Objawy ciąży
-
Cześć dziewczyny, jestem właśnie 5 dzień po owulacji, podczas tych dni, staraliśmy się z mężem 3 razy o dziecko, często czytam że pierwsze objawy to kłocie w jajniku, tkliwe piersi, szczerze powiem że nam na razie nie mam nic z tych objawów, ale od paru dni czuję ból w podbrzuszu tak jakby miała zbliżać mi się miesiączka, czy myślicie że są szanse żeby ta owulacja była tą szczęśliwą?
-
Są ☺️✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
MonJa1021 wrote:Cześć dziewczyny, jestem właśnie 5 dzień po owulacji, podczas tych dni, staraliśmy się z mężem 3 razy o dziecko, często czytam że pierwsze objawy to kłocie w jajniku, tkliwe piersi, szczerze powiem że nam na razie nie mam nic z tych objawów, ale od paru dni czuję ból w podbrzuszu tak jakby miała zbliżać mi się miesiączka, czy myślicie że są szanse żeby ta owulacja była tą szczęśliwą?
Objawy zależą od cyklu, mnie czasem kłuło mocno, tkliwy biust. Czasem zero, wydaje mi się że sporo ma do tego ilość stresu w poprzednim miesiącu.
Trzy cykle to malutko jeszcze, nie w każdy cyklu jajeczko dojrzewa. Żeby stwierdzić że są jakieś problemy lekarze przyjmują chociaż rok bezowocnych starań.
Warto sobie kupić jakieś niedrogie też testy, jak okres się spóźnia zrobić sobie sikanca lub ew na pobranie krwi na betę ale to czasem różnie rośnie. Mi dopiero coś testy pokazały po 10 dniach od spodziewanej miesiączki.
Ważne poza dietką zdrową, w okresie owulacji czasem po prostu iść na dobrą kolacyjke, spacer wypić lampkę wina. Zawsze się śmiałam jak mówili musisz wyluzować głowę. A naprawdę psychika jest turbo ważna. Nie zapominać o sobie i swoich potrzebach, to plusuje 😊
Trzymam mocno kciuki.Od 10 lat walka z endometriozą 💪
Laparotomia, laparoskopia
Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍
3 nieudane procedury
2 poronienia
Walka o kolejną ciążę ❤️ -