obliczanie długości cykli :(
-
Może to bardzo głupie pytanie ale nie wiem czy dobrze obliczam swoje cykle miesiączkowe
poniżej napisze swoje ostatnie miesiączki:
19 wrzesień 2012
17 październik 2012 28 dni
6 grudzień 2012 50 dni
14 styczeń 2013 39 dni
17 luty 2013 34 dni
czy ja dobrze po boku pisze długość cykli??natalkaa86 -
natalko cykl liczymy od pierwszego dnia miesiaczki do ostatniego dnia przed kolejna miesiaczkaEndometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnynatalkaa86 wrote:tak, to wiem, że tak obliczamy...
ale chodzi mi o to że jak miałam okres np. 14 stycznia a potem 17 luty...to cykl jest 34 dni tak?
w tym przykladzie wychodzi z moich obliczen ze cykl trwal 35 dni bo zaczynasz liczyc od 14 stycznia- to jest pierwszy dzien i do 17 lutego wychodzi 35 dni a nie 34.... -
Mam pytanie. Może mi odpowiecie:) Mam 30-dniowe cykle, a ovu na wykresie zaznaczyło mi czas przewidywanej miesiączki na 29dc. W ustawieniach zaznaczone mam 30-dniowe cykle. Czemu tak mi zaznaczyło?I kolejne pytanie, jak nie dostanę @ w przewidywanym przez ovu dniu to jak mogę przedłużyć na wykresie mój cykl o te 2 dni?Czy ovu zrobi to automatycznie?Przepraszam, może moje pytanie jest głupie, ale dopiero zaczynam moją "przygodę" z ovufriend
-
Witaj Klif
Dopóki nie zaznaczysz na swoim wykresie że przyszła @ (plamienie nie kończy cyklu) to ovu go nie zakończy. Automatycznie ten sam cykl będzie trwał dalej.
Ovu przewiduje, że dostaniesz @ w 29dc, ale tą datę może zmienić. Jeśli już jesteś po owulce to dodał 14 dni i ten dzień oznaczył jako przewidywany dzień @.
Ps. Pytaj, pytaj, żadne pytanie nie jest głupieKlif lubi tę wiadomość
-