X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niewiadoma
Odpowiedz

Niewiadoma

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😘 u nas już 10 cykl i nic. Glowa siada. Maz miał robić badania nasienia ale był chory więc lekarz kazał czekać 3 miesiące. Tydzień przed badaniem maz znow zachorował... W międzyczasie zrobiłam kilka badań, amh 1.11 w wieku 31 lat :( Kiedy zadzwoniłam do lekarza pytać co z badaniami męża znow kazał czekać 3 miesiące, ale gdy usłyszał o moim amh to komentował to tak, że slabo, że to punkt krytyczny i że nie wiadomo czy nie trzeba będzie działać z invitro:( Zostałam z takimi informacjami na kolejne 3 miesiące czekania. Mam metlik w głowie. Myślicie że powinnam skonsultować się jeszcze z innym lekarzem? Czekać na badania nasienia i tak musimy więc może nie ma się co skupiać na mnie skoro nie wiemy jak wygląda sytuacja drugiej połówki... Jest ciężko. :(

• kociamama Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajoma w podobnym wieku i amh 1 i u niej też stwierdzili, że amh na tym poziomie jest wskazaniem do in vitro. Mysle, że zawsze warto iść na wizytę i dowiedzieć się nawet jakie konkretnie badania są wymagane jakbyście się zdecydowali.

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
  • alauda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie AMH to jeszcze nie wyrok. Bardzo duzo zależy od obrazu usg i ilości pęcherzyków antralnych. Najważniejsze, żebyś miała owulacje - jeśli są owulacje, zawsze jest szansza na ciążę.

Ja zachodząc w pierwszą ciążę (3 lata temu) mialam AMH na poziomie 0,96 i udało się bez ivf. Dwa tygodnie temu okazało się, że znów jestem w ciąży, w którą zaszłam naturalnie przy poziomie AMH 0,52.

Zacznij brać Koenzym Q10 (ubichinol), 400mg albo 600mg - poprawia jakość komórek jajowych. Tylko efekt przynosi to dopiero po około 3 miesiacach - tyle dojrzewają komórki.

A miałaś zlecone inne badania? Prolaktynę, glukozę, insulinę? Czy dopiero zaczynacię rozszerzoną diagnostykę?

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam prolaktyne, fsh. Prolaktyna 32 ale lekarz nie zalecił żadnych leków. Tsh trochę ponad 1. Mam zrobić na czerwiec czystość pochwy, chlamydie, usg piersi i cytologie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ