Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepęknięty pęcherzyk w jajniku
Odpowiedz

Niepęknięty pęcherzyk w jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!! :* Jestem tu nowa i wybaczcie jeżeli taki temat już istnieje ale nie znalazłam podobnego. Mam do Was pytanie. Otóż byłam w poniedziałek na wizycie u ginekologa ponieważ spóźniał mi się okres o około 3 tygodnie. Robiłam 3 testy ciążowe, które wyszły niestety negatywne. Ginekolog stwierdził, że mam dość grube endometrium czyli albo to wczesna ciąża albo znak, że @ się zbliża. Kazał zrobić badanie betaHCG i jeżeli wyjdzie ujemne to wykupić receptę. Dostałam luteinę 50 mg( w postaci tabletek podjęzykowych) dwa razy dziennie po 1 tabletce na wywołanie okresu ( okazało się, że jednak w ciąży nie jestem. Oraz Butapirazol 250 mg na niepęknięty pęcherzyk w moim lewym jajniku. Dziś odebrałam wyniki Bety i okazało się, że nie jestem w ciąży więc wykupiłam receptę. W ulotce butapirazolu pisze żeby nie stosować u osób mających choroby tarczycy ( mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy). Ogólnie to dość przerażające informacje są tam zawarte :( Ale moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała podobną sytuację? Nie wiem co robić, brać czy nie?

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ginekolog wie, ze leczysz sie na tarczyce? Jak wie, to brac, bo lekarz wie co robi :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przedostatniej wizycie mu mówiłam wszystko co i jak. Ale na tej poniedziałkowej już nic nie mówiłam.

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do gina i powiedz mu, ze wykupilas leki ale w ulotce jest napisane ,że nie wskazane dla osób majacych problemy z tarczyca, a ty tak owe masz i czy masz zażywać mimo to czy nie ? Lepiej zapytać, bo może mu się zapomniało ;)

• BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak będę musiała zrobić ;) Dziękuję Cigaretta ;)

3jgx3e3k7woencju.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ