X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niski progesteron, AMH, Wodniak Jajowodu
Odpowiedz

Niski progesteron, AMH, Wodniak Jajowodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia26 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chodzę do ginekologa od roku nie mam owulacji moje wyniki proga 0,5
    Miałam robiona drożność jajowodów i oba jajowody drożne
    Od dwóch miesięcy miałam stymulację Lametta mój gin twierdzi że dochodzi do owulacji w pierwszym cyklu 13dc i drugi cykl ra11dc i dla siebie zrobiłam badanie proga i wyszło ponownie 0,5
    Czyli z badań wychodzi na to że nie doszło do owulacji .
    Niskie mam AMH 1.17
    I się okazało że na lewym jajowodzie mam wodniaka a w czasie drożności nic nie miałam

Dziewczyny skąd to się wzięło ?
    Dlaczego mam taki niski progesteron
    Bo mój ginekolog nie potrafi mi odpowiedzieć tylko mi już sugeruje In vitro

• lorena Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.

• Andzia26 Nowa

Wysłany: 3 grudnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorena wrote:
    Nie wiem ile masz lat, ale wynik AMH jeszcze nie jest zły. Czy wodniak jajowodu jest pewny? Jakie postępowanie Ci zapowiedzieli? Ja miałam w USG, że moja zmiana odpowiada wodniakowi lub torbieli. Tak czy siak operacja była konieczna. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba z tym coś zrobić, a potem rozważać postępowanie w kwestii progesteronu czy in vitro. Jeśli lekarz nie chce szukać przyczyn tego progesteronu to ja bym go zmieniła.

Mam dopiero 26 lat .
    On twierdzi że wodniak ale jakoś mu nie wierzę .
    No powiedział że trzeba na pewno usunąć przed in vitro
    Mają opcję in vitro to już nawet nie szuka przyczyny
    Masakra …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ