiedź, czy Wasze zarodki są zdrowe. Oczywiście, że i przy zdrowych wszystko może się zdarzyć, a zabawa w badanie jest droga (ja przykładowo nie planuję w ogóle badać), ale to chyba jedyny trop o jakim myślę a jaki jest sensowny. Przepraszam za delikatne pytanie, ale jakie różnice były między 2 a 3 procedurą, że jest taka różnica w efekcie na poziomie zarodków. Poza AMH? EDIT: widzę, długość protokołu... Czemu więc zastosowano jednak krótki a nie długi? :( Zastanawiam się czy test IPLE zamiast oznaczenia tylko cd138 i cd56 miałby sens, jest badanych tam więcej markerów i jest dużo szerszy obraz tego, co dzieje się w macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 18:57

grazka0022, Marz91, Księgowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, p/ciała p.plemnikom

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy ja pierwszą stymulację miałam Bemfola 225 i później Cetrotide od 7dnia stymulacji i to tyle. Udało mi się wtedy wyhodować 12 jajeczek, szkoda że zaplodnili tylko 6 tak jak jest sztywno w regułach ministerialnych bo 3 po drodze na różnych etapach zdegradowały i finalnie miałam 3 zarodki jeden 4AB i dwa 4BB.
    Nie jestem pewna ale chyba mówiła coś o dołożeniu rekovelle o dawce 75. Będę próbować pytać czy tym razem nie da się wpisać ryzyka hiperki i niech zapłodnią wszystkie.
    Będę chciała badać jeszcze tego crossa i dzisiaj już dałam sobie luz i chill na ogrodzie ale jutro poszperam i poszukam gdzie we Wrocławiu robią ten rezonans z wlewka aby odhaczyc endometrioze.
    Trochę szkoda, bo liczyłam na szybsze transfery, żeby nie brać L4 jak od września zacznę pracę ale trudno. Trzeba grzebać dalej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:05

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 2,89
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard
    🔜 ERA
    🔜 Cross Match
    🔜 Allo Mlr
    🔜 Endometrioza

🔜🤰🤱🧑‍🍼afirmujemy 🙊
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz, słyszałam wiele dobrego o Wrocławiu, jeśli chodzi o diagnostykę endometriozy. Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś, kto odpowiednio Cię pokieruje.

Alysa, oby skończyło się na strachu, mam nadzieję, że to wszystko okaże się fałszywym alarmem.

Grażyna, tak jak pisała Siesiepy, nawet jeśli niczego przydatnego nie doradzimy, to mam nadzieję, że odnajdź się tutaj i dostaniesz takiego wsparcia, jakiego potrzebujesz. Po to powstawał właśnie ten wątek, żeby nie czytać co chwilę o tym, że innym udaje się ot tak, a nam jak widać.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

⏳Kariotypy
    🔜 HSG
    🔜 Konsultacja andrologiczna

IVF?
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepku wyszedl defekt próbki przy myco i ureoplazmie 😕 muszę jeszcze raz wyrwać się z roboty i pobrać te wymazy 🫣 nie muszę mówić ze jest sezon urlopowy i ciężko coś załatwić 😕 z tymi wynikami czekamy 17 lipca na wizytę i kolejną rzeczą będzie histeroskopia, a u męża znowu wyszła aglutynacja więc też pewnie coś zleci, może posiewy 🤔
    Zresztą byłam dzisiaj odebrać wyniki męża, pani wyszla i się śmiała ze nie ogarnia bo przyszly mikroskopy do programu in vitro i cały dzień je składa 😛 lekarka mi mówiła że czekają na decyzję czy w szpitalu otworzy się program IVF i mam odpowiedz 🙂 czuję ekscytację jak podejdę do programu, przynajmniej na razie, ale jak realnie zacznę procedurę to z szafy wyjdą wszystkie lęki 😱

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    MUCHa ⏳
    Kariotypy⏳
    Histeroskopia⏳
    Wizyta 17/06

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin u mnie z tą endometriozą to jest tak, że teoretycznie nikt nie podejrzewał. Nie mam jakiś mega bolących miesiączek jak np. moja koleżanka, która wymiotowała i mdlała z bólu jak tylko miała miesiączkę. Ja wezmę przeciwbólową i normalnie wszystko robię. Jak byłam młodsza to miewałam bolesne miesiączki. I tak jakoś nigdy nie doszukiwałam się tej endometriozy aż mi przy transferze lekarka tego nie zasugerowała, pytaniem czy nie mam przypadkiem stwierdzonej bo ciężko założyć wziernik a u kobiet z endometriozą tak jest. Jak powiedziałam że nie mam stwierdzonej bo nigdy nie szłam w tym kierunku to niby powiedziała, że możliwe, że przez to moje tyłozgięcie macicy tak jest. Ale mi to już zasiało ziarno niepokoju i jak to mózg staraczki ciągle się czegoś doszukujacy zaczęłam jakieś objawy, co prawda niewielkie dopasowywać 🙂 i stwierdzam, że jak ma mi to dać wewnętrzny spokój to warto, też to zrobić. Wrocław mam trochę ponad 100 km a jednak wyprawa do kliniki w Nowym Sączu to już wypad na 3 dni by musiał być i to z noclegiem. A jak mam ze swoim gdzieś jechać na 3 dni to wolę na urlop a nie go ciągnąć pół Polski na badania 🙂 dziewczyny właśnie na wątku miesięcznym też się pozytywnie wypowiadały o tym Wrocławiu, więc wybieram to

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 2,89
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    🔜 ERA
    🔜 Cross Match
    🔜 Allo Mlr
    🔜 Endometrioza

🔜🤰🤱🧑‍🍼afirmujemy 🙊
  • Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, dlaczego lekarz zastosował inny protokół pomimo, że poprzedni był ok, to jest pytanie przez które nie mogłam spać. Niestety nie znam odpowiedzi. Postanowił zaeksperymentować chyba.
    Dzięki dziewczyny. Muszę mieć znów jakiś plan i zebrać siły. Najbliższe badanie to zalecone jeszcze jedno przez Sydora

---> 1 rok starań naturalnych
    ---> UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    ---> INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    ---> NOVUM histeroskopia u dra Dońca

💃
    CD138 ok ✅️
    Jajowody drożne ✅️
    KIRy ✅️
    panel ANA i ENA ✅️
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Kariotypy ✅️
    Własne cykle✅️
    Grubość endometrium ✅️
    Tarczyca ✅️
    Celiakia, Trombofilia ✅️
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️

🏃‍♂️
    Fragmentacja 9%
    Nieprawidłowa budowa
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz1, ten rezonans chyba tylko w 1 miejscu można zrobić, w scanmexie... Czekam na Twoją relację PO- ja mam niewielką endometriozę ale i tak jestem ciekawa jak to wygląda, jakie wnioski opis itd.

20 cykl od początku starań -🙏
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, IO
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się!"
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA Ja znalazłam coś takiego jak Neoscan, jest fajnie umiejscowione w okolicach Psiego Pola. Dla mnie jak dojeżdżam właśnie do Wrocławia od strony Zgorzelca to jest idealna lokalizacja bo w miasto nie wjeżdżam. W sumie mieszkałam kiedyś jak studiowałam na Psim Polu 🫣
    Tak się reklamują: Jedyny taki rezonans magnetyczny we Wrocławiu i na Dolnym Śląsku
    Przełomowa jakość obrazu, która przekłada się na wynik rezonansu magnetycznego i trafną diagnostykę.

Aparat Philips 1.5T wyposażony w system Ambient Experience daje obraz najwyższej jakości, co wpływa na dokładność badania i trafność opis.Opcja In-bore sprawia, że osoby badane czują się spokojniejsze i bardziej zrelaksowane, dzięki czemu zdjęcia z badania nie są poruszone.

Krótki termin badania i szybki opis!

Bez skierowania."

Terminy są na już. Muszę tylko w poniedziałek zadzwonić do swojej lekarki czy rezonans w niczym nie koliduje nam teraz chociaż nie powinien bo wiadomo, że przed stymulacją najlepiej zrobić.

Jakby mi rezonans głowy w takim sprzęcie robili że puszczają muzykę itp. to może bym nie myślała że umieram przez pół godziny 🫣 dostawałam takiej paniki, że ten przycisk awaryjny to mi prawie wypadł, tak miałam rękę spoconą 😅 a tu już mi się sam opis podoba i miejsce i widzę że można na cito za opłatą mieć opis w 48godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 10:41

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 2,89
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    🔜 ERA
    🔜 Cross Match
    🔜 Allo Mlr
    🔜 Endometrioza

🔜🤰🤱🧑‍🍼afirmujemy 🙊
  • Carrie12 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    No to chyba wszystko jasne. :D Koenzym ma tendencję do zwiększenia ilości i aktywności komórek NK, jeśli brałaś go regularnie przed badaniem, to wszystko (wraz z małym stanem zapalnym) mogło zaważyć na tym podwyższonym wyniku. Do IVF jak najbardziej należy go brać i ładować - pod kątem jajeczek. Ale potem pamiętaj, żeby odstawić. I w momencie konsultacji powiedz o tym koenzymie koniecznie, może się okazać, że przeanalizują go pod kątem właśnie obecnej suplementacji i się okaże, że wcale nie jest zły.

Jejku, to fascynujące bo mi zalecili suplementację koenzymem q10 (QTEN) i biorę go non stop. W takim razie dziś już go nie biorę, odstawiam! NAC też należy odstawić? O olejku z wiesiołka czytałam, brałam go tylko do inseminacji.

Mam wrażenie, że w klinice w której jestem temat suplementacji jest potraktowany bardzo po macoszemu. QTEN + TenFertil ONA + Dobre kwasy DHA... i tyle. O Wszystkim innym dowiadujemy się sami. A jak widać, czasem działając po omacku i bez sensu.

Endometrioza + Trombofilia

12.2023 - początek starań
  • Carrie12 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam Was trochę nadrobić, bo miałam dużo pracy a zaraz potem rocznicę ślubu <3.

Aurora13 - Pięknie napisałaś “Lata, które spędziliśmy sami były dobrymi latami, spowodowały to, że chcemy mieć wspólnie dziecko i czujemy pewność.” -

My mieliśmy podobnie. Chcieliśmy najpierw doświadczyć życia we dwójkę. Odłożyć trrochę pieniędzy, pozwiedzać. Gdy poczuliśmy się gotowi zaczęliśmy się starać i założyliśmy konto oszczędnościowe - na dziecko. Na wyprawkę, mały remont, na wózek i fotelik do auta. Jak same się domyślacie - to konto służy nam teraz do opłacania badań, procedur, suplementów i wizyt.

Sama inseminacja (podliczone koszty wizyt, leków i badań) wyniosła nas lekko ponad 4000. Na szczęście, miałam dobry czas w pracy + topniejące oszczędności. Ale to są duże kwoty które miesiąc w miesiąc co raz bardziej frustrują.

No i bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków. Chciałabym wierzyć w to, że się uda ale po rozmowach z przyjaciółką której udało się w kolejnym cyklu po histeroskopii myślę już o tym zabiegu. Że może to będzie ten brakujący element. Łapię się na tym, że planuję już 2 kroki na przód zupełnie odejmując sobie nadzieję na to, że przecież może się udać. Bo przecież może.

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol! Nadaje już z domu po wizycie
    Przeczytałam co pisałyście, ale wybaczcie że się nie odniosę bo sporo tego, a ja też nie mam takiej mega wiedzy 🫣

Ale co do mnie to ledwo skończyłam I procedurę i ruszamy z drugą, co będzie to będzie

Na plus:
    -prowadzi mnie inny lekarz
    -jest siwy (czyli doświadczony hihi 🤣)
    -trochę pożartował, więc atmosfera na wizycie dużo lepsza niż u tej lekarki
    -przepisał mi nowy lek Puregon 200,powiedział że on bierze się za mnie po swojemu
    -za nowy lek zapłaciłam całe 13 z (taka refundacja bo na paragonie 1200 zł)! Czaicie, a Rekovelle 400 zł za pen 😳
    -zamiast Orgalutranu będę miała tabletki, cieszę się bo Orgalutran mnie bolał

Na minus:
    -nasze nastawienie niestety takie średnie
    -martwię się że i ten lek nie zadziała

Także tak to wygląda

W czwartek podgląd

Carrie12 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Carrie12 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

grazka0022 - trzymam kciuki za nowy początek! I ta oszczędność na paragonie sama w sobie poprawiłaby mi nastrój :D.

grazka0022 lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    grazka0022 - trzymam kciuki za nowy początek! I ta oszczędność na paragonie sama w sobie poprawiłaby mi nastrój :D.

Haha totalnie, jak za wszystko mi wyszło 55 zł to myślałam że coś nie policzyła, mój to samo 😂
    Mówi „myślałem że 550 zł”

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

• Marz91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 kciukasy 🤞🤞🍀
    Jeszcze trochę i sama zacznę drugą stymulację i staram się patrzeć z nadzieją na to wszystko 🙂

grazka0022 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 2,89
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    🔜 ERA
    🔜 Cross Match
    🔜 Allo Mlr
    🔜 Endometrioza

🔜🤰🤱🧑‍🍼afirmujemy 🙊
  • PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! ;D
    Czystym przypadkiem zaczęłam przeglądać forum i znalazłam ten wątek, siesiepy super pomysł 🩷 nie nadrobiłam wszystkiego co pisałyście (jestem na 12 stronie) ale mam w planach zrobić to w weekend
    Nieśmiało dołączam, chociaż wiadomo jak każda na początku liczyłam że nigdy nie spotka mnie walka o malucha, tylko „szybko pójdzie” 🤣
    Miło widzieć znajome twarze ❤️ chociaż życzę jak najszybszych II kresek wszystkim tutaj
    Co o mnie?
    Z mężem staramy się od grudnia 2023 o pierwsze maleństwo. Po drodze czynnik zarówno po stronie mojej jak i męża… u mnie nieregularne cykle, PCOS, PAI w homo o MTHFR. U męża niskie parametry nasienia- raz 0% raz 2% czasem 4%…
    Jak już całkiem straciliśmy nadzieję to w styczniu tego roku zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciążowym. Radość nie trwała długo bo w marcu na wizycie usłyszałam że serduszko przestało bić naszej córeczce :( 💔 zrobiliśmy testy genetyczne - Monosomia chromosomu X.
    W maju wróciliśmy do starań ale ja przestałam już udzielać się na forach, wątkach miesięcznych, nigdzie nie mogłam znaleźć sobie miejsca. W szczególności jak czytałam o tym magicznym zajściu w ciążę od razu 😳 potem zaczęliśmy remont i już w ogóle nie miałam czasu udzielać się nigdzie. Nieśmiało wracam ale wiem że nie będę regularnie póki nie wykończymy domu 😊 ale będę się starała !
    Z plusów - przynajmniej póki co moje cykle się wyregulowały do 31-32 dni co dla mnie jest kosmosem bez stymulacji. Może to efekt większego polegania na naturze, adaptogenach i akupunkturze? Nie wiem ale liczę że już tak zostanie ;)
    Mam nadzieję że jeszcze mogę do Was dołączyć 🥹😍

grazka0022, Marz91, Chochlik12, Anka96 lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
    🧔 32 🏋️‍♀️ obniżone parametry nasienia
    30.01 II ❤️
    02.02 Beta 529,9❤️
    14.02 mamy ❤️
    14.03 💔👼 10 tc
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka lecimy z tym! :) trzymam kciuki żeby to była ta stymulacja! Ja jak miałam bolące zastrzyki to mroziłam miejsce wkłucia i bylo znieczulone :) co to masz za tabletki zamiast tego wrednego zastrzyku?

Początkującapisarka witamy w tym zacnym gronie 😜

PoczątkującaPisarka lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoczątkującaPisarka Rozpoznaję tą uśmiechniętą miniaturkę! Fajnie, że jesteś 🫶🏻

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94, MUCH ✔️

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczatkujacapisarka kojarzę cie z innych wątków i kibicuje 🤞🤞
    Witamy 🍀🍀

24CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌ glukoza 91 Insulina 17.1 HOMA 3.84 ❌️ (06.25)
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Grażka lecimy z tym! :) trzymam kciuki żeby to była ta stymulacja! Ja jak miałam bolące zastrzyki to mroziłam miejsce wkłucia i bylo znieczulone :) co to masz za tabletki zamiast tego wrednego zastrzyku?

Początkującapisarka witamy w tym zacnym gronie 😜

Mam tabletki Provera 😅
    Ja też mroziłam i wtedy jakoś wchodził, ale zdecydowanie wolę tabletki hihi

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ