Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy po duphastonie?
Odpowiedz

Objawy po duphastonie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! <3
    Od kilku miesięcy zażywam Duphaston z racji niedomogi lutealnej. Od 2 miesięcy staramy się o maluszka. W tym cyklu już myślałam, że jest szansa na zobaczenie dwóch kresek, ale dzisiejsza beta to wykluczyła.
    Od około 8 dpo zaczęły się u mnie bóle podbrzusza, kłucie i ciągnięcie jajników, wzdęcia itd. Staje się to już nawet uciążliwe, już dzień podbrzusze obolałe. Dodam, że w poprzednich cyklach tego nie zauważyłam. Doszedł do tego wszystkiego spadek apetytu i trądzik.
    Obserwując takie objawy zdecydowałam, że zrobię betę (w 13 dpo), jednak wynik jest mniejszy niż 0,1.
    Skoro to nie objawy ciążowe, to zaczęło mnie to martwić - mimo kilkumiesięcznej kuracji Duphastonem, coś takiego obserwuję pierwszy raz :(
    Czy możliwe, że to po prostu skutek uboczny Duphastonu? Jakie macie doświadczenia?
    Ściskam i pozdrawiam! <3

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ