X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne obawy przed ciążą
Odpowiedz

obawy przed ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewe92 Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Staramy się z mężem o dziecko od 1,5 roku.
    Dwa razy byłam w ciąży (jedna obumarła w 12 tyg, a druga pozamaciczna)- ale w sumie ja nie o tym... Chodzi o to, że mam zmienne nastawienie co do ciąży- raz chcę, raz nie.
    Cały czas pojawiają się myśli, że mogę zrobić lepszą karierę zawodową i więcej zarabiać, boję się, że po urlopie macierzyńskim mnie zwolnią :/
    Chociaż z drugiej strony ponoć zawsze wszystko się układa, gdy pojawia się dziecko.

Czy Wy dziewczyny też macie podobne obawy? Skąd wiecie, że to jest najlepszy moment na dziecko?

• terka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma odpowiedniego czy najlepszego momentu :) i nigdy nie będzie- wiem marne pocieszenie :P
    Mówię z całą powagą. A dlaczego? A no dlatego ze zawsze będzie można cos zrobić przed. A to praca a to awans a to moze wycieczka marzeń a to wybudowanie domu a o cos jeszcze. Wszystko.

Jesli chodzi o obawy-będą zawsze :D tak wiem znów marne pocieszenie ;) bo to jest zmiana-nie na chwile a na cale życie juz. Życie się zmienia. A ludzie ogólnie nie lubią zmian, boja sie ich (są wyjątki oczywiście). Stad strach. I on jest u każdej osoby-mniejszy lub większy.
    Pytanie czy chęć posiadania dziecka jest większy niż strach czy nie.
    Bo to ma byc nasza chęć a nie oczekiwania osób trzecich-bo to nasze życie zmienia sie najbardziej wraz z powołaniem do życia nowego człowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 11:05

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Popieram to co napisala terka. Obawy, lęk, strach będą na pewno. Bo to normalne każda chyba przez to przechodzi i to nie jest istotne czy to jest pierwsze, drugie dziecko. Obawy zawsze będą nam towarzyszyc. Jak byłam w ciazy z synkiem zastanawialm sie jak to bedzie czy dam rade. Teraz mnie tez czasami nachodza takie mysli czy jesli mnie sie uda i zajde drugi raz w ciaze to czy dam rade z dwojka jak ja to ogarne. Ja mam o tyle utrudniona sytuacje ze jestem za granica i poza mezem nie mam tu nikogo, kto moglby ewentualnie pomoc mi przy dziecku/dzieciach. Ale potem sobie mówie, ze jakos to bedzie. Dam rade. Skoro dalam rade z jednym dam i z dwoma.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ