X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niski progesteron, AMH, Wodniak Jajowodu
Odpowiedz

Niski progesteron, AMH, Wodniak Jajowodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia26 Nowa

Wysłany: 2 grudnia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chodzę do ginekologa od roku nie mam owulacji moje wyniki proga 0,5
    Miałam robiona drożność jajowodów i oba jajowody drożne
    Od dwóch miesięcy miałam stymulację Lametta mój gin twierdzi że dochodzi do owulacji w pierwszym cyklu 13dc i drugi cykl ra11dc i dla siebie zrobiłam badanie proga i wyszło ponownie 0,5
    Czyli z badań wychodzi na to że nie doszło do owulacji .
    Niskie mam AMH 1.17
    I się okazało że na lewym jajowodzie mam wodniaka a w czasie drożności nic nie miałam

Dziewczyny skąd to się wzięło ?
    Dlaczego mam taki niski progesteron
    Bo mój ginekolog nie potrafi mi odpowiedzieć tylko mi już sugeruje In vitro

• lorena Nowa

Wysłany: 3 grudnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.

• Andzia26 Nowa

Wysłany: 3 grudnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorena wrote:
    Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.

Mam dopiero 26 lat .
    On twierdzi że wodniak ale jakoś mu nie wierzę .
    No powiedział że trzeba na pewno usunąć przed in vitro
    Mają opcję in vitro to już nawet nie szuka przyczyny
    Masakra …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ