SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepęknięty pęcherzyk w jajniku
Odpowiedz

Niepęknięty pęcherzyk w jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!! :* Jestem tu nowa i wybaczcie jeżeli taki temat już istnieje ale nie znalazłam podobnego. Mam do Was pytanie. Otóż byłam w poniedziałek na wizycie u ginekologa ponieważ spóźniał mi się okres o około 3 tygodnie. Robiłam 3 testy ciążowe, które wyszły niestety negatywne. Ginekolog stwierdził, że mam dość grube endometrium czyli albo to wczesna ciąża albo znak, że @ się zbliża. Kazał zrobić badanie betaHCG i jeżeli wyjdzie ujemne to wykupić receptę. Dostałam luteinę 50 mg( w postaci tabletek podjęzykowych) dwa razy dziennie po 1 tabletce na wywołanie okresu ( okazało się, że jednak w ciąży nie jestem. Oraz Butapirazol 250 mg na niepęknięty pęcherzyk w moim lewym jajniku. Dziś odebrałam wyniki Bety i okazało się, że nie jestem w ciąży więc wykupiłam receptę. W ulotce butapirazolu pisze żeby nie stosować u osób mających choroby tarczycy ( mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy). Ogólnie to dość przerażające informacje są tam zawarte :( Ale moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała podobną sytuację? Nie wiem co robić, brać czy nie?

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ginekolog wie, ze leczysz sie na tarczyce? Jak wie, to brac, bo lekarz wie co robi :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przedostatniej wizycie mu mówiłam wszystko co i jak. Ale na tej poniedziałkowej już nic nie mówiłam.

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do gina i powiedz mu, ze wykupilas leki ale w ulotce jest napisane ,że nie wskazane dla osób majacych problemy z tarczyca, a ty tak owe masz i czy masz zażywać mimo to czy nie ? Lepiej zapytać, bo może mu się zapomniało ;)

• BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak będę musiała zrobić ;) Dziękuję Cigaretta ;)

3jgx3e3k7woencju.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ