Niski progesteron, AMH, Wodniak Jajowodu
-
Cześć dziewczyny
Chodzę do ginekologa od roku nie mam owulacji moje wyniki proga 0,5
Miałam robiona drożność jajowodów i oba jajowody drożne
Od dwóch miesięcy miałam stymulację Lametta mój gin twierdzi że dochodzi do owulacji w pierwszym cyklu 13dc i drugi cykl ra11dc i dla siebie zrobiłam badanie proga i wyszło ponownie 0,5
Czyli z badań wychodzi na to że nie doszło do owulacji .
Niskie mam AMH 1.17
I się okazało że na lewym jajowodzie mam wodniaka a w czasie drożności nic nie miałam
Dziewczyny skąd to się wzięło ?
Dlaczego mam taki niski progesteron
Bo mój ginekolog nie potrafi mi odpowiedzieć tylko mi już sugeruje In vitro -
Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.
-
lorena wrote:Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.
Mam dopiero 26 lat .
On twierdzi że wodniak ale jakoś mu nie wierzę .
No powiedział że trzeba na pewno usunąć przed in vitro
Mają opcję in vitro to już nawet nie szuka przyczyny
Masakra …
-