Hej dziewczyny!
Od kilku miesięcy zażywam Duphaston z racji niedomogi lutealnej. Od 2 miesięcy staramy się o maluszka. W tym cyklu już myślałam, że jest szansa na zobaczenie dwóch kresek, ale dzisiejsza beta to wykluczyła.
Od około 8 dpo zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągnięcie jajników, wzdęcia itd. Staje się to już nawet uciążliwe, już dzień podbrzusze obolałe. Dodam, że w poprzednich cyklach tego nie zauważyłam. Doszedł do tego wszystkiego spadek apetytu i trądzik.
Obserwując takie objawy zdecydowałam, że zrobię betę (w 13 dpo), jednak wynik jest mniejszy niż 0,1.
Skoro to nie objawy ciążowe, to zaczęło mnie to martwić - mimo kilkumiesięcznej kuracji Duphastonem, coś takiego obserwuję pierwszy raz
Czy możliwe, że to po prostu skutek uboczny Duphastonu? Jakie macie doświadczenia?
Ściskam i pozdrawiam!
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii
Historia wyjątkowa również dla lekarzy