Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi termin testowania przypada na 7/8.01. Pewnie zrobię w niedzielę bo nie wytrzymam niepewności. 😊 Od wczoraj zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, trochę jak na okres ale nie do końca. Miałyście takie objawy kiedyś na tydzień przed @?

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się witam z pikiem
    Screenshot-20240102-074619-Premom.jpg
    Pierwszy raz domowe laboratorium i jestem zadowolona jak się wybarwia. Wcześniejsze owulaki nigdy takie nie wychodziły 😊 Co prawda wczoraj koło 17 dałam sobie zastrzyk, ale dostałam nie z hcg tylko gonapeptyl z inną substancją. Dziś wstać było ciężko. Planuję męża dopadać teraz codziennie do czwartku minimum 😁 Jakoś mamy obydwoje większą ochotę w tym cyklu. To pewnie przez urlop 🥰

AnitaK, Olalee, Cerva, Nomeolvides, JoKoKoJo, Dropsik, ultramaryna_, Olaura, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dzięki dziewczyny! Dzisiaj polecę na betę i proga.
    Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.

Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)

Test z dzisiaj:
    https://zapodaj.net/plik-tbandULMOT

No ja widzę tą kreskę.

Ja też widzę! Zrobiłabym tak samo! 🤞

Zimozielona lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny ja zawsze przed okresem mam plamienia mimo prawidłowego proga. I teraz jak chodzę do WC i nie widzę tych plamień to taka nadzieja się tli.. nawet nie wiecie jakie sikanie ostatnio jest dla mnie emocjonujące 🤣 co wizyta w WC a ja sprawdzam czy nie ma tych plamień. Przewidywany termin @ sobota a tak mnie kusi zatestować wcześniej tylko nie wiem kiedy byłoby to już miarodajne. Albo czekać do soboty i mieć dłużej nadzieje…🙈

Sarka to owocnych zbliżeń 🫶🏻 Ten czas jest super zwłaszcza jak jest duża ochota!! 😁

Sarka94, Olalee, Dropsik lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    W ogóle dziewczyny ja zawsze przed okresem mam plamienia mimo prawidłowego proga. I teraz jak chodzę do WC i nie widzę tych plamień to taka nadzieja się tli.. nawet nie wiecie jakie sikanie ostatnio jest dla mnie emocjonujące 🤣 co wizyta w WC a ja sprawdzam czy nie ma tych plamień. Przewidywany termin @ sobota a tak mnie kusi zatestować wcześniej tylko nie wiem kiedy byłoby to już miarodajne. Albo czekać do soboty i mieć dłużej nadzieje…🙈

Sarka to owocnych zbliżeń 🫶🏻 Ten czas jest super zwłaszcza jak jest duża ochota!! 😁

Dzięki, ja też miałam plamienia mimo prawidłowego proga, a jak dostałam duphaston to się skończyły. Więc podejrzewam, że miałam spadki a teraz jest ok. 🤞 za testowanie, jak wytrzymasz to poczekaj do soboty 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    @Zimozielona kciuki za betę. Jest kreska 😍🤞🏻🍀
    Powodzenia dla wszystkich dziś testujących!
    @Sarka piękny pik. Niech się dzieje 🔥
    Miłego dnia i smacznej kawusi ☕️

Sarka94, AnitaK, Olalee, JoKoKoJo, Olaura, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygląda że krwawienie ustąpiło a szyjka poleciała tak wysoko że nie mogę jej znaleźć. Czekam żeby pojechać na betę i proga. Jak będzie wynik umówię się do ginekologa na miejscu żeby sprawdzić co ze mną nie tak z tym krwawieniem.
    Nie wiem jedynie co z tym dupkiem. Wczoraj miałam przeczucie żeby wziąć i wzięłam a dziś rano nie wiem:/

preg.png
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja już w pracy i nie mam co robić 🤣
    Ja myślę czy w piątek zrobić progra
    To będzie 23 dc.

AnitaK lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziewczyny wygląda że krwawienie ustąpiło a szyjka poleciała tak wysoko że nie mogę jej znaleźć. Czekam żeby pojechać na betę i proga. Jak będzie wynik umówię się do ginekologa na miejscu żeby sprawdzić co ze mną nie tak z tym krwawieniem.
    Nie wiem jedynie co z tym dupkiem. Wczoraj miałam przeczucie żeby wziąć i wzięłam a dziś rano nie wiem:/

Ja bym brała :)

Dropsik lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    ja też bym brała.

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.

Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)

Test z dzisiaj:

No ja widzę tą kreskę.

No pewnie, że kreska jest jak ta lala 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    No pewnie, że kreska jest jak ta lala 😁
    Marzycielka a Ty się jednak nie skusisz na test dziś ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 08:36

Marzycielka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Test z dzisiaj:

No ja widzę tą kreskę.
    Jest! ❤️Leć na badania!

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Marzycielka a Ty się jednak nie skusisz na test dziś ?:)

Nie widzę sensu, do 11-12 godziny dostanę 🐒 zwijam się już z bólu. A w ciąży tak mocno mnie podbrzusze nie bolało 😔

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle muszę się wam wygadać, bo mnie stary wkurzył :/ sama łykam różne suple - wiesiolek (czasem w płynie, fujka), nac, fertistim, itd. Ten ma za zadanie jeść jedne suplementy z selenem. I co? I gunowo. Je w kratkę. Teraz mi wyrzygał, że on tego nie chce jeść, bo witaminy nic nie dają, a poza tym są NIEDOBRE. Nosz... czuję się jakbym już miala małe, grymaszace dziecko w domu. Ciekawa jestem czy zaraz nie stwierdzić, że badania nasienia też są bez sensu, bo nic nie dają, a ma iść w tym lub przyszłym tygodniu 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 08:48

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle muszę się wam wygadać, bo mnie stary wkurzył :/ sama łykam różne suple - wiesiolek (czasem w płynie, fujka), nac, fertistim, itd. Ten ma za zadanie jeść jedne suplementy z selenem. I co? I gunowo. Je w kratkę. Teraz mi wyrzygał, że on tego nie chce jeść, bo witaminy nic nie dają, a poza tym są NIEDOBRE. Nosz... czuję się jakbym już miala małe, grymaszace dziecko w domu. Ciekawa jestem czy zaraz nie stwierdzić, że badania nasienia też są bez sensu, bo nic nie dają, a ma iść w tym lub przyszłym tygodniu 😡

Ach Ci faceci ...
    Ściskam ❤️
    Pamiętam, że przy 1 dziecku miałam te same problemy. Nawet w pewnym momencie zawiesiliśmy starania. A teraz przy staraniach o 3 dziecko nawet nie muszę przypominać, aby mąż brał suplementy :)

KejtKa lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zimozielona trzymamy kciuki mocnoooo!

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 2 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Leki nie mają być dobre tylko skuteczne. Taki argument ma mój 3 latek.

Ehhh faceci🫂

KejtKa lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Mój też nie chciał i bierze z obiadem i z kolacją. Rano rzyga po l karnitynie

preg.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Kochanie brałabym na twoim miejscu minimum jedną rano i jedną wieczorem. Miałam krwawienie w 8 tygodniu i lekarze zgodnie mówią, że nie zaszkodzi. Progesteron miałam w normie, ale niski. Nie wiadomo skąd krwawienie. Uważam, że pewnie on był za niski i dlatego. Uważam, że w twoim przypadku jest on ważny. No i leciałabym z betą sprawdzić progesteron

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ