Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nieregularny cykl, ponad rok starań i brak badań
Odpowiedz

Nieregularny cykl, ponad rok starań i brak badań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mali.2204 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam 28 lat, od ponad roku (dokładne 14 miesięcy) staramy się z mężem o dzieciątko. Zanim zaczęliśmy starania poszłam do lekarza celem sprawdzenia czy nie ma żadnych przeciwwskazań, zrobił cytologię i usg dopochwowe, po czym stwierdził, że nie widzi przeszkód. Żadnych innych badań nieco mnie zaskoczył, bo spodziewałam się choćby skierowania na podstawową morfologię. No nic, cykle wtedy jeszcze regularne, więc po prostu zaczęliśmy starania. Dzisiaj po ponad roku trafiłam do tego samego lekarza, powiedziałam o problemie z zajściem w ciążę, że ponad rok starań, że ostatnio też cykl się rozregulował i usłyszałam, że on się in vitro nie zajmuje. Zrobił usg, bo cytologia w ubiegłym roku i zasugerował zbadanie tarczycy. Na usg znowu wszystko prawidłowo, znowu pęcherzyk rósł i w zasadzie tak zakończyła się moja wizyta. Tu moje pytanie czy coś się zmieniło? Czy ginekolog nie może wypisać skierowania na jakiekolwiek badania? Problemami hormonalnymi się nie zajmuje czy rzeczywiście zostaje mi już jedynie klinika leczenia niepłodności?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwij się do mnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ