Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dzięki dziewczyny! Dzisiaj polecę na betę i proga.
    Nie posłuchałam się i dupka nie odstawiłam wczoraj. Jakieś przeczucie. Jedna tabletka w tą czy w tą nie zmienia nic.

Wydaje mi się że mniej już krwawię. Jeżeli liczę stary cykl to bym była dziś 13dpo. A jeśli nowy to 3dc:)

Test z dzisiaj:
    https://zapodaj.net/plik-tbandULMOT

No ja widzę tą kreskę.

Kreska jest bardzo widoczna. Ja w ciąży prawie cały pierwszy trymestr plamiłam + miałam 3 duże krwawienia. Także jak najbardziej może to być to. Trzymam kciuki! ☺️

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny potrzebuje opinii . W 13 DC test owu pozytywny w 14,15 DC już negatywny , później już nie sprawdzałam , ale objawy owu miałam dopiero w 18dc i teraz nie wiem czy sugerować się testami czy swoimi przeczuciami 🙈 jeśli kierować się testami jestem 12 dpo jeśli przeczuciem to 8 dpo . I nie wiem jak z testowaniem . Poskusilam się dzisiaj i biel vizira 😔 ale myślę czy to jednak nie za wcześnie . Dodatkowo nie wiem co się dzieje ale od 2 dni dosłownie pieką mnie sutki 🙈 nigdy tak nie miałam

spróbuj zatestowac za 3/4 dni - będzie już 11/12 dpo wg Twojego przeczucia, a wtedy powinno być coś widać 🍀

Maniaaa., Dropsik lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny potrzebuje opinii . W 13 DC test owu pozytywny w 14,15 DC już negatywny , później już nie sprawdzałam , ale objawy owu miałam dopiero w 18dc i teraz nie wiem czy sugerować się testami czy swoimi przeczuciami 🙈 jeśli kierować się testami jestem 12 dpo jeśli przeczuciem to 8 dpo . I nie wiem jak z testowaniem . Poskusilam się dzisiaj i biel vizira 😔 ale myślę czy to jednak nie za wcześnie . Dodatkowo nie wiem co się dzieje ale od 2 dni dosłownie pieką mnie sutki 🙈 nigdy tak nie miałam
    Ja bym na spokojnie poczekała jeszcze z 2 dni i zrobiła test ❤️ ja pisałam na grupie dzisiaj, ze aplikacja wyznaczyła mi teraz dni płodne a według moich objawów owulacje już miałam 😅testy mi wychodzą długo pozytywne wiec nigdy nie wiem kiedy rzeczywiście ta owu jest 😅 jak widać organizm to tak skomplikowana maszyna, ze czasami nie jesteśmy w stanie go zrozumieć 😅

Maniaaa. lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w z Wami i czytam, staram się na bieżąco usupelnisc pierwsza stronę. Jakby wkradł się błąd to mi napiszcie.

Dziewczyny tulę za biele, dajcie dziś sobie czas dla siebie, jak potrzeba to płaczcie. A od jutra korona na głowę i walczymy dalej😘

Niusia28 testowałaś kochana? Mogło mi gdzieś umknąć.
    @Zimnozielona trzymam kciuki za betę. I koniecznie musisz się z lekarzem skonsultować, nawet jak to nie będzie ciąża.

Ja dziś będę trochę mniej aktywna, straciłam głos i staram się kurować, ale podczytuje Was i trzymam rękę na pulsie.

@MartiMarti moja owu się przedłużyła w tym cyklu to i testowanie jest później. Już myślę jakie testy kupic😘

@Mania tak jak dziewczyny piszą poczekaj że dwa dni i za testuj ponownie. Może faktycznie owu była później. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 12:57

Paty, Maniaaa., Dropsik, JoKoKoJo, KejtKa, Pyśkaaa, MartiMarti, Olaura lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa u mnie również problem z gardłem, od dziś jestem na L4, więc zdrówka życzę ☺️

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ cieszę się w jest tu takie wsparcie z waszej strony ❤️
    Poczekam i znowu zatestuje 😁

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    @Alysa u mnie również problem z gardłem, od dziś jestem na L4, więc zdrówka życzę ☺️
    U mnie tylko głosu brak, żadnego bólu gardła, gorączki, kataru. Ale ja głosem pracuje wiec może nadwyrezylam struny głosowe

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    U mnie tylko głosu brak, żadnego bólu gardła, gorączki, kataru. Ale ja głosem pracuje wiec może nadwyrezylam struny głosowe

Ja też pracuje głosem ;)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Ccarolinaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam sporo ptasiego mleczka i ciastek oreo .. to tak na pocieszenie 🤣🫣
    Zdrówka życzę ❤️
    Widzę że już nikt nie chce odpisywać na moje posty 🤣ja się nie dziwię w sumie 🤣

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Depeche89 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa wpisz mnie proszę na testowanko 07.01 💪💞

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Wydaje mi się, że się ostatnio nasłuchał swojego kumpla, który uwaza, że jakiekolwiek badania wykonywane są bez sensu, bo jedyne co to pójść może do urlogoa, który i tak nic nie zrobi 🙈🫣
    No to tym bardziej można to szybko naprostować, bo nie jest to prawda. Suplementy czy zabieg (w przypadku żylaków) mogą znacząco pomóc. Poza tym chyba lepiej wiedzieć na czym się stoi 😉 Poradzicie sobie z tym :)

KejtKa lubi tę wiadomość

• Paty Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem w z Wami i czytam, staram się na bieżąco usupelnisc pierwsza stronę. Jakby wkradł się błąd to mi napiszcie.

Dziewczyny tulę za biele, dajcie dziś sobie czas dla siebie, jak potrzeba to płaczcie. A od jutra korona na głowę i walczymy dalej😘

Niusia28 testowałaś kochana? Mogło mi gdzieś umknąć.
    @Zimnozielona trzymam kciuki za betę. I koniecznie musisz się z lekarzem skonsultować, nawet jak to nie będzie ciąża.

Ja dziś będę trochę mniej aktywna, straciłam głos i staram się kurować, ale podczytuje Was i trzymam rękę na pulsie.

@MartiMarti moja owu się przedłużyła w tym cyklu to i testowanie jest później. Już myślę jakie testy kupic😘

@Mania tak jak dziewczyny piszą poczekaj że dwa dni i za testuj ponownie. Może faktycznie owu była później. Pozdrawiam
    Ja już też myślę o testowaniu a jeszcze tydzień :D mam jeden test z facelle i obiecałam sobie nie wariować z testami tylko wstrzymać się do 9ego to i tak 2 dni przed planowaną @ :)

MartiMarti lubi tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj przy podcieraniu miałam dosłownie trochę brązowej krwii , dziś troszkę śluzu brązowego i nadal nic … czy myślicie ze może to być implantacyjne a test dziś może być jeszcze negatywny ? :/ 33 dzień cyklu , 12dpo , niech już 🐒przyjdzie normalna bo oszaleję
    To może być wszystko. Dopóki nie ma @ to jesteś w grze :)

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Zdrówka życzę ❤️
    Po prostu spędzicie jak na Winiarach i musiało umknąć dziewczyną 😄
    Teoretycznie do implantacji dochodzi do 10 dni po zapłodnieniu, a też kilka dni ona trwa. Nie wyklucze ani nie zaprzeczę. Zalecam zrobienie testu za dwa dni 😄

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    U mnie też ból gardła :( Niestety antybiotyk. Dzisiaj już bez gorączki, ale ten ból jest bardzo silny :/

Nie w głowie mi starania nawet, ale jeszcze czekam na okres po odstawieniu tabletek.

• Paty Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak chyba za dużo myślę, bo śnią mi się testy ciążowe, ale pozytywne, więc coś już moja głowa tam sobie dopowiada :D

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Zdrówka życzę ❤️

Czytam wszystko 😁 ja tu nowa i trochę się gubię jeszcze 🤣

Narobiłaś mi smaka, w domu mam 6 opakowań po świętach, także wracam z roboty... 🤣

A co do chorowania dziewczyny, to mnie sie uczepiło coś półtorej tygodnia temu i nie chce się odczepić, jak mija gorączka, to gardło się odzywa, jak gardło minie to katar męczy. Niech zaatakuje na poważnie lub się odczepi na dobre, bo takie posmarkiwanie to gorzej upierdliwe jest.

Dropsik, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • LavenderCarrot Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Mojego męża przyjaciele żona miała do 3ciego miesiąca normalnie okres i nie wiedziała że jest w ciąży … normalnie jak zawsze

Kurcze moja mama też jak ba że mną w ciąży, to miała przez 3 miesiące okres. A ja w tym cyklu zgłupiałam, bo 1 dnia miałam kropkę krwi na wkładce. Następnego dnia było wieczorem trochę krwi i przez 3 następne dni taki skąpy okres i jeszcze następnego dnia znowu takie plamienie i koniec. Normalnie okres mam 6-7 dni, a teraz okresu jako takiego miałam 3 dni. Oprócz tego zawsze po okresie mam kilka dni, że nie mam apetytu, jem bardzo mało, a teraz cały czas coś rzuję 🤔
    Ja jestem wegetarianką, a miałam ochotę na parówki z musztardą. Dziś w nocy myślałam, że puszcze pawia. Kurcze nie wiem teraz sama czy to hyl okres czy zrobić testa🤔 Gdyby to nie był okres to musiało by być już 21dpo. Generalnie nie mam żadnych objawów ciąży. Nie mam mdłości oprócz dziś w nocy, a tak to jakoś piersi są większe i nawet mój to zauważył, ale nie bolą. Dlatego też wpisałam się na ten styczniowy wątek bo w sumie nie wiem na czym stoję. Rozum gada, że nie jestem w ciąży, a serducho a może jednak 😂

20.08.2023 ⏸️
    7.09.2023 💔7tc ciąża pozamaciczna laparoskopia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj przy podcieraniu miałam dosłownie trochę brązowej krwii , dziś troszkę śluzu brązowego i nadal nic … czy myślicie ze może to być implantacyjne a test dziś może być jeszcze negatywny ? :/ 33 dzień cyklu , 12dpo , niech już 🐒przyjdzie normalna bo oszaleję

Wszystko jest możliwe, trzymam kciuki żeby to było to 🤞❤

• Paty Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze za krótko tu jestem, żeby wypowiadać się na niektóre tematy, sama się uczę od dziewczyn ;)

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ