X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi termin testowania przypada na 7/8.01. Pewnie zrobię w niedzielę bo nie wytrzymam niepewności. 😊 Od wczoraj zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, trochę jak na okres ale nie do końca. Miałyście takie objawy kiedyś na tydzień przed @?

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się witam z pikiem
    Screenshot-20240102-074619-Premom.jpg
    Pierwszy raz domowe laboratorium i jestem zadowolona jak się wybarwia. Wcześniejsze owulaki nigdy takie nie wychodziły 😊 Co prawda wczoraj koło 17 dałam sobie zastrzyk, ale dostałam nie z hcg tylko gonapeptyl z inną substancją. Dziś wstać było ciężko. Planuję męża dopadać teraz codziennie do czwartku minimum 😁 Jakoś mamy obydwoje większą ochotę w tym cyklu. To pewnie przez urlop 🥰

AnitaK, Olalee, Cerva, Nomeolvides, JoKoKoJo, Dropsik, ultramaryna_, Olaura, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dzięki dziewczyny! Dzisiaj polecę na betę i proga.
    Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.

Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)

Test z dzisiaj:
    https://zapodaj.net/plik-tbandULMOT

No ja widzę tą kreskę.

Ja też widzę! Zrobiłabym tak samo! 🤞

Zimozielona lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny ja zawsze przed okresem mam plamienia mimo prawidłowego proga. I teraz jak chodzę do WC i nie widzę tych plamień to taka nadzieja się tli.. nawet nie wiecie jakie sikanie ostatnio jest dla mnie emocjonujące 🤣 co wizyta w WC a ja sprawdzam czy nie ma tych plamień. Przewidywany termin @ sobota a tak mnie kusi zatestować wcześniej tylko nie wiem kiedy byłoby to już miarodajne. Albo czekać do soboty i mieć dłużej nadzieje…🙈

Sarka to owocnych zbliżeń 🫶🏻 Ten czas jest super zwłaszcza jak jest duża ochota!! 😁

Sarka94, Olalee, Dropsik lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    W ogóle dziewczyny ja zawsze przed okresem mam plamienia mimo prawidłowego proga. I teraz jak chodzę do WC i nie widzę tych plamień to taka nadzieja się tli.. nawet nie wiecie jakie sikanie ostatnio jest dla mnie emocjonujące 🤣 co wizyta w WC a ja sprawdzam czy nie ma tych plamień. Przewidywany termin @ sobota a tak mnie kusi zatestować wcześniej tylko nie wiem kiedy byłoby to już miarodajne. Albo czekać do soboty i mieć dłużej nadzieje…🙈

Sarka to owocnych zbliżeń 🫶🏻 Ten czas jest super zwłaszcza jak jest duża ochota!! 😁

Dzięki, ja też miałam plamienia mimo prawidłowego proga, a jak dostałam duphaston to się skończyły. Więc podejrzewam, że miałam spadki a teraz jest ok. 🤞 za testowanie, jak wytrzymasz to poczekaj do soboty 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    @Zimozielona kciuki za betę. Jest kreska 😍🤞🏻🍀
    Powodzenia dla wszystkich dziś testujących!
    @Sarka piękny pik. Niech się dzieje 🔥
    Miłego dnia i smacznej kawusi ☕️

Sarka94, AnitaK, Olalee, JoKoKoJo, Olaura, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygląda że krwawienie ustąpiło a szyjka poleciała tak wysoko że nie mogę jej znaleźć. Czekam żeby pojechać na betę i proga. Jak będzie wynik umówię się do ginekologa na miejscu żeby sprawdzić co ze mną nie tak z tym krwawieniem.
    Nie wiem jedynie co z tym dupkiem. Wczoraj miałam przeczucie żeby wziąć i wzięłam a dziś rano nie wiem:/

preg.png
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja już w pracy i nie mam co robić 🤣
    Ja myślę czy w piątek zrobić progra
    To będzie 23 dc.

AnitaK lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziewczyny wygląda że krwawienie ustąpiło a szyjka poleciała tak wysoko że nie mogę jej znaleźć. Czekam żeby pojechać na betę i proga. Jak będzie wynik umówię się do ginekologa na miejscu żeby sprawdzić co ze mną nie tak z tym krwawieniem.
    Nie wiem jedynie co z tym dupkiem. Wczoraj miałam przeczucie żeby wziąć i wzięłam a dziś rano nie wiem:/

Ja bym brała :)

Dropsik lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    ja też bym brała.

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.

Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)

Test z dzisiaj:

No ja widzę tą kreskę.

No pewnie, że kreska jest jak ta lala 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    No pewnie, że kreska jest jak ta lala 😁
    Marzycielka a Ty się jednak nie skusisz na test dziś ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2024, 08:36

Marzycielka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Test z dzisiaj:

No ja widzę tą kreskę.
    Jest! ❤️Leć na badania!

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Marzycielka a Ty się jednak nie skusisz na test dziś ?:)

Nie widzę sensu, do 11-12 godziny dostanę 🐒 zwijam się już z bólu. A w ciąży tak mocno mnie podbrzusze nie bolało 😔

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle muszę się wam wygadać, bo mnie stary wkurzył :/ sama łykam różne suple - wiesiolek (czasem w płynie, fujka), nac, fertistim, itd. Ten ma za zadanie jeść jedne suplementy z selenem. I co? I gunowo. Je w kratkę. Teraz mi wyrzygał, że on tego nie chce jeść, bo witaminy nic nie dają, a poza tym są NIEDOBRE. Nosz... czuję się jakbym już miala małe, grymaszace dziecko w domu. Ciekawa jestem czy zaraz nie stwierdzić, że badania nasienia też są bez sensu, bo nic nie dają, a ma iść w tym lub przyszłym tygodniu 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2024, 08:48

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle muszę się wam wygadać, bo mnie stary wkurzył :/ sama łykam różne suple - wiesiolek (czasem w płynie, fujka), nac, fertistim, itd. Ten ma za zadanie jeść jedne suplementy z selenem. I co? I gunowo. Je w kratkę. Teraz mi wyrzygał, że on tego nie chce jeść, bo witaminy nic nie dają, a poza tym są NIEDOBRE. Nosz... czuję się jakbym już miala małe, grymaszace dziecko w domu. Ciekawa jestem czy zaraz nie stwierdzić, że badania nasienia też są bez sensu, bo nic nie dają, a ma iść w tym lub przyszłym tygodniu 😡

Ach Ci faceci ...
    Ściskam ❤️
    Pamiętam, że przy 1 dziecku miałam te same problemy. Nawet w pewnym momencie zawiesiliśmy starania. A teraz przy staraniach o 3 dziecko nawet nie muszę przypominać, aby mąż brał suplementy :)

KejtKa lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zimozielona trzymamy kciuki mocnoooo!

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 stycznia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Leki nie mają być dobre tylko skuteczne. Taki argument ma mój 3 latek.

Ehhh faceci🫂

KejtKa lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Mój też nie chciał i bierze z obiadem i z kolacją. Rano rzyga po l karnitynie

preg.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Kochanie brałabym na twoim miejscu minimum jedną rano i jedną wieczorem. Miałam krwawienie w 8 tygodniu i lekarze zgodnie mówią, że nie zaszkodzi. Progesteron miałam w normie, ale niski. Nie wiadomo skąd krwawienie. Uważam, że pewnie on był za niski i dlatego. Uważam, że w twoim przypadku jest on ważny. No i leciałabym z betą sprawdzić progesteron

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ