Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamia wrote:Witam was w Nowym Roku, oby to był Nasz rok 🤞🤞
@Alysa proszę o wpisanie na 26 stycznia 😀
@Ccarolinaa ja to już bym nigdy nie kupiła pink. Dobrze pamiętam, że w poprzednim cyklu też pink był pozytywny?
Swoją drogą kupuję u siebie w jednej z mniejszych aptek testy quixx, jeszcze chyba o nich na forum nie czytałam, a nigdy nie pokazały mi żadnego cienia, testowej, ani nic z tych rzeczy. Jak kiedyś zobaczę na tym teście ⏸️ to nie będę miała wątpliwości 😅
@zimozieona trzymam kciuki za betę, widzę że grudniowego rollercoasteru ciąg dalszyMalamia lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
KejtKa wrote:W ogóle muszę się wam wygadać, bo mnie stary wkurzył sama łykam różne suple - wiesiolek (czasem w płynie, fujka), nac, fertistim, itd. Ten ma za zadanie jeść jedne suplementy z selenem. I co? I gunowo. Je w kratkę. Teraz mi wyrzygał, że on tego nie chce jeść, bo witaminy nic nie dają, a poza tym są NIEDOBRE. Nosz... czuję się jakbym już miala małe, grymaszace dziecko w domu. Ciekawa jestem czy zaraz nie stwierdzić, że badania nasienia też są bez sensu, bo nic nie dają, a ma iść w tym lub przyszłym tygodniu 😡
Może to taka reakcja obronna? Może się boi wyniku badania nasienia albo dla niego to niemęskie. To ty z nim żyjesz i go znasz, więc pewnie dojdziesz co jest tego powodem. -
Ja was podziwiam,że co miesiąc potraficie robić testy, nawet po kilka razy. Dla mnie to tak dołujące, że nie robię testów dopóki nie ma wyraźnego spóźnienia okresu. Ta biel mi wypala serce 😭
Tulę za dzisiejsze biele, i trzymam kciuki za bety 🤞JoKoKoJo, KejtKa, Alysa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
JoKoKoJo wrote:Hej Kochane 😊
Melduję biel vizira na teście, 13 dpo i do tego dziś termin 🐒 także czekam aż łaskawie zawita...
@Zimozielona trzymam kciuki za betę 🤞❤
@Ccarolinaa tulę za ⚪🫂Ccarolinaa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
Zimozielona wrote:Dzięki dziewczyny! Dzisiaj polecę na betę i proga.
Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.
Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)
Test z dzisiaj:
https://zapodaj.net/plik-tbandULMOT
No ja widzę tą kreskę.
piękna kreska! trzymam kciuki 🍀👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Zimozielona wrote:Dzięki dziewczyny! Dzisiaj polecę na betę i proga.
Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.
Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)
Test z dzisiaj:
https://zapodaj.net/plik-tbandULMOT
No ja widzę tą kreskę.
Widzę, sprawdzaj!
Kasiajasia90 wrote:Dzień dobry. Ja już w pracy i nie mam co robić 🤣
Ja myślę czy w piątek zrobić progra
To będzie 23 dc.
Zazdroszczę, u mnie ogrom roboty, a tak się nie chce
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry u mnie biel 😩😪tak mi przykro …
Dzis 12 dpo , przekreślam ten cykl szczerze gdyby miało coś być już bym miała chociaż cień cienia … test pink jedynie jak podświetliłam latarką to widzę druga kreskę ale to testowa zapewne … człowiek już wariuje i nawet latarka podświetla … masakra
Zapewne za 2 dni zawita 🐒, no miałam nadzieję na ten cykl naprawdę , eh no nic, dziś 33 dzień cyklu taki długi cykl miałam tylko raz po poronieniu 😩
Przykro mi, działamy dalej i się nie poddajemy!
JoKoKoJo wrote:Hej Kochane 😊
Melduję biel vizira na teście, 13 dpo i do tego dziś termin 🐒 także czekam aż łaskawie zawita...
@Zimozielona trzymam kciuki za betę 🤞❤
@Ccarolinaa tulę za ⚪🫂
Tulę za biel 🫂Ccarolinaa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Cześć, styczniowe Testerki 🙂
Przybywam z życzeniami tego oczywistego najlepszego w nowym roku. Niech to więc będzie styczeń gorący, szczęśliwy, a na pewno ostatni styczeń bez tego wystaranego dziecka.
Trzymam kciuki i kibicuję 🙂🍀
Dropsik
Przybijam z Tobą piątkę, ja przez niemal dwa lata starań zrobiłam może z 6 testów ciążowych. Szkoda nerwów 🙂 Bardzo Ci życzę „wyraźnego spóźnienia okresu”. Najlepiej o min. 9 miesięcy ✊🏻✊🏻Sarka94, Majuna, Frutellka , Liyss🧚🏻, Olalee, ultramaryna_, AnitaK, KoKos, Dropsik, Malamia, Olaura, JoKoKoJo, Chmurka21, S.Roszpunka, Mikea lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Krwawię mocno znowu bez skrzepów na razie. Zywoczerwono. I mam skurcze. Ale lekkie.
Test powtórzyłam i wyszedł tak samo pozytywny, dupka nie przestaje brać plus dużo kwasu foliowego wzięłam.
Beta zrobiona i progesteron. Czekam na wyniki. Nawet jak wyjdzie to dopiero wynik w czwartek powie jak to wygląda na prawdę.
Jesteście kochane! Dzięki Wam się trzymam. Dzięki Wam nie jestem sama. Dzięki Wam daje radę.
Od grudnia niekończący się rollercoaster.
Chmurka21, MartiMarti, Lani, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny! 😘
@Sarka94 owocnych starań! 🤞🍀
@KejtKa niereformowalni są 😂 Mnie to by nie wkurzyło, tylko bym go chyba wyśmiała. Ale rozumiem, że to nie przyniosłoby żadnego efektu 😉 Dlatego mocno ściskam, abyś nie wyszła z siebie 🫂
@Luna_ a nie masz żadnej infekcji, przeziębienia, osłabienia? Może nałożyło się jakieś choróbsko?Sarka94, KejtKa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
@Zimozielona kciuki za betę, bo przy tej kresce niska nie będzie! 🤞🍀
@JoKoKoJo tulę 🫂😥JoKoKoJo lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Zimozielona wrote:Krwawię mocno znowu bez skrzepów na razie. Zywoczerwono. I mam skurcze. Ale lekkie.
Test powtórzyłam i wyszedł tak samo pozytywny, dupka nie przestaje brać plus dużo kwasu foliowego wzięłam.
Beta zrobiona i progesteron. Czekam na wyniki. Nawet jak wyjdzie to dopiero wynik w czwartek powie jak to wygląda na prawdę.
Jesteście kochane! Dzięki Wam się trzymam. Dzięki Wam nie jestem sama. Dzięki Wam daje radę.
Od grudnia niekończący się rollercoaster.Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dziewczyny ja wczoraj przy podcieraniu miałam dosłownie trochę brązowej krwii , dziś troszkę śluzu brązowego i nadal nic … czy myślicie ze może to być implantacyjne a test dziś może być jeszcze negatywny ? 33 dzień cyklu , 12dpo , niech już 🐒przyjdzie normalna bo oszaleję👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Zimozielona wrote:Krwawię mocno znowu bez skrzepów na razie. Zywoczerwono. I mam skurcze. Ale lekkie.
Od grudnia niekończący się rollercoaster.👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Od grudnia niekończący się rollercoaster. -
Od grudnia niekończący się rollercoaster.
Jesteśmy z Tobą 🤗 kciuki zaciśnięte 😘👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualnyDropsik wrote:Bardzo niefajne. Musicie pogadać o tym na spokojnie. Dlaczego to jest ważne itp.
Może to taka reakcja obronna? Może się boi wyniku badania nasienia albo dla niego to niemęskie. To ty z nim żyjesz i go znasz, więc pewnie dojdziesz co jest tego powodem.
Wydaje mi się, że się ostatnio nasłuchał swojego kumpla, który uwaza, że jakiekolwiek badania wykonywane są bez sensu, bo jedyne co to pójść może do urlogoa, który i tak nic nie zrobi 🙈🫣 -
Cześć Wam w Nowym Roku!
Wracam po wielu miesiącach przerwy - poronienie w marcu 2023, dochodzenie do siebie, diagnostyka, operacja usunięcia częściowej przegrody macicy, terapia przeciwzrostowa. W ostatnich dniach grudnia dostałam zielone światło na powrót do starań, "Nowy Rok, nowa macica" Działamy!
@Alysa - wpisz mnie proszę na 18.01Pyśkaaa, Marzycielka, Nieprzejrzysta, Sarka94, elektro96, AnitaK, Olaura, ultramaryna_, Dropsik, JoKoKoJo, MartiMarti, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuje opinii . W 13 DC test owu pozytywny w 14,15 DC już negatywny , później już nie sprawdzałam , ale objawy owu miałam dopiero w 18dc i teraz nie wiem czy sugerować się testami czy swoimi przeczuciami 🙈 jeśli kierować się testami jestem 12 dpo jeśli przeczuciem to 8 dpo . I nie wiem jak z testowaniem . Poskusilam się dzisiaj i biel vizira 😔 ale myślę czy to jednak nie za wcześnie . Dodatkowo nie wiem co się dzieje ale od 2 dni dosłownie pieką mnie sutki 🙈 nigdy tak nie miałam
-
Od grudnia niekończący się rollercoaster.🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️