Niepokalanek Pospolity -Hot or Not ? :P
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Cyclodynon (Niepokalanek mnisi) prawie od roku - ustabilizowały mi się cykle, prawie nie odczuwam PMS i nie puchnę tak jak kiedyś przed @. TSH zmniejszyło mi się z 2,5 do 1,3 - gin. nie mógł uwierzyć że to po niepokalanku, ale nic innego w życiu nie zmieniłam. Ochrzaniłam go, że mi wcześniej nie polecił Odstawiłam raz na miesiąc, ale cykl znów się wydłużył i PMS dopadło mnie straszne więc biorę znów. Teraz 3 cykl starań o maleństwo, zobaczymy jak będzie.Czekamy na naszą niunię ♡
-
nick nieaktualny
-
Biorę Castagnus drugi cykl jak narazie cykli nie wyregulowal, nie skrócił ale bardziej czuję owu i PmS mniejszy. U mnie ma też skutki uboczne w 1 cyklu cycki i jajka tak bolały że masakra teraz już luz ale zdarzały się mdłości a czy pomógł w staraniach okaże się za parę dni
-
Ja właśnie zakupiłam niepokalanek swansona. Zobaczę czy coś pomoże, bo ostatni cykl miałam krótszy i spadki temperatur w lutealnej i zabarwiony śluz, a gdzieś tutaj wyczytałam, że to może pomóc także mam ogromne nadzieje
-
Dziewczyny, jeśli chcę brać niepokalanka na podwyższenie progesteronu, to lepiej brać go tylko po owulacji, czy spokojnie przez cały cykl? Jakoś nie bardzo wierzę w te wszystkie ziołowe metody,a i nie chcę sobie cyklu rozregulować...
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
Tak się nakręciłam tym niepokalankiem, że jutro biegnę do apteki
Ja jedynie piłam do tej pory zioła ojca Sroki. Ale one są na śluż.
marcela 123, specjalnie kupię ten, który zachwalasz. Mam nadzieję, że w końcu doczekam maluszka. Ileż się można starać.. to już 14 csWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:11
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Mi poleciła to zielsko koleżanka, która długo się starała i po nim w końcu zaszła. Podobno ma to regulować cykle, ale u mnie nic nie zmienił- przyjmuję od 1,5 miesiąca, w poprzednim cyklu pms i bóle miesiączkowe były jak zwykle, w tym cyklu ovu w 20 dc i jeszcze ciągle nie ma @ choć to już 28 dc..
Może jeszcze za krótko to biorę? A wy po jakim czasie zobaczyłyście efekt? -
Może oragnizm musi się "dostosować". Każda z nas jest inna, więc nie wszystkie odczujemy w tym samym czasie rezultaty.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Jak jak się z tymi Hiszpanami w aptece dogadam. Może być ciężko, bo w sklepach czy restauracjach słabo mówią po angielsku. Mam nadzieję, że pani z apteki będzie potrafiła1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Kama_88 wrote:Ja biorę Cyclodynon (Niepokalanek mnisi) prawie od roku - ustabilizowały mi się cykle, prawie nie odczuwam PMS i nie puchnę tak jak kiedyś przed @. TSH zmniejszyło mi się z 2,5 do 1,3 - gin. nie mógł uwierzyć że to po niepokalanku, ale nic innego w życiu nie zmieniłam. Ochrzaniłam go, że mi wcześniej nie polecił Odstawiłam raz na miesiąc, ale cykl znów się wydłużył i PMS dopadło mnie straszne więc biorę znów. Teraz 3 cykl starań o maleństwo, zobaczymy jak będzie.
I pomogłoJulia24 lubi tę wiadomość
Czekamy na naszą niunię ♡ -
nick nieaktualny
-
Wiem, że wielu osobom pomógł ale ja na własną rękę nie polecam brać. U mnie bóle miesiączkowe pojawiły się kilka dni przed okresem, najpierw plamienia a dopiero w trzecim dniu krwawienie. Nigdy tak nie miałam, teraz będzie pierwszy okres bez niepokalanka i ciekawa jestem jaki będzie.
-
Hmm, a ja się zastanawiam czy nie zacząć brać. Podejrzewam u siebie niedomogę lutealną, progesteron w 19 dc miałam dobry, ale mam plamienia na 3 dni przed @ (zdarzyło się nawet 6 dni) i zobaczyłam, że temperatura spada mi stopniowo, wyczytałam gdzieś że to może być objawem. Mam kosmicznie wysoki poziom prolaktyny, a niepokalanek obniża. Mam poza tym ostatnio strasznie bolesne miesiączki, w czwartek idę na usg , trochę się obawiam torbieli bo kiedyś miałam i ten ból to był objaw (niepokalanek pomaga na torbiele). Sama nie wiem czy brać czy poczekać.... gina mam w styczniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 13:29
-
Dla mnie niepokalanek okazał się zdecydowanie hot. Prolaktynę miałam raczej w normie zanim zaczęłam łykać.
Zlikwidował mi plamienia przed okresem, na które wcześniej dostawałam od lekarza Duphaston, który nic nie pomagał.
W zeszłym cyklu zmniejszył mi PMS. W tym łykam 2 x dziennie, póki co dalej nie mam plamień i czekam, czy mój PMS okaże się wczesną ciążą, czy raczej małpowymi objawami.zaczarowany świat lubi tę wiadomość
-
Ja biorę castus 8 mg (2 tabl rano) od 2 miesięcy, fakt piersi nie bolały ten miesiąc ale chyba skraca mi miesiączkę z 4 dni na 2.
Tak ze odstawiam w tym cyklu.
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Ja właśnie przymierzam się do zakupu niepokalanka na wyregulowanie cyklu menstruacyjnego. Czy któraś z was brała może niepokalanek+ od herbapolu i może powiedzieć czy zdziałał coś w tym temacie? W zeszłym roku ginekolożka przepisała mi luteinę i coś na obniżenie prolaktyny bo miałam trochę podwyższony poziom, ale na dłuższą metę w sumie nic to nie dało bo mija prawie rok od tamtego czasu, leków już nie biorę a tu znowu od ostatniej miesiączki mija 40dni i nadal jej nie ma. Może tym razem spróbuję na naturalnie.
-