Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonJa1021 Nowa

Wysłany: 18 sierpnia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem właśnie 5 dzień po owulacji, podczas tych dni, staraliśmy się z mężem 3 razy o dziecko, często czytam że pierwsze objawy to kłocie w jajniku, tkliwe piersi, szczerze powiem że nam na razie nie mam nic z tych objawów, ale od paru dni czuję ból w podbrzuszu tak jakby miała zbliżać mi się miesiączka, czy myślicie że są szanse żeby ta owulacja była tą szczęśliwą?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2025, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są ☺️

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Klusek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonJa1021 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem właśnie 5 dzień po owulacji, podczas tych dni, staraliśmy się z mężem 3 razy o dziecko, często czytam że pierwsze objawy to kłocie w jajniku, tkliwe piersi, szczerze powiem że nam na razie nie mam nic z tych objawów, ale od paru dni czuję ból w podbrzuszu tak jakby miała zbliżać mi się miesiączka, czy myślicie że są szanse żeby ta owulacja była tą szczęśliwą?

Objawy zależą od cyklu, mnie czasem kłuło mocno, tkliwy biust. Czasem zero, wydaje mi się że sporo ma do tego ilość stresu w poprzednim miesiącu.
    Trzy cykle to malutko jeszcze, nie w każdy cyklu jajeczko dojrzewa. Żeby stwierdzić że są jakieś problemy lekarze przyjmują chociaż rok bezowocnych starań.

Warto sobie kupić jakieś niedrogie też testy, jak okres się spóźnia zrobić sobie sikanca lub ew na pobranie krwi na betę ale to czasem różnie rośnie. Mi dopiero coś testy pokazały po 10 dniach od spodziewanej miesiączki.

Ważne poza dietką zdrową, w okresie owulacji czasem po prostu iść na dobrą kolacyjke, spacer wypić lampkę wina. Zawsze się śmiałam jak mówili musisz wyluzować głowę. A naprawdę psychika jest turbo ważna. Nie zapominać o sobie i swoich potrzebach, to plusuje 😊

Trzymam mocno kciuki.

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia
    AMH= 0,1

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ